Šta je novo?

Pomoc oko mts rutera hg552a1

dijabolik

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poena
169
Naime ,narucio sam ,i preko brze poste dodje mi ruter pomenuti.Sve je radilo kako treba ,dok jednog dana nisam kupio i laptop,i naravno wirelessom ga spojio .I tako nekoliko dana sve je bilo u redu .dok nisam pokusao da iskljucim wireless ,jer pola moje zgrade hvata moj signal.Iskljucim ga i mrak.Ne radi nista /ni deskop ,u njemu imam i w karticu ,ni laptop kada ga spojim kablom ,a ni card sh./.Opet ukljucim wireless sve sljaka dobro.Pozovem tehnicara iz telekoma ,i sat vremena smo podesavali parametre ,i nista .Kaze ne valja mrezna kartica,pa do juce radio ,kako ne valja pocnem vec i ja da besnim ,ako ne valja na deskopu valjace onda na laptopu,al uzalud kaze mrezna i otkaci me.E sad daj da spasavam sta se spasti moze i pocnem da trazim kako da zakljucam pomenuti W.I super nadjem na sajtu detaljno objasnili ljudi ,a ima i na njihovom sajtu ,al opet mucak tamo je objasnjen hg520c il neki drugi ,koji ima potpuno druga podesavanja u odnosu na ovaj.Kada odem u ruter ,pa basic-wlan.to su apsolutno razlicita podesavanja ,cak i nema onih opcija kojih ima u 520c.Ako neko moze da pomogne ,sta da radim ,bio bih mu zahvalan.Pozdrav.

Probaj da uradis hard reset (drzi reset taster jedno 5-6 sekundi). Ja sam se zezao 2 dana sa istim tim ruterom, uradio hard reset, nista nije radilo jedno 3-4 minuta, a zatim je sve proradilo samo.

Haha ,Grgo brate ,uspelo je.Stvarno neznam kako da ti zahvalim ,koje si me bede resio.Hvala jos jednom.Pozdrav.

Ne raduj se previše. Sad me je zvao ćale, opet mu wireless ne radi.
Videću sad šta je u pitanju. Nadam se da ti nisi te "sreće"!

Evo novosti:
HG552a1 ima neverovatno loš firmware. Iz nekog razloga mu wireless radi na kanalu 15, ko je malo bolje upućen zna da postoje samo 14 (Japan), kod nas 13. Kompjuteri sa b/g wireless karticama rade OK, ovi po n standardu uspostavljaju wireless konekciju, ali nikakav saobraćaj prema ruteru ne postoji, čak ni ping 192.168.1.1. Kada se uradi hard reset je sve OK, ali samo dok se ruter ne isključi i ponovo uključi, ruter uspostavlja vezu na kanalima 11 i 15, preko LAN-a radi, a WiFi ne.

Tehničar iz Telekoma je rekao će zbog ovoga srediti firmware, a do tada je jedino rešenje ručno podešavanje rutera na jedan kanal, ili da ruter radi po b/g standardu.

Ako iko ima bilo kakav problem sa ovim ruterom neka zove Telekom, nemojte da dozvolite da vas previše vozaju, da vas ubeđuju kako ruter ne treba isključivati i sl.
Stvar ne radi ono što bi trebalo i tu je kraj priče.
Ja ću sačekati jedno mesec dana da srede firmware, a ako se to ne desi, samo će ih izvući neki Cisco ruter :)

meni radi taj isti skroz ok, podesio pass na wlan, desktop radi preko lan, i laptop i mobilni preko wlan.. Sto puta dnevno nestaje struje, i opet sve ok....

Evo novosti:
HG552a1 ima neverovatno loš firmware. Iz nekog razloga mu wireless radi na kanalu 15, ko je malo bolje upućen zna da postoje samo 14 (Japan), kod nas 13. Kompjuteri sa b/g wireless karticama rade OK, ovi po n standardu uspostavljaju wireless konekciju, ali nikakav saobraćaj prema ruteru ne postoji, čak ni ping 192.168.1.1. Kada se uradi hard reset je sve OK, ali samo dok se ruter ne isključi i ponovo uključi, ruter uspostavlja vezu na kanalima 11 i 15, preko LAN-a radi, a WiFi ne.

Tehničar iz Telekoma je rekao će zbog ovoga srediti firmware, a do tada je jedino rešenje ručno podešavanje rutera na jedan kanal, ili da ruter radi po b/g standardu.

