Šta je novo?

Pomoc oko instalacije sa fleske

alex1974

Slavan
Učlanjen(a)
30.05.2007
Poena
345
Kako treba podesiti plocu Gigabyte GA-MA770T-UD3 da bi mogla da bootuje Windows sa fleske?
Mislim da sam nekada ranije instalirao Windows bas sa fleske.

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    439.5 KB · Pregleda: 43
  • 02.jpg
    02.jpg
    382.4 KB · Pregleda: 24
  • 03.jpg
    03.jpg
    256.2 KB · Pregleda: 21
  • 04.jpg
    04.jpg
    374.3 KB · Pregleda: 20
  • 05.jpg
    05.jpg
    354.5 KB · Pregleda: 25
  • 06.jpg
    06.jpg
    137.6 KB · Pregleda: 38
First boot device:hard disk
Hard disk boot priority: staviš da je prvi fleš
Ili,ako se dobro sećam,na F12 ulaziš direktno u boot meni,i tu pod hard disk izabereš fleš.

Kao sto se vidi iz slika nigde nemam fles?
Kada stisnem enter na + Hard Disk onda dize sa hard diska a ne sa fleske.

Sa F12 uđi u boot meni, ako flešku ni tada ne vidi nešto nije u redu, a to ćeš morati sam da isčačkaš šta je.

A jesi li proverio da li si na pravi nacin napravio bootabilni usb za win10

Zdravo,
Imam sledeci problem kada hocu da instaliram Windows sa USB-a. Da li neko zna o cemu se radi i kako resiti ovo?IMG_20220104_154805.jpg

Sa F12 uđi u boot meni, ako flešku ni tada ne vidi nešto nije u redu, a to ćeš morati sam da isčačkaš šta je.
Stare low end matične ploče ne podržavaju boot sa USB-a. Osim ako to nije specifičan eksterni USB hard disk ili eksterni USB CD-ROM.
Zdravo,
Imam sledeci problem kada hocu da instaliram Windows sa USB-a. Da li neko zna o cemu se radi i kako resiti ovo?Pogledajte prilog 330527
To je nedovoljno informacija da bi ti neko pomogao. Odakle si skinuo ISO? Čime si napravio boot disk? Koji Windows pokušavaš da instaliraš? Koje su specifikacije tog laptopa?

Stare low end matične ploče ne podržavaju boot sa USB-a. Osim ako to nije specifičan eksterni USB hard disk ili eksterni USB CD-ROM.

To je nedovoljno informacija da bi ti neko pomogao. Odakle si skinuo ISO? Čime si napravio boot disk? Koji Windows pokušavaš da instaliraš? Koje su specifikacije tog laptopa?
ISO sam skinuo sa Microsoft sajta i u pitanju je Windows 11, proban i Windows 10. Koristio sam Rufus pri kreiranju boot diska. U pitanju je laptop Hp Pavilion 1U6B3EA, Ryzen 4600h, 8gb Ram, 512SSD, GTX 1650. Inace nije mi prvi put da instaliram sistem na ovom laptopu, do sada je sve prolazilo ok, ali sada dodje do onog ekrana i tu stane. Ono sto je jako cudno je da za Ubuntu hoce da pokrene instalaciju za Windows ne.
Meni ovo deluje kao da se pokarabasio bootmgr posle instalacije. Ja bih to poterao od nule, brze nego da trazis sta je uzrokovalo problem.
Problem je sto ne mogu da pokrenem Windows instalaciju sa flesa samo izbacuje ono. Jako cudan problem do sada mi se nikada ovo nije desilo.

ISO sam skinuo sa Microsoft sajta i u pitanju je Windows 11, proban i Windows 10. Koristio sam Rufus pri kreiranju boot diska. U pitanju je laptop Hp Pavilion 1U6B3EA, Ryzen 4600h, 8gb Ram, 512SSD, GTX 1650. Inace nije mi prvi put da instaliram sistem na ovom laptopu, do sada je sve prolazilo ok, ali sada dodje do onog ekrana i tu stane. Ono sto je jako cudno je da za Ubuntu hoce da pokrene instalaciju za Windows ne.

Problem je sto ne mogu da pokrenem Windows instalaciju sa flesa samo izbacuje ono. Jako cudan problem do sada mi se nikada ovo nije desilo.
Jel imaš opciju pri biranju boota da je UEFI/običan drive? Tipa "USB D:" i "USB D: [UEFI]"? Ako da, probaj obe varijante i vidi jel hoće da povuče install, nerealno mi je da si poterao sa usba i da ne možeš ponovo

ovo je postupak za nepodrzani hardever za instalaciju win 11 sa zadnjim rufusom 3.17

Probao sam da napravim i sa Microsoft creation Tool-om ali nece, istu gresku dobijam.
Jel imaš opciju pri biranju boota da je UEFI/običan drive? Tipa "USB D:" i "USB D: [UEFI]"? Ako da, probaj obe varijante i vidi jel hoće da povuče install, nerealno mi je da si poterao sa usba i da ne možeš ponovo
Ovo mi samo nudi. Inace ova ploca ima samo UEFI mod, nema Legacy
ovo je postupak za nepodrzani hardever za instalaciju win 11 sa zadnjim rufusom 3.17

Ovo cu da probam kad stignem pa javljam

Prilozi

• IMG_20220111_191018.jpg
    IMG_20220111_191018.jpg
    83.6 KB · Pregleda: 17
Koliko to Stare low end matične ploče ne podržavaju boot sa USB-a.
DDR 2 pa hoce sa USB
Zavisi od ploče i BIOS-a. To što je neka ploča DDR2 ili DDR3 ne znači apsolutno ništa. Bezbroj puta sam se susreo sa pločama koje jednostavno ne podržavaju USB boot. Zbog toga postoje programi kao što je PLOP. On omogućava pločama koje ne podržavaju USB boot, da bootuju sa USB-a, ako sistem ima optički uređaj. Moguće je instalirati ga na posebnu particiju i koristiti kao "override" boot manager koji pored internih diskova nudi i opciju bootovanja sa USB-a.

Nazad
Vrh Dno