Sovica
Slavan
- Učlanjen(a)
- 11.05.2005
- Poena
- 319
Citajuci masu tema ovde jos nisam uspeo da se odlucim koju plocu i proc da uzmem.
Prvo, sto se tice CPU-a dolaze u obzir samo E6xxx serija procesora sa 4mb kesa i najvise sto bih dao za CPU jeste onoliko koliko bi kostao otprilike neki E6750 znaci ~180e
E sad da li taj CPU vredi tih para ili ne?
Kao neki pandam njima razmisljao sam i o E6550 kao i o E6420 (iako slabiji ali mozda vredniji tih para?)
Nameravam naravno da ih i OC-ujem pa iz toga proizilazi i moje sledece pitanje a to je:
Na koju plocu da stavim sve ovo?
Ono sto znam jeste da mi ne treba SLI i da ima slotove za DDR2.
Ako bih isao na neki E6550 znaci da mi treba FSB od nekih ~500mhz, ako na neki drugi sa vecim mnoziocem mozda i ne toliki?
Razmisljao sam o ASUS P5B - Deluxe ploci ali sam onda cuo nesto o P35 plocama...
Max sto mogu da izdvojim za plocu je 150e
Bilo kakva pomoc ili savet je dobrodosla!
Prvo, sto se tice CPU-a dolaze u obzir samo E6xxx serija procesora sa 4mb kesa i najvise sto bih dao za CPU jeste onoliko koliko bi kostao otprilike neki E6750 znaci ~180e
E sad da li taj CPU vredi tih para ili ne?
Kao neki pandam njima razmisljao sam i o E6550 kao i o E6420 (iako slabiji ali mozda vredniji tih para?)
Nameravam naravno da ih i OC-ujem pa iz toga proizilazi i moje sledece pitanje a to je:
Na koju plocu da stavim sve ovo?
Ono sto znam jeste da mi ne treba SLI i da ima slotove za DDR2.
Ako bih isao na neki E6550 znaci da mi treba FSB od nekih ~500mhz, ako na neki drugi sa vecim mnoziocem mozda i ne toliki?
Razmisljao sam o ASUS P5B - Deluxe ploci ali sam onda cuo nesto o P35 plocama...
Max sto mogu da izdvojim za plocu je 150e
Bilo kakva pomoc ili savet je dobrodosla!