Šta je novo?

Pomoc molim vas ne mogu vise... Sumnjam da je ploca!

Све си урадио, што се каже, по ПС-у, али електроника је то, довољно да откаже неки отпорник или кондензатор и оде све. Јесте чудно што је тако одједном отказала, али и то се дешава. Мени се тако нешто десило са LC Power напајањем, само одједном рачунар не може да се укључи, мртав, а било ново напајање, радило дан-два.

Meni se to desilo sa jednom grafikom. Uzvadio sam grafiku da ubacim u novu konfiguraciju i neće da radi. U novoj mašini je bolje sve, napajanje, ploča ...

Hmmm... A jesi nesto ceprkao po overclock sekciji, jesi sam podesavao napone i sl... Nesto mi malo malo pa spominjes proveru voltaže dok je radio... I zasto si uopste tako dodavao deo po deo od sklapanja, ne vidim razlog...

Gde je kupljena matična ploča ?

jedino ti onda jos ostaje clerar cmos pokusaj odnosno vadjenje baterije pa onda proba paljenja van kucista obavezno bez diskova i icega drugog. moze i bez rama za probu.
ta ploca treba da ima led indikaciju da je pod naponom. ako to izostaje kad prikacis napajanje na on onda je to veoma los znak i malo se toga moze uraditi.
To sam prvo uradio, kao i uvek sta ljudi prvo urade je clear CMOS i jumper. Ostavio sam bateriju 30 minuta van nista. Nema led indikaciju, tj ne dobija struju uopste.
Hmmm... A jesi nesto ceprkao po overclock sekciji, jesi sam podesavao napone i sl... Nesto mi malo malo pa spominjes proveru voltaže dok je radio... I zasto si uopste tako dodavao deo po deo od sklapanja, ne vidim razlog...
Nista osim XMP profila. Ja nikad nisam ni radio overklok iskreno. Voltaze i sve je bilo ok, kako u bios-u tako i u HWMonitor Pro itd.

Gde je kupljena matična ploča ?
Iz Subotice haha. Vec sam ih zvao oni su rekli da odem kod njhovog kolege u servis u Beogradu, i rekla je da mu je dala moj broj telefona i da ce me zvati. Proslo dva dana nista. Saljem poruku juce na viber njima da ih ne smaram i da ih ne zovem svaki cas i kaze jedna devojka da je koleginica u manastiru i da dolazi sutra tj danas i da nije upucena. To jeste tacno posto mi je glavna likusa koja je zaduzena za tu prodaju i rekla da je u manastiru da obilazi itd, i zvala me je sa njenog privatnog pre dva dana. Sad, vec sam vracao njima procesor. Procesor pise BOX sve full pakovanje na KP, stigao mi ostecen OEM Tray procesor 5700G to vam nisam rekao. Ne ostecen sto se tice pinova nego malo fizicki udaren sa strane gore, daleko od pinova. Ali su mi vratili pare do zadnjeg dinara bukvalno tacno, bez ikakvih problema i oni su platili dostavu i to se zavrsilo brzo.
Zamisli.. Pise BOX a posalje mi OEM tray u plasticnoj kutiji vide se tragovi brisane paste, ludilo... Ne znam ni sto sam se odlucio da narucujem odatle. Kao jeftino madjari... a provalio sam da sam cekao i sada sve narucio mogao sam lagano iz prodavnice sve i da prodjem isto pa cak i jeftinije na neke stvari! Onda sam procesor narucio iz BC Group-a 5600G sve okej. Sad, ostalo mi je RAM, napajanje i ta ploca samo od nje. Jedino sto kada mi je stigla ploca pre dva meseca bila je ostecena kutija. To sam im rekao i oni hteli odmah da prime nazad. Ja toliko zudeo za kompijuterom i rekao njima da se vodim nekom pozitivnom logikom da ce to sve raditi i da cu tu plocu proveriti kada narucim sve od njih. Sto sam i uradio, samo sto sam im vratio procesor jer je bio tray, pa onda narucio 5600G iz BC Group-a pa probao plocu itd i desilo se to sto se desilo. Eto, greske sam napravio neke i vise nikad!!! Kakva bre Subotica, AKS dostave... Samo prodavnica.

E da. Kontaktirao sam jednog lika iz pozitivnih ocena i pitao ga da li je bilo problema sa tom plocom. On je rekao da je imao problem sa B450 Tomahawk Max takodje i da su ga ispostovali i zamenili plocu posle tridesetak dana, isti ti ljudi od kojih sam ja narucio, i da je sada sve ok. Ima i Tomahawk Max II i rekao je da mu ta radi vise od godinu dana. Bas mi je pomogao i sve ispricao sve kako je bilo. Tako da cemo videti. ALi mi je rekao da mu nisu spomenuli nikakav servis, nego da im je on poslao direktno u Suboticu pa su onda oni to slali u servis itd itd.
Ali koliko vidim krenuli su da mi kuliraju poruke. Ostavili me na seen na viber-u. Sad uraditi ovu reklamaciju je ne znam... Ko zna sta ce biti.

Poslednja izmena:
Eto, greske sam napravio neke i vise nikad!!! Kakva bre Subotica, AKS dostave... Samo prodavnica.

Ovo se zove sticaj okolnosti i nakako nije pravilo. Isto tako ne mora znači da u Mađarskoj sve manje košta. Ja sam Asus tuf matičnu platio preko Ipon,hu oko 50€ manje nego kod nas. Sa druge strane RAM me je u Atmu koštao 20€ manje nego kod njih.

Za ovo treba primenjivati isto pravilo kao kod mobilnih operatera. Svake dve godine ići kod onog ko više nudi za manje para. Valjda će naučiti jednom da poštuju stare korisnike.

Sad kada si pomenuo Ipon.hu odatle oni i narucuju te komponente. Toga se secam. Pomenula mi je kada smo se ''raspravljali'' za Tray 5700G. Odatle je i ova MSI Tomahawk MAX II B450 100%.
Ali zaista jeste jeftinije. ASUS TUF B450-PLUS GAMING II je oko 80e tamo. Kod nas kosta vise. ALi sta ces dobiti od njih je neki vid kocke razumes. Jer reklamacije ovo ono dostave, i na kraju te izadje skoro kao iz prodavnice. A ne daj Boze da reklamiras vise stvari. Ovo je vec drugi proizvod od njih koji nije dobar. Procesor mi poslali takav, sad im ploca riknula posle dva dana. A ja dobijam panicne napade itd...

Poslednja izmena:
Ali vidis zasto je jeftinije na slici. Druga ASUS TUF ima tri godine garancije ali je oko 120 evra, isto kao u BC Group-u i to je ono sto sam sada shvatio. Tako da mogu da te je*u sa tom garancijom a platio si manje. A sta dobijes polovnu ostecenu Bog zna.

chrome_Vu1DvgOFUg.png

Nisi ti izgleda video kao Nepo i ostali "naši" rešavaju reklmacije.

Znam vrlo dobro ko su oni. Hvala Bogu nisam imao nista sa njima sto se tice komponenti i nadam se da necu, ali za wi fi antenu neku od 3 4 hiljade dinara sam se sukobio sa njima a i u Tehnomaniji. Proslo je sve dobro u moju korist. Od tad nikad vise u tehnomaniji. Ne ulazim tamo vise.

Iskreno ne znam sta ce biti, i ne znam sta da mislim. Uzasno je sve ovo. Da se meni ne da da upalim racunar i da radi. Sad, kako ce ovo sve da se odigra ni sam ne znam.
Све си урадио, што се каже, по ПС-у, али електроника је то, довољно да откаже неки отпорник или кондензатор и оде све. Јесте чудно што је тако одједном отказала, али и то се дешава. Мени се тако нешто десило са LC Power напајањем, само одједном рачунар не може да се укључи, мртав, а било ново напајање, радило дан-два.
(y)Znaci moguce je. Bas cudno...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno