Šta je novo?

Pomoc oko BC mining-a?

Chola

Cenjen
Učlanjen(a)
05.10.2012
Poena
160
Moja oprema  
Mobilni telefon
iPhone 12 128GB
Jako me zanima BC mining, i planiram da uzmem ASIC masinu (100GH/s).
Posto sam apsolutni pocetnik (iako sam shvatio neke osnovne principe BC-a) zanima me sledece:

1. Kako se nakon uspesno izmineovanog BC-a on pretvara u pare (da li to ide na racun ili kako?)
2. Sta mi je sve potrebno osim te ASIC masine? (Da instaliram OS, pa skinem program za Mining ili postoji bas sistem za mining?)
3. Kakvo je stanje u Srbiji uopsteno u vezi sa BC-nom?
4. Da li je jos uvek isplativ mining BC-a, ili je kasno za to?
5. Imate li nekih saveta ili preporuka? :)

Zahvaljujem unapred na odgovorima, svima koji su spremni da pomognu :)

Imas kintu pa hoćeš da na brzaka napraviš još malo ? e nećemo tako kolega :D

Šalim se, kasno ti je za bitcoin, nemoj se zaletati, batali.

Pa sad Boskic cekaj da covek kaze koliko kosta ASIC taj, ako je nije skup isplatice ti se ako jeste, tesko.. Dif ti skace u proseku na svakih 10 dana 25% vise (znaci ti kad se menja dif na svakih 10 dana 25% manje kopas i tako do smrrrrti :) )

Pa sad Boskic cekaj da covek kaze koliko kosta ASIC taj, ako je nije skup isplatice ti se ako jeste, tesko.. Dif ti skace u proseku na svakih 10 dana 25% vise (znaci ti kad se menja dif na svakih 10 dana 25% manje kopas i tako do smrrrrti :) )

400$ + dostava (nov)

Poslednja izmena:
E, ako je nov, onda je to prednost...ako stiže odmah a ne posle godinu dana onda je investicija ok...hoću i ja jedan ako je ta cena ;)

Nov jeste, al postoji caka, to je nova generacija izlazi tek u februaru, pa ja reko da se na vreme raspitam i pripremim..

Nov jeste, al postoji caka, to je nova generacija izlazi tek u februaru, pa ja reko da se na vreme raspitam i pripremim..

Mnogi su cekali pa nisu docekali.. Jos imas i dostavu.. Prijatelju procesljaj ostale teme, nekima je obecavano za 6 meseci pa su cekali 2 god.. a tebi ako se ta investicija ne isporuci u februaru, vec u aprilu si u qurcu :) Nisam racunao al tako nesto.. kazem ti racunaj evo sad se promenio dif, nadji kalkulator btc-a i oduzimaj na svakih 10 dana BAR 25% od svega sto minujes, i viid dok ti dodje taj februar koliko ces praviti tada (pa onda racunaj realniju opciju da ti bude ispuceno kasnije a ne u februaru pa i to izracunaj)

Mnogi su cekali pa nisu docekali.. Jos imas i dostavu.. Prijatelju procesljaj ostale teme, nekima je obecavano za 6 meseci pa su cekali 2 god.. a tebi ako se ta investicija ne isporuci u februaru, vec u aprilu si u qurcu :) Nisam racunao al tako nesto.. kazem ti racunaj evo sad se promenio dif, nadji kalkulator btc-a i oduzimaj na svakih 10 dana BAR 25% od svega sto minujes, i viid dok ti dodje taj februar koliko ces praviti tada (pa onda racunaj realniju opciju da ti bude ispuceno kasnije a ne u februaru pa i to izracunaj)

Bas sam bio nesto kalkulisao, u januaru bi sa takvom masinom vukao 1400$ mesecno, kontam dok dodje masina, a ajd jos i da racunamo da kasni pa stigne u martu, vukao bih nekih 800-1000 maksimalno.. To za 400$ nije lose, doduse muci me dokle ce se moci mine-ovati inace :S (ono 21m BC-ova) posto sam hteo da doam jos kasnije..

Poslednja izmena:
A jesi uracunao u to i cenu btc-a 100$-10000$ :D sad ti je valjda malo lakse da izracunas.

ako otprilike sad tih 100GHZ prave 6% dnevno, sad napamet bez digitrona i veoma pospan kad prodacunam u glavi
ti sad od danas pa narednih mesec dana ako uzmemo da je btc 1000$ bi napravio 1400$, sa tim skokom od -25% /10 dana i istom cenom od 1000$,
od 1 januara za mesec dana bi napravio 56% btc-a tj 560 dolara STO JE VRHUUUNSKI ROI!!! Da napravis za mesec dana 125% od pocetnog ulaganja, toga nema nigde
E sad, ja racunam sve sto mi pravi bar povracaj 20% mesecno je Odlican posao ( mada je i rizik logicno velik, npr btc strmoglavi se na 200$ desavalo se ranije)
Ako ti to stvarno stize u februaru, uzimaj .. I ubaci i mene i slesha u pricu ako ima vise tih,
al cim si mi spomenuo shiping + nova generacija = vec mi je sumnjivo da ce oni to isporuciti i do Semptembra :) imas tu razna svedocenja i lazna obecavanja, a ASICi su kasnili i po god dana +

ako otprilike sad tih 100GHZ prave 6% dnevno, sad napamet bez digitrona i veoma pospan kad prodacunam u glavi
ti sad od danas pa narednih mesec dana ako uzmemo da je btc 1000$ bi napravio 1400$, sa tim skokom od -25% /10 dana i istom cenom od 1000$,
od 1 januara za mesec dana bi napravio 56% btc-a tj 560 dolara STO JE VRHUUUNSKI ROI!!! Da napravis za mesec dana 125% od pocetnog ulaganja, toga nema nigde
E sad, ja racunam sve sto mi pravi bar povracaj 20% mesecno je Odlican posao ( mada je i rizik logicno velik, npr btc strmoglavi se na 200$ desavalo se ranije)
Ako ti to stvarno stize u februaru, uzimaj .. I ubaci i mene i slesha u pricu ako ima vise tih,
al cim si mi spomenuo shiping + nova generacija = vec mi je sumnjivo da ce oni to isporuciti i do Semptembra :) imas tu razna svedocenja i lazna obecavanja, a ASICi su kasnili i po god dana +

Videcu jos sta ce biti sa time, cim budem jos nesto nahvatao odma cu javiti i tebi i sleshu. Ako bog da ja uzimam 1, a moj drug 2. Kazem izlazi tek sredinom februara ta masina, a kompanija nije naveliko poznata, pa verujem da nece biti tolika guzva..

Mother of god :O

Obzirom da si apsolutni pocetnik i da nisi bas svestan u sta se upustas reci cu ti samo da izbijes to sebi iz glave sto pre.

Poslednja izmena:
Pa da si citao malo shvatio bi da kad kazu stize u januaru, to je u stvari decembar ako stigne. Btc mining se ne isplati definitivno.

Ali posto ti nabavljas Bc masinu za Bc mining tu mozda i napravis pare, za to vredi cekati.

o.0 sto bih trolovao?

Pa eto, ima podforum za kriptovalute pise sve. Ne znam ko bi realan tek tako uletio sa ovakvim pitanjima a da nije dobro iscitao sve pa i o minerima, isplativosti, iskustva ljudi koji su pukli pare i dobili nista. Pa i strani forumi....

Moze objasnjenje? Bas zato sam i pitao, da vidim sta ljudi kazu protiv :)
Ne moze :D Sedi i citaj. Svakih 10 dana neko dodje na ovu ideju i svaki put zvacemo isto. Zato te ljudi i pitaju jel trolujes. Niko iskusniji to ne uzima jer ima razloga za to a svi novi nacuju nesto i dodju s patentom tople vode s namerom da se obogate. E pa to ne ide bas tako i zato moras da sednes, da citas, da malo pratis stvari i onda uzmes digitron u ruke i sve ce ti biti jasno.
Jednostavno batali. Diff skace po 30% i dok to stigne neces moci nista s tim uredjajem.
Na kraju ce da ispadne da je bilo bolje da si dao pare i kupio btc tom lovom ;)

Ne moze :D Sedi i citaj. Svakih 10 dana neko dodje na ovu ideju i svaki put zvacemo isto. Zato te ljudi i pitaju jel trolujes. Niko iskusniji to ne uzima jer ima razloga za to a svi novi nacuju nesto i dodju s patentom tople vode s namerom da se obogate. E pa to ne ide bas tako i zato moras da sednes, da citas, da malo pratis stvari i onda uzmes digitron u ruke i sve ce ti biti jasno.
Jednostavno batali. Diff skace po 30% i dok to stigne neces moci nista s tim uredjajem.
Na kraju ce da ispadne da je bilo bolje da si dao pare i kupio btc tom lovom ;)

E tako te pitam :D Pa iscitavam uzduz i popreko vec par dana po netu o miningu.. shvatam da sam zakasnio za BTC. Da li sam takodje zakasnio i za Lite coin ili je to isplativo? Koliko sam skotao, Lite coin je bas ko sto ime kaze laksi (hardverski gledano) u odnosu na BC, ali da li je potrebna drugacija masina za to ili ce i ASIC dobro raditi?

Uzmi te pare kupi Litecoin i sedi i cekaj.

Nije kasno za LTC ali ASIC ne moze da kopa scrypt valute. Moras ti jos mnoooooogo da citas druze :)

doduse muci me dokle ce se moci mine-ovati inace :S (ono 21m BC-ova) posto sam hteo da doam jos kasnije..
Mining će postojati dok god postoji BTC.
Dodavanje novih novčića će trajati još barem 100 godina, a kasnije će miner-i dobijati nadoknadu od cene transakcija. Čak i sada neki blok vredi primetno više od 25 BTC-a, jer je u njega uračunata provizija za neku veću obrađenu transakciju koja se desila u tom periodu.
Problem je samo što će količina dobijenih BTC-ova progresivno da opada, ali bi i cena BTC-a trebalo da raste, tako da se u beskonačnoj ravni svakako isplati :p

Nije kasno za LTC ali ASIC ne moze da kopa scrypt valute. Moras ti jos mnoooooogo da citas druze :)

Ne bunim se, to i radim :p Nego sta ti kazes o ideji da u moj komp (Pentium G620, 8GB rama, 60GB SSD) ubacim 280X i pustim je da kopa? Sta bi ti uzeo za LC mining?
Mining će postojati dok god postoji BTC.
Dodavanje novih novčića će trajati još barem 100 godina, a kasnije će miner-i dobijati nadoknadu od cene transakcija. Čak i sada neki blok vredi primetno više od 25 BTC-a, jer je u njega uračunata provizija za neku veću obrađenu transakciju koja se desila u tom periodu.
Problem je samo što će količina dobijenih BTC-ova progresivno da opada, ali bi i cena BTC-a trebalo da raste, tako da se u beskonačnoj ravni svakako isplati :p
Ako sam dobro razumeo bice jos duuugo BC-na za kopanje, ali ce samo biti problem snaga masine? Resice se i to vec nekako :)

covek uveo skracenice na svoju ruku,novi horizonti ovo ono LC-BC :D

Jedini ASIC koji se isplati je onaj koji mozes dobiti odma ali bukvalno odma... diff ide gore za 10ak blokova i bice poslednji ispod milijarde... kad predje magicnu cifru od milijardu onda ce skokovi biti jos zesci... jedino sto bi te izvuklo da narucis to sto stize kao u februaru je da tad cena bude preko $2000 u svakom drugom slucaju neces se nakopati bas puno... jel si ti to hteo od onih bugara da narucis?

Jedini ASIC koji se isplati je onaj koji mozes dobiti odma ali bukvalno odma... diff ide gore za 10ak blokova i bice poslednji ispod milijarde... kad predje magicnu cifru od milijardu onda ce skokovi biti jos zesci... jedino sto bi te izvuklo da narucis to sto stize kao u februaru je da tad cena bude preko $2000 u svakom drugom slucaju neces se nakopati bas puno... jel si ti to hteo od onih bugara da narucis?

Pa ne znam, cena ove masine ako je porucim pre izlaska je 265 Evra (sto je za 100GH/s masinu ubitacno dobra) tako da mislim da se moze isplatiti. Ta kompanija se nalazi u Kini tako da sto se tice dostave, jos moram da smislim kako ce ici :S

Kad je budes dobio ima da je prodajes za 100 samo da izvuces neki dinar, osim ako nisi nesicev rodjak onda ces da je prodas skuplje :d

100 GH/s ASIC (pod pretpostavkom da ce ti stvarno biti isporucen u februaru) verovatno ce moci za par meseci da isplati sam sebe zbog povoljne cene, ali ja na tvom mestu ne bih ocekivao nikakav znacajniji profit jer ce rast diff-a zbog navale 1,2,3... TH/s masina ovu tvoju totalno obesmisliti.

Vrh Dno