Ako iko ima bilo kakav problem sa ovim ruterom neka zove Telekom, nemojte da dozvolite da vas previše vozaju, da vas ubeđuju kako ruter ne treba isključivati i sl.
Stvar ne radi ono što bi trebalo i tu je kraj priče.
Ja ću sačekati jedno mesec dana da srede firmware, a ako se to ne desi, samo će ih izvući neki Cisco ruter :)
Znaci to je to!:mad: Celo prepodne kod drugarice pokusavam resiti ovaj problem. Sve lepo radi dok se ne uradi off/on rutera(juce grmelo pa drugarica iskljucila sve). Posle toga radi samo preko kabla. Sto je fora, drugar iz njene zgrade hvata njen signal i moze lepo da se konektuje(kad sam mu dao pass) i surf ide normalno a kod nje nema sanse. Konektuje se na mrezu ali ne ide internet.
Znaci jedino resenje(dok ne srede firmware) je da ga uvek drzi upaljenim pa ako ga rokne grom cike iz Telekoma ce ga zameniti. :)

kad mi nestane struje i ponovo se upali, gori lampica za dsl i wifi, ali ne za internet, ali cim pokrenem da otvorim prvi sajt, upali se i ta lampica i radi normalno....

evo danas prvi put posle nestanka struje imao problema da se konektujem na wifi sa laptopa, nece i nece.... a sa mobilnog odmah usao.... proslo 20tak minuta, probam ponovo sa laptopa, i ladno se konektuje..... u cemu je fora sa ovim routerom stvarno.....?

Instalirajte InSSIDer i videćete da ruter radi na 2 kanala, recimo 11 i 15. Kanal 15 ne postoji u 802.11 specifikacijama. Pošto se taj
drugi kanal koristi samo kada client uređaj radi po 802.11n standardu, nastaje problem, dok b/g uređaji koriste samo prvi kanal i sve radi kako bi i trebalo.

Ne bi bilo loše da se i vi ostali požalite Telekomu da ubrzaju izbacivanje novog firmware-a, do tada ograničite ruter na b/g only standard.

Instalirajte InSSIDer i videćete da ruter radi na 2 kanala, recimo 11 i 15. Kanal 15 ne postoji u 802.11 specifikacijama. Pošto se taj
drugi kanal koristi samo kada client uređaj radi po 802.11n standardu, nastaje problem, dok b/g uređaji koriste samo prvi kanal i sve radi kako bi i trebalo.

Ne bi bilo loše da se i vi ostali požalite Telekomu da ubrzaju izbacivanje novog firmware-a, do tada ograničite ruter na b/g only standard.

Hvala na savetima.

Meni se ovaj adsl modem/ruter konektuje oko 10 minuta na internet, tj. treba mu cca 10 minuta da upali DSL lampicu, ide mi na \ivce u\asno.

Da li se i kod vas isto dešava?

Takođe da li prilikom promene modema(stari mi je crk'o) menja i username i pass?
Jer kad sam sklopio ugovor dobio sam username i pass, a sada u modemu vidim da je neki drugi kad odem na Basic / WAN / WAN4_INTERNET_R_ATM1_8_35.

konektuje se ultra brzo, brze od onog crnog jetspeeda

Da ne bih gusio sa novim temama, postavicu pitanje ovde.

Pre 2-3 nedelje sam podneo zahtev da zamenim ruter, obzirom da nije imao WiFi. Pomenuti model HG552a1 je stigao, namesteni su kablovi, sve je radilo ok. Onda, niodakle, s vremena na vreme, internet konekcija nestaje. Lampica za internet prestaje da svetli i vraca se sama od sebe nakon okvirno 4 minuta. Zvao sam operatora jednom, rekao mi je da je problem u kompjuteru, pa smo radili neke modifikacije u cmd-u, ista prica se nastavila. Svega ovoga nije bilo na istom sistemu sa starim ruterom. Ima li neko ideju u cemu je stvar?

Ozivljavam temu! Da li se pojavilo neko resenje za ovaj nesretni ruter?!

Danas sam pokusao da uspostavim wireless mrezu u kancelariji, ali ne vredi... Svako gasenje napajanja ima efekat hard-reseta, vraca na default pristupni user i pass, gubi se wpa-psk pass za wireless i sva ostala podesavanja. Stavise posle paljenja je wireless po defaultu potpuno iskljucen. Zvao lelekom, teta kaze tako to radi! Propasce, nece stici da se prodaju...

Poslednja izmena:
Treba mi pomoc!!
kacio sam se preko mobilnog na wireless.I nije imao nikakvu sifru, niti mi je trazio.Nisam gasio na ruteru wireless celu noc, i jutros pokusam da se nakacim kad mi trazi neku sifru...
Ako niko zna sta da uradim da uklonim tu sifru. Unapred hvala.
Ja nikakvu sifru nisam stavljo...

Hehe neko od komsija ti stavio sifru lol udji u podesavanja routera i promeni je... A ako ne znas kako da udjes u podesavanja:
1) U adress baru kucati 192.168.1.1
2) Ulogovati se u podešavanja rutera sa admin i ztonpk

mislim da ces se dalje snaci sam. ;)

Poslednja izmena:
ili ako je bas ovaj ruter iz naslova teme - izvadi kabl od napajanja na minut, vrati ga nazad i stisni bocno wlan dugme... voila, Hjuijuvijui ne ume da cuva podesavanja!

jeste taj ruter, iskljucio sam ga 5 min, i ukljucio i opet trazi sifru...

Nazad
Vrh Dno