Šta je novo?

Pomoc oko kupovine tableta

baltam0s

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2009
Poena
515
Pozdrav, zamolio bih iskusnije ljude koji su imali iskustva(i imaju) sa razlicitim modelima tableta za pomoc pri odabiru modela za kupovinu.
Najbitnije stavka je budzet i on iznosi 400$ - to je gornja granica i preko toga apsolutno ne mogu ici:/ Jos jedna bitna informacija je da se uredjaj kupuje u USA, tako da ebay i sve varijante dolaze u obzir. Svakako, uzeo bih nov uredjaj.

Za sada najvise merkam motorolu, xoom mz 601. Na ebay moze da se nadje za 400$, stvari su poznate iz testa sa vaseg sajta. E sad, ne znam koliko ce recimo galaxy tab 2 10.1 biti dobra kupovina kada izadje... na stranu ICS, koliko sam video hardver je manje-vise isti kao u prvom tabu.

Konkretno pitanje - moja zelja je da tablet ima 3G podrsku, ali pitam ljude koji to imaju - koliko je to zapravo korisno i realna opcija? Tablet je namenjen surfingu i kao zamena za knjige, lap top i slicno na neki putovanjima. Da li da se fokusiram na wifi only jer su znatno jeftinije? Mislim da cu 70% vremena tablet koristiti u gradu, Beogradu konkretno.

Da uzme ip4s i ipad3 pa da se duplo razocara!?

Razmisli ti jos malo.

Imam slicno pitanje, pa da ne otvaram novu temu. Trenutno sam u USA i bicu tu do septembra. Mogu slobodno reci da sam na slatkim mukama. Jednostavno ne znam koji uredjaj da uzmem. Ne zuri mi se jos pa bih hteo da se polako odlucim za najbolju opciju.
"Problem" je u tome sto jos nisam imao tablet i ne znam sta mi tacno treba. Zapao mi je za oko Galaxy tab 2, kosta samo 250 usd i to je ovde zaista smesno. E sad ni sam ne znam da li mi je manja diagonala ok. Koristio bih tablet za surf, muziku i tako standardne stvari. Mozda za filmove, skype dok sam ovde i kad otputujem negde.
Isto tako se razmisljam izmedju 3/4g i wi-fi only. Kupicu iphone ovde i ne znam da li je moguc tetering sa njega.
Sto se cene tice to je fleksibilno. Gledao sam pomenuti GT 2 i Kindle fire i s obzirom da vec imam Kindle reader i da cu kupiti iphone 4s mozda mi ovakvi uredjaji budu dovoljni. Ipak, ukoliko mogu kupiti neki znatno bolji uredjaj dao bih i 400-500 USD.
Hvala unapred na pomoci.

Za jedan ipad mozes da kupis galaxy nexus za 400$ plus 250$ za galaxy tab (i za ono za sta si pomenuo ti ni ne treba ultra mega prema istrazivanjima uber popularan ipad3) i za 650$ imas fantasticnu kombinaciju prenosivih uredjaja.

Hajde da reaktiviram temu posto se jos nisam odlucio. Moze li neko da mi objasni malo detaljnije razliku izmedju iPad 2 i 3? Tj, kako ce to izgledati prilikom svakodnevnog koriscenja i da li dobijam dovoljno veci kvalitet sa trojkom za tu razliku u ceni?

Razlika je $100, što je za USA prilike smešno, a dobiješ bolji ekran, bolju kameru...

ipad3-vs-ipad-2.jpg

A jel mozda dolazi polovan uredjaj u obzir 🙂 posto sad doso drug bas iz USA i za bas povoljnu cifru pazario iPad2 polovan - a posto je odlicno napravljen nema nikakvih znakova habanja

imao sam ipad2 i sa osmehom na licu ga zavalio.... Ograničen OS me smorio...,)
kupio Transformer i smeškam se u varijatetu korišćenja.... 🙂 :-devil-:
USA princip na IPad-u : "mi znamo šta ti treba i ništa drugo nemoj da tražiš", je za naprednijeg korisnika težak smor.. Pazi kad ne mogu da šerujem nigde osim na sakatom twiteru😡 A facebook, mail? ...kopiram linkove pa ih prenosim..ma smor bre..A da je to samo jedan problem.. :wall:
Android je keva od kako sam na njemu.. A nije da nisam probao jabuku.-...Ali džaba im rabota.. nije user friendly kao android..Tako da savetujem ljudima android pa makar i samsung..

Poslednja izmena:
Share to mail vec postoji, share to fb stize u iOS6.

Ako hoce Sljamsung, samo napred, mozda u narednoj verziji softwera, posle ovog mlekarskog, bude i share to samsung microwave ili refrigerator 😛

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno