Šta je novo?

Pomoc oko izbora ploce

Stiven

Čuven
Učlanjen(a)
13.05.2005
Poena
715
Imam problem,

Posle 3 godine kolko mi je star komp resio sam da radim upgrade.

Trenutna konfiguracija mi je:
Motherboard: Asus P5Q Pro
CPU: E8400 Intel
GPU: Geforce GTX460
RAM 8GB Kingston DDR 2
2x HDD WD Blue 320GB SATA II
1x HDD WD BLACK 500GB SATA III
1x HDD WD GREEN 1TB SATA II
1x DVD Pionir :p (Opet da se zna kolko mi SATA konektora treba ukupno)

Napojna jedinica: CM SilentPro M600 (Opet provera da li ce napojna zadovoljiti novi MB)
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=4199

E sad bavim se video editingom uglavnom Blizzardovih igara, znaci snimam ingame i posle to sve u Sony Vegasu preradjujem. Planiram i Stream da radim, medjutim sve to nekako jede masinu, pa mi se nasla potreba za upgrade.

Planiram za pocetak da menjam samo MB, CPU i RAM.

Za CPU mi nije problem da se pokupim koji da uzmem :) Medjutim ono meni najbitnije u poslu je stabilnost. Posto 3 godine ne pratim Hardware, morao sam da dodjem ovde za pomoc.

Vidim sad da su izasle mnoge Intel Z77 ploce, pa sam bacio oko na:
  • Asus Maximus V GENE
  • ASRock Extreme6
  • MSI Z77A-GD65
  • Neka Gigabite Z77 Ploca :)

Sad odmah da kazem da ne bolujem od toga dal je ploca mATX ili Standard ATX, Ne treba mi vise od 2x GPU Support, mada meni i single zavrsava posao.
Overclocking je dobrodosao, kad mi bas zatreba. Ne trebaju mi PCI slotovi, obzirom da na trenutnoj konfiguraciji jedino sto sam ubo je 1x GPU :)

Ne znam koj Motherboard da uzmem pa se nadam da cete mi pomoci ovde. Hvala!

Ako imaš para, prva opcija je i najbolja

Za 162 evra ili 18999 Din kupio sam Asus Maximus V. Mislim da sam sa cenom extra prosao, jer skoro svi je prodaju po 22k din. Prezadovoljan sam izgledom za sad ;) Nisam uspeo da je live testiram. Jer sad kupujem CPU i Ram. Pa moram da odlucim koji CPU da uzmem obzirom da cu morati isti da koristim i za Video Editing, mada tu vise GPU radi posao.
Ono sto je kod mene odlucilo da uzmem ovu plocu su uglavnom testovi koje sam citao po netu, Vi ovde, mada sam gledao i Extreme 6 ASRock medjutim ona je bila 180 evra, jeste da je full ATX ali opet, mislim da je Maximus V bolji, plus ima Supreme FX III Audio sto je po meni opet plus :)

Here is the pic:
257003_10151125001472708_126841164_o.jpg

Da neotvaram novu temu
Uzimam MB za drugu Konfiguraciju preporuka od ove dve ---
MSI Z77A-GD65 G3
Gigabyte GA-Z77X-UP4 TH

Ipak narucio MSI Z77 MPower i Samsung 840 Pro 128

Vrh Dno