Šta je novo?

pomoc oko fajl servera

VukPg

Slavan
Učlanjen(a)
19.02.2009
Poena
304
Pre svega pozdrav svima!

Dobio sam na poklon racunar-servrer sa instaliranim windows server 2003.Isti bih koristio kao fajl server a na mrezi bi bili on i jos cetiri racunara.Ima li neko bilo kakav tutorijal ili je voljan da mi ovde pojasni sta treba da radim.

Hvala unapred!

Zavisi sta ti treba, ali za 4 racunara ti je svejedno da li je Srv03 ili XP - za obican share, samo podesis folder kao shared, naravno workgroup i security eventualno, i to je to.. ako hoces da na njemu postoji neki RAID, neki backup ili slicno, to je vec drugo.

Zavisi sta ti treba, ali za 4 racunara ti je svejedno da li je Srv03 ili XP - za obican share, samo podesis folder kao shared, naravno workgroup i security eventualno, i to je to.. ako hoces da na njemu postoji neki RAID, neki backup ili slicno, to je vec drugo.

Iskoristio bih ovaj Srv03 samo da znam kako :)a do sada sam radio sa filezilla i sl.

Ali za sta ti treba server? Mislim da li samo home storage, na koji ce se kaciti masine iz kuce (znaci preko LAN/WiFi veze)? Ili ti treba tvoj FTP da odnegde pristupas?

Ili te cisto zanima kako da podesis Windows Server ;)

Ali za sta ti treba server? Mislim da li samo home storage, na koji ce se kaciti masine iz kuce (znaci preko LAN/WiFi veze)? Ili ti treba tvoj FTP da odnegde pristupas?

Ili te cisto zanima kako da podesis Windows Server ;)

Da home storage preko LAN/WiFi veze a voleo bih nauciti kako da podesim ovaj server...

Sto se tice home storage-a, nema nista posebno razlicito naspram XP-a, posto ne prelazis 10 korisnika u isto vreme... za ovo drugo, nadam se da ce neko drugi odgovoriti, posto nemam ozbiljnijeg iskustva u Admin delu.

Vrh Dno