Šta je novo?

Pomoc oko kupovine procesora

Aleksandarsto

Slavan
Učlanjen(a)
24.02.2009
Poena
309
Kupio sam novu plocu Biostar A780G M+SE posto sam mislio da je stara ( nforce6m-a) crkla a ono ispalo da je crkao integrisani memorijski kontroler na procesoru. Razmisljam se oko sledecih modela, pa me ukratko interesuju preporuke koji je bolji, komp uglavnom koristim za igranje igara.

AMD Phenom X3 8650 BOX 2.3ghz
AMD ATH64 7850BOX x2 Dual Core 2.8GHz/2MB BOX

Athlon II X2 250 ili Phenom II X2 550 ti je moja preporuka. Prvi solidan drugi odlican. Da ne moram da menjam plocu prvo, uzeo bih jedan od ova dva(tj. drugi:))..

Poz

Poslednja izmena:
Athlon II X2 250 ili Phenom II X2 550 ti je moja preporuka. Prvi solidan drugi odlican. Da ne moram da menjam plocu prvo, uzeo bih jedan od ova dva(tj. drugi:))..

Poz

neznam podrzava li mi ploca. sa ovim sto mi je doslo uz plocu nigde ne pise da podrzava athlon II. Pise samo ovo
"Socket AM2+ / AM2
AMD Athlon 64 / Athlon 64 FX / Athlon 64 x2 /
Sempron / Phenom processors
(95W CPU is recommended)
AMD 64 Architecture enables 32 and 64 bit
computing
Supports Hyper Transport 3.0 and PowerNow"
guglacu malo ako mogu nesto da nadjem

Mislim da nece moci da ti rade ova dva. Treba da vidis listu podrzanih procesora za tvoju plocu tj da li su izbacili bios mozda sa podrskom za PII..
Phenom II i Athlon II su socket AM3 procesori i oni mogu(fizicki) da stanu u am2+ socket ali pitanje je da li ce da ih bios prepoznaje sto uz odgovarajuci (bios) nije problem.
Mislim da na mojoj ploci i radi X2 550 ali da ne prepoznaje koji je procesor u pitanju.
Napisi tacan model ploce pa da pitamo google sta misli:)

Poz

EDIT

Ako je to ova ploca evo ti lista sa podrskom za procesore:)

http://www.biostar.com.tw/app/en-us/mb/cpu_support.php?S_ID=372

Ako je to ta ploca prijavi se na bench V.I.P i sacekaj koji dan da pocne akcija i pravac u BH po Phenom II X2 550:)

Poz

Poslednja izmena:
Mislim da nece moci da ti rade ova dva. Treba da vidis listu podrzanih procesora za tvoju plocu tj da li su izbacili bios mozda sa podrskom za PII..
Phenom II i Athlon II su socket AM3 procesori i oni mogu(fizicki) da stanu u am2+ socket ali pitanje je da li ce da ih bios prepoznaje sto uz odgovarajuci (bios) nije problem.
Mislim da na mojoj ploci i radi X2 550 ali da ne prepoznaje koji je procesor u pitanju.
Napisi tacan model ploce pa da pitamo google sta misli:)

Poz

EDIT

Ako je to ova ploca evo ti lista sa podrskom za procesore:)

http://www.biostar.com.tw/app/en-us/mb/cpu_support.php?S_ID=372

Ako je to ta ploca prijavi se na bench V.I.P i sacekaj koji dan da pocne akcija i pravac u BH po Phenom II X2 550:)

Poz

To je ta ploca, znaci mogu slobodno da uzmem jedan od ta dva?
Hoce li biti potrebe za flesovanje biosa?

Ne znam koja verzija biosa je kod tebe na ploci ali sva je verovatnoca da ces morati da stavis novi bios. Na linku koji sam ti ostavio imas i bios da skines za phenom II i athlon II. Stavis novi bios i stavis opusteno neki od ova 2 procesora, Athlon II X 250 koji je ok proc ali bez L3 kesa a Phenom II X2 550 bi bio prava bombonica. Nije neka razlika u ceni..

Ako te bas mrzi da flash-ujes bios dam ti moju m2ne i X2 7750 u zamenu za tu plocu, za doplatu ce se dogovorimo;)Salim se, samo novi bios i X2 550 i opusteno..

Poz

Poslednja izmena:
Uzecu 550 be, uclanio sam se na bench v.i.p. Ali posto nisam iz Beograda ne isplati mi se dolaziti po njega, porucicu negde online. Hvala vam
- Koji kuler uzeti za njega?

Poslednja izmena:
Kao sto rece matrixxsu, mozes da porucis online preko BH i da dobijes procesor sa V.I.P popustom a sto se tice kulera moras prvo da kazes koje bi pare da izdvojis za njega pa da pricamo ali recimo nesto od xigmatek-a ili thermalright-a :

http://www.itsvet.com/proizvod/thermalright-true-black-120/comp_comp_cooler/618/609
http://www.itsvet.com/proizvod/thermalright-ultra-120a/comp_comp_cooler/618/581
http://www.itsvet.com/proizvod/xigm...1366-754-939-940-am2/comp_comp_cooler/706/708

Ovo su linkovi ako bas hoces da ga hladis kako treba ali naravno zavrsice ti posao sasvim lepo i vendetta 2, HDT-S1284,Dark Knighte, Gladiator Max...

Poz

Ja sam uzeo pre par dana xigmatek htd-s1284 i spremam se da odradim neki mali review a posle cu da ga prebacim na x2 550 i verujem da ce biti sasvim dovoljan da ga ohladi a cena mu je tu isto negde oko 30 evra.

Poz

Uz toliki izdatak za cooler ja bih dobro razmislio da li se vise isplati kupovina X3 720. Ako mozes da nadjes X2 550BE koji se otkljucava, onda se itekako isplati, u suprotnom verovatno ne.

300 MHz vise na defaultu ne mogu da nadomeste dodatno jezgro koje ima X3, a ni OC potencijal nije drasticno veci kod X2 procesora, pa da napravi bitnu razliku.

pa nemaju svi srece (kao ja :)) da nadju otkljucan 550be i da radi savrseno stabilno tako da na to ne ide jer su male sanse za to,a ako vec hoce da uzme cpu onda bolje 720be jer nije velika razlika u ceni

pa nemaju svi srece (kao ja :)) da nadju otkljucan 550be i da radi savrseno stabilno tako da na to ne ide jer su male sanse za to,a ako vec hoce da uzme cpu onda bolje 720be jer nije velika razlika u ceni

Ako ne moze preko veze da dobije primerak X2 550BE koji se sasvim sigurno ukljucava, a hoce ukupno da da oko 120e za CPU+cooler, po meni se onda daleko vise isplati uzeti X3 720BE, pa makar ga hladio i box kulerom. Za performanse ce mu daleko vise znaciti to jezgro vise nego par stotina MHz koje ce mu mozda doneti to skupo hladjenje.

pa moze i tako i ja bih uvek uzeo pre 720be nego 550be ali odosmo mi daleko jer je prvo bila rasprava da li da uzme 250-ku pa smo mu rekli da uzme obavezno 550be,a sad vec mu nudimo 720-ku...

Poslednja izmena:
Ostajem pri 550be +4000 za kuler posto razmisljam i o promeni kucista (postavio sam temu, samo cekam komentare da li vredi uzeti ga)

Nazad
Vrh Dno