Šta je novo?

Pomoc oko biranju klime, 16m2 soba

Šta da rešiš?

Samo da resim to sa nekim grejacem ispod tacne i to je to.
Moja sugestija, ne diraj ako si zadovoljna.
Mozes izgubiti garanciju ako to uradis. Plus da dodam, greac je za doljni deo, a klima ulazi u df najcesce zaradi zadnji deo. (ne razumem se toliko o klime, ali sta sam citao mislim da nema potrebe od taj greac kod daikin, to je solucija za neke niskobudjetne klime od druge brendove)

Kod mojih roditelja, klima Daikin FTXF35B je na severni deo zgrade, sunce nije videla nikad i ako je napolje po vremensku prognozu -1, kod klime je -4.
Df ne ulazi cesto, ulazi isto ko moji Vivax AEYIs koji ima 2 greaca, a ja sam na juzni deo zgrade.

Ja bih imao poverenja u to sto je uradio japanac/turcin hahahaha

Ja sam presla sa gree muse na ovu klimu, i moram da ti kazem da jos malo pa kao i da ne radi df ako je uporedim sa muse, cuje se malo, ali nema vibracije, bas je tiha uglavnom. Samo da resim to sa nekim grejacem ispod tacne i to je to.
Mislim da ne treba grejač, samo skini onu lulu kad je minus. Kod mene je klima na severu u hladovinu stalno. Sad kad je bilo do -9 neku noć zamrzao mi je odvod kojo sam napravio od cevi f50 a klima nije. Na klimi je zamrzao samo odozgo sneg koji se polako otapao sa vrha klime pa se sliva sa strane i tu bočno ledi a tacna je bila čista, imala je malu ledenicu kroz rupu, ali je rupa bila otvorena, prohodna, samo sam skidao tu ledenicu. Ako smatras da ti treba ti ugradi ali mislim da mora unutra da se postavi. Ja više razmišljam o nekoj nadstrešnici.

Nemojte budžiti šta ne treba da se budži. Eno fujitsu bez grijača, suva ko barut, bergen sa grijačem još ima na sebi leda, obe 12-tice, temp 5 stepeni, noćas minus nekoliko. Ovo dođe kao priča sa lamborginijem i kukom. Nemojte, doće ovi iz Daikina i odnjeće vam klimu. 😂

Mislim da ne treba grejač, samo skini onu lulu kad je minus. Kod mene je klima na severu u hladovinu stalno. Sad kad je bilo do -9 neku noć zamrzao mi je odvod kojo sam napravio od cevi f50 a klima nije. Na klimi je zamrzao samo odozgo sneg koji se polako otapao sa vrha klime pa se sliva sa strane i tu bočno ledi a tacna je bila čista, imala je malu ledenicu kroz rupu, ali je rupa bila otvorena, prohodna, samo sam skidao tu ledenicu. Ako smatras da ti treba ti ugradi ali mislim da mora unutra da se postavi. Ja više razmišljam o nekoj nadstrešnici.
Sta urade ti sa unutrasnjom, jesu ti popravljali?

@monique90 jel moze da nam kazes kako trosi na malo bolje temperature, jako sam zainteresovan za daikin u spalnu. Ja imam Ftxf 3.5kw u dnevni boravak, a ti ftxc 2.5kw... hocu da uporedim i mozda nadjem sta meni zaista treba, pa pitanje je koliko trosi ta ftxc25 na malo bolje temperature, kolko najnize modulira na bolja vremena?

Poslednja izmena:
@monique90 jel moze da nam kazes kako trosi na malo bolje temperature, jako sam zainteresovan za daikin u spalnu. Ja imam Ftxf 3.5kw u dnevni boravak, a ti ftxc 2.5kw... hocu da uporedim i mozda nadjem sta meni zaista treba, pa pitanje je koliko trosi ta ftxc25 na malo bolje temperature, kolko najnize modulira na bolja vremena?
Kada je temperatura iznad nule trosi vrlo malo, par dana je bilo malo toplije i merila san na 24 sata i klima na 22c spbnu trosi 5kw za 24 sata. Kada je bilo malo hladnije trosila je od 8kw pa sve do 12kw, s e zavisi koliko je hladno bilo. Sve u svemu kada je iznad nule napolje klima radi na 180w-250w u modulaciji i lepo odrzava zadatu temperaturu. Kako tvoja trosi kada je toplije i kako kada je hladnije, i jel ide cesto u df kada je ispod nulu? I koliki je prostor koji grejes?

Kada je temperatura iznad nule trosi vrlo malo, par dana je bilo malo toplije i merila san na 24 sata i klima na 22c spbnu trosi 5kw za 24 sata. Kada je bilo malo hladnije trosila je od 8kw pa sve do 12kw, s e zavisi koliko je hladno bilo. Sve u svemu kada je iznad nule napolje klima radi na 180w-250w u modulaciji i lepo odrzava zadatu temperaturu. Kako tvoja trosi kada je toplije i kako kada je hladnije, i jel ide cesto u df kada je ispod nulu? I koliki je prostor koji grejes?
Kolika bese tvoja soba?

Moja(kod moji) je FTXF35 (verzija proizvodnje turske), tvoja FTXC25 je iz malezije, novi model koji u Makedoniji e za 5-10% jeftiniji.
Moja klima kad je zadata na 22-23 trosi oko 200-250 kad je bolja temperatura napolje, kad je hladno trosi do 10kw na dan, al u pitanju je grejenje 30m2, onako izolovan prostor. Ovih dana je potrosila oko 6-8kw, al moji su na posao 5 saati gde je klima postavljena na 19 stepeni, a isto kad spavaju zatvore i greju 18m2 i klima je na 20stepena. Takodje majka je malo ekonomicna i probuje da ne bude uvek na 23 hahahahha :D

Oko modulacije, video sam je i na 144w, al ne tako cesto.

Df iskreno ne znam jer klima nema display, a nije bucna pa da shvatis kad je df. Mislim da nemaju problem sa Df.
Moja spalna je 12m2, al imam i hodnik medju nje i dnevni boravak koji je oko 7m2. Mislim se za 3.5kw za svaki slucaj. U dnevni boravak imam klimu Vivax AEYIs koji mozna uspe i sve ovo da pokrije kad su temperature nad nulu.

Nazad
Vrh Dno