Šta je novo?

Pomoc oko Jscript-a

badnja

Slavan
Učlanjen(a)
22.10.2005
Poena
320
Elem, ovako:
Imam formu u okviru koje izlistavam neke podatke iz baze.Podaci se izlistavaju preko cfgrida(ColdFusion).U okviru forme imam par dugmica od kojih jedan treba da mi izvrsi brisanje selektovane torke u gridu.Kad se torka selektuje i klikne na dugme za brisanje,podaci se prenose na tzv. dispech stranicu u okviru koje se poziva procedura za brisanje.
Kako napraviti,uz JScrip, da kad se klikne na dugme za brisanje,iskoci poruka kojom se korisnik obavestava da ce torka biti izbrisana, i ako on odabere OK da se podaci proslede na dispech stranicu,a ako odabere CANCEL nikom nista?

Hvala:wave:

@Nick hvala za link,ali to sa confirm sam vec probao,ne radi mi ono sto treba.
No,mozda ga nisam na pravi nacin upotrebio!
Evo konkretno:
------------------------------------------------------------------

cfform name="frm_predmet" method="post" action="Dispech_sifarnik_predmet.cfm">
<center>
<cfgrid name = "predmet" format="applet"
height="120" width="600"
font="Tahoma" fontsize="12"
query="rs1" selectMode="Row" selectColor="blue" autowidth="yes" bgColor="white">
<cfgridcolumn name = "sif_pp" header = "Sifra Plana i programa">
<cfgridcolumn name = "sif_pred" header="Sifra predmeta">
<cfgridcolumn name = "naz_pred" header="Naziv predmeta">
<cfgridcolumn name = "br_sem" header="Br. semestra">
<cfgridcolumn name = "real_sif_pred" header="Real.sif. predmeta">
</cfgrid>
<p align="center">
<CFINPUT name="app_predmet" type="submit" value="Obrisi" onClick="if (confirm('STA DA SE NAPISE'))" >
<CFINPUT name="app_predmet" type="submit" value="izmeni">

<CFINPUT name="app_predmet" type="submit" value="Dodaj">
</p>
</center>
</cfform>
---------------------------------------------------------------------
Probao sam par stvari da napisem u kodu skripte kod CFINPUT sa Value="Obrisi" na OnClick(npr. da me prebaci na neku drugu stranicu),ali sta god da se odabere OK/CANCEL on meni submituje i posalje podatke na Dispech stranicu gde dalje barata sa njima.
Znaci,kako da nateram dugme da ne izvrsi 'submit' ako na confirm dijalogu odaberem 'cancel',vec da ostane na istoj stranici?
Ako neko zna resenje za moju problematiku,neka slobodno javi :)

Problem uspesno resen :banana:

@Nick
Hvala za trud.Celo popodne i vece sam citao o JScriptu i trazio resenje,a bilo je vise nego jednostavno!:S: Valjda od umora nisam video...

Pozdrav:wave:

Pa, nisam ti baš mnogo pomogao. Samo sam te malo naterao da potražiš rešenje i porazmisliš.

Najbolje je kada imaš neki problem da se odvojiš od njega na neko vreme - gledaš film, seriju... Ideje naviru baš kada skreneš misli sa nečega što te muči satima.

Drago mi je što si našao rešenje.

Poz.

Nazad
Vrh Dno