Šta je novo?

Pomoc - Nece da kompajlira u Dev C++

daniloBG

Slavan
Učlanjen(a)
22.11.2008
Poena
309
poceo sam da ucim i ulazim u programerske vode ali...skinuo sam tutorial(knjigu) na hrvatskom sa tutoriali.org u kojoj je odlicno objasnjen C++ za pocetnike i upotreba Dev C++ programskog okruzenja i unutra je objasnjeno kako napraviti najjednostavniji program...e sad, ja sve iskucam kao sto je dato u primeru i kad idem na opciju "kompajlaj i pokreni", proces prevodjenja se zaustavi ja javi mi poruku dole "the file cannot be specified"...e sad...pokusavao sam da kompajlujem i gotove projekte i javljao mi je istu gresku...nikako da dokucim u cemu je problem pa sumnjam da su mi potrebni neki add-onovi posto je u onom tutorialu za koji je predvidjeno da se dobije uz cd objasnjeno da posle tutoriala treba iskopirati neke fajlove iz nekog direktorijuma sa CD-a...ako je to u pitanju ili bilo sta, kako da ga "nabedim" da "kompajluje" ili odakle da download-ujem ono sto mi treba?...

svaka pomoc je dobrodosla

ja sam vec skinuo taj kompajler doduse s druge lokacije...mada nema to neke veze...hvala u svakom slucaju...

ajde daj taj source, ili neki koji proizvodi tu gresku.

Uopšte ne znam dal će da pomogne, ali ovo je jedna drugarica poslala drugaru kad je on imao sličan problem (ja ne znam o čemu se radi, jer nikad nisam radio u dev c++u):

dev c++ - project - project options - parameters - linker - add library or object - naci mesto gde je intaliran dev c++ pa dodati sledece /Dev-Cpp/lib/libodbc32.a
../../../../Dev-Cpp/lib/libcomctl32.a i eventualno ako i dalje javlja gresku,neka proba sa jos nekim drugim.

izvini ali ne razumem sta hoces da kazes:S:
to sto si nakucao, taj program, tj. njegov source copy/paste-uj ovde. onda cu ja, a mozda i jos neko 🙂, da probam da dobijem istu tu gresku i da ti kazem kako da je ispravis ako znam. problem je sto je tesko ispravljati greske na 'nevidjeno', kako god su dobro objasnjene.

nije obavezno, ali zgodno je da kad to budes radio kliknes na ikonicu sa '#' iznad prostora za kucanje poruke, pa da pejstujes izmedju CODE tagova koji ce se pojaviti.

ovo mi se pojavljuje pre svakog ulaska u Dev C++ tako da je mozda to problem...i ako jeste,sta treba da uradim po tom pitanju?

"There doesn't seem to be GNU make file in PATH or in Dev-C++'s Bin path. Please make sure that you have GNU make file and adjuct BIN setting or system PATH enviroment variable and that make setting in Compile Option contains correct filename, otherwise you will not be able to compile anything"

@poke, ja nemema nikakav "lib" folder 🙁

ne znam, mozda cu pokasiti sa druge download lokacije mozda je do toga problem...

PHP:
#include <cstdlib>
#include <iostream>

using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{
    system("PAUSE");
    return EXIT_SUCCESS;
}

ovo je onaj pocetni source

IZMENA:evo skinuo sam ga sa sajta proizvodjaca i eno sada je sve u redu...hvala svima na savetima!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno