[SAJ]ber Kurajber
Uticajan
- Učlanjen(a)
- 17.04.2004
- Poena
- 1,585
Pa ne znam, cena ove masine ako je porucim pre izlaska je 265 Evra (sto je za 100GH/s masinu ubitacno dobra) tako da mislim da se moze isplatiti. Ta kompanija se nalazi u Kini tako da sto se tice dostave, jos moram da smislim kako ce ici :S
Pa ti nista nisi razradio. Praniraj da moras da je uvezes legalno da nebi imao preblema s carinom i da moras imati komplet dokumentaciju za to. Znaci, platices carinu i porez.
Druga stvar i najbitnija... Taj uredjaj ima sve sanse ovog sveta da kasni kao i sve sto dolazi od Kineza. To kasnjenje ce da ti upropasti racunicu skroz. Mesec dana kasnjenja i to je 2.2x manja zarada nego sto si planirao.
Poucen prethodnim iskustvima najdrugarskije ti dajem savet da odustanes od toga na vreme jer ce ti se obiti o glavu. Jeste da nije velika lova u pitanju ali nisi svestan u sta se upustas. Sedi i racunaj za svoje dobro.
Masina od 100GHasha je mozda dobra sada na papiru ali krajem februara kada su najavili isporuku ce zarada biti minimum minimuma 6x manja. Sve i da ta isporuka krene na vreme napumpace se diff toliko da opet neces nista zaraditi. A opet ti kazem, kasnice 99% jer su Kinezi sljam. Plus imas carinu i porez da platis i da se cimas s carinom uopste. Dok ti dobijes taj uredjaj to ce da bude smesna igrackica koja ne vredi ni tih 265e.
Ja sam ti rekao iz najbolje namere a ti izvoli i radi kako hoces.
Bolje da si ulozio te pare i kupio jednu grafiku kojom ces kopati LTC. Do februara bi sigurno vise zaradio.