Šta je novo?

Pomoc oko izbora konfiguracije za 800-900e

Markoyu011

Slavan
Učlanjen(a)
08.12.2007
Poena
301
Pozdrav svima.
U narednih nekoliko dana bih uzeo novi racunar za nekih 800-900eur sa monitorom.
Ispod je moje vidjenje tog racunara, koji ce sluziti za igranje i multimediju.
OC me ne zanima tako da ce sve raditi u default frekvencijama i naponima.

Posto nisam u toku sa hardverom poslednje 2 godine bilo bi super da mi date neke sugestije sta treba menjati i zbog cega pa da sastavim nesto sto ce da bude stabilno i da traje. :)

Evo mog predloga:

INTEL Core 2 Quad Q9400 2.66GHz 1333MHz 6MB LGA775 BOX
ASUS P5Q PRO ili P5Q Turbo ?
KINGSTON 4GB (2x2GB) 1066MHz DDR2 KHX8500D2T1K2/4G
GAINWARD GeForce GTX 260 896MB GDDR3 GTX260-896-HDMI-DVI-GS
WESTERN DIGITAL Caviar WD5001AALS 500GB 7k 32MB SATA2
PIONEER DVR-216D
SAMSUNG T220 ili Samsung P2270 ?
COOLER MASTER Mystique 632 ili Mystique 631
Napajanje mi je i dalje misterija. :) za 50-60eur

Ovako nesto sam ja zamislio za taj novac.
Ovaj model grafike sam izabrao zbog HDMI izlaza jer imam i veliki LCD TV koji bih mozda povezao za filmove itd. U svakom slucaju bih gledao da to bude gtx 260.

Koji od dva navedena monitora je bolji po vasem misljenju, znam da su potpuno drugaciji ali lomim se koji bih uzeo.

Napajanje bih voleo da stavim neko dobro da lepo gura sve ovo i da je stabilno, ali se ne razumem previse pa mi je za to potrebna vasa pomoc.

Hvala unapred.
Marko

Zasto 775? Za 900 ajvara moze da legne i i5 sa DDR3 memorijom.

Intel i5-750 Core, 2.66GHz Box
GigaByte GA-P55-UD3
2x2GB DDR3 Transcend JR PC1333
Sapphire ATI 4850, 512MB DDR3, TV, DVI, dualslot fan
DVD+-RW Samsung SH-S223B/BEBE
CoolerMaster Mystique 631
OCZ 610W PC Power&Cooling Silencer EPS/SLI
500GB WD 5001AALS Black
Samsung T220

Nemoj sad bacati pare na grafiku, ova ce ti zavrsiti posao dok ne stignu novi ATI i Nvidia cipovi.

Mislim da cu tako nesto da i da uradim na kraju.
Grafiku cu menjati kad dodje vreme za to.

Mozda uzmem Asus plocu iz nekih neobjasnjvih razloga. :)
Ceo zivot uzimam njih, pa valjda zato. :)

Hvala za tips
Pozdrav.

Mislim da cu tako nesto da i da uradim na kraju.
Grafiku cu menjati kad dodje vreme za to.

Mozda uzmem Asus plocu iz nekih neobjasnjvih razloga. :)
Ceo zivot uzimam njih, pa valjda zato. :)

Hvala za tips
Pozdrav.

GA plocu sam predlozio zato sto si rekao da te OC ne zanima. Iako se o ukusima ne raspravlja, ja bih pre promenio kuciste. Umesto Misticnog, ja bih pazario Sileo 500. Odradjeno momacki, zbog zvucne izolacije unutar kucista komp je jako tih. Ali izbor je tvoj, naravno :)

Misticni mora da bude, zbog enterijera i mesta ne kome ce se nalaziti taj racunar. :)
Trazio sam malo po netu i nisu bas prijatne cene ovih komponenti, ali nesto cu da smislim :)

Ako imate ideju gde kupiti za manje para slobodno sugestije na pm, da ne otvaram novu temu.

Izbor je pao na misticnog zbog uklapanja u enterijer itd. :)

Ono sto treba da bude u misticnom me i dalje je*e, ali evo lomim se da nadjem gde
sta ima i kako sve to da uguram u budzet. :)

Napravio sam nesto sto cu najverovatnije i uzeti.
Ovako to sve izgleda.

ASUS P7P55D 130eur
INTEL i5-750 2.66GHz 8MB Socket 1156 BOX 165eur
GEIL 4GB (2x2GB) 1333 MHz DDR3 GV34GB1333C7DC 75eur
SAPPHIRE Radeon HD 4850 1GB GDDR3 11132-34-20R 95eur
WESTERN DIGITAL Caviar WD5001AALS 500GB 7k 32MB SATA2 52eur
DVD+-RW Samsung SH-S223B/BEBE 20eur
COOLER MASTER Mystique 631 crna varijanta 80eur
OCZ TECHNOLOGY Power Silencer 610W 90eur
SAMSUNG T220 180eur

To sve izadje oko 890eur. Dam jos 20 za pacova i tastaturu neku cisto za pocetak da imam. :)
Pa za jedno 6 meseci kad skupim jos malo parica, uzmem neku bolju grafiku i to je to.

Hvala svima na pomoci, ako ima nesto sto vam se ne svidja (i zasto) slobodno pisite dok jos ne kupim :)

Uzeo sam u obzir i onaj jeftiniji OCZ ali je izduv na gore tako da u ovo kuciste nece leci. A kuciste ne menjam :)

@Marko:
Nije izduv na gore, vec se ta strana napajanja sa ventilatorom okrece na dole u kucistu, to je jedini nacin na koji se montira i naravno da moze da se ubaci takvo napajanje u svako kuciste, to je standardizovano.
PC P&C je odlican, a mozes da ustedis ~2000 din kupovinom Chieftec-a CFT-600-14CS.

@Marko:
Nije izduv na gore, vec se ta strana napajanja sa ventilatorom okrece na dole u kucistu, to je jedini nacin na koji se montira i naravno da moze da se ubaci takvo napajanje u svako kuciste, to je standardizovano.
PC P&C je odlican, a mozes da ustedis ~2000 din kupovinom Chieftec-a CFT-600-14CS.

Vidis, o toj varijanti nisam razmisljao. (glup)
:) Hvala za info u svakom slucaju. Ide jeftinije napajanje unutra definitivno.
A za extra budzet neki bolji mis i tastatura. :)

Vrh Dno