Stiven
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.05.2005
- Poena
- 735
Imam problem,
Posle 3 godine kolko mi je star komp resio sam da radim upgrade.
Trenutna konfiguracija mi je:
Motherboard: Asus P5Q Pro
CPU: E8400 Intel
GPU: Geforce GTX460
RAM 8GB Kingston DDR 2
2x HDD WD Blue 320GB SATA II
1x HDD WD BLACK 500GB SATA III
1x HDD WD GREEN 1TB SATA II
1x DVD Pionir 😛 (Opet da se zna kolko mi SATA konektora treba ukupno)
Napojna jedinica: CM SilentPro M600 (Opet provera da li ce napojna zadovoljiti novi MB)
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=4199
E sad bavim se video editingom uglavnom Blizzardovih igara, znaci snimam ingame i posle to sve u Sony Vegasu preradjujem. Planiram i Stream da radim, medjutim sve to nekako jede masinu, pa mi se nasla potreba za upgrade.
Planiram za pocetak da menjam samo MB, CPU i RAM.
Za CPU mi nije problem da se pokupim koji da uzmem 🙂 Medjutim ono meni najbitnije u poslu je stabilnost. Posto 3 godine ne pratim Hardware, morao sam da dodjem ovde za pomoc.
Vidim sad da su izasle mnoge Intel Z77 ploce, pa sam bacio oko na:
Sad odmah da kazem da ne bolujem od toga dal je ploca mATX ili Standard ATX, Ne treba mi vise od 2x GPU Support, mada meni i single zavrsava posao.
Overclocking je dobrodosao, kad mi bas zatreba. Ne trebaju mi PCI slotovi, obzirom da na trenutnoj konfiguraciji jedino sto sam ubo je 1x GPU 🙂
Ne znam koj Motherboard da uzmem pa se nadam da cete mi pomoci ovde. Hvala!
Posle 3 godine kolko mi je star komp resio sam da radim upgrade.
Trenutna konfiguracija mi je:
Motherboard: Asus P5Q Pro
CPU: E8400 Intel
GPU: Geforce GTX460
RAM 8GB Kingston DDR 2
2x HDD WD Blue 320GB SATA II
1x HDD WD BLACK 500GB SATA III
1x HDD WD GREEN 1TB SATA II
1x DVD Pionir 😛 (Opet da se zna kolko mi SATA konektora treba ukupno)
Napojna jedinica: CM SilentPro M600 (Opet provera da li ce napojna zadovoljiti novi MB)
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=4199
E sad bavim se video editingom uglavnom Blizzardovih igara, znaci snimam ingame i posle to sve u Sony Vegasu preradjujem. Planiram i Stream da radim, medjutim sve to nekako jede masinu, pa mi se nasla potreba za upgrade.
Planiram za pocetak da menjam samo MB, CPU i RAM.
Za CPU mi nije problem da se pokupim koji da uzmem 🙂 Medjutim ono meni najbitnije u poslu je stabilnost. Posto 3 godine ne pratim Hardware, morao sam da dodjem ovde za pomoc.
Vidim sad da su izasle mnoge Intel Z77 ploce, pa sam bacio oko na:
- Asus Maximus V GENE
- ASRock Extreme6
- MSI Z77A-GD65
- Neka Gigabite Z77 Ploca 🙂
Sad odmah da kazem da ne bolujem od toga dal je ploca mATX ili Standard ATX, Ne treba mi vise od 2x GPU Support, mada meni i single zavrsava posao.
Overclocking je dobrodosao, kad mi bas zatreba. Ne trebaju mi PCI slotovi, obzirom da na trenutnoj konfiguraciji jedino sto sam ubo je 1x GPU 🙂
Ne znam koj Motherboard da uzmem pa se nadam da cete mi pomoci ovde. Hvala!