Lomnica_city
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.01.2005
- Poena
- 680
Cekajte, da li je na snazi jos uvek onaj zakon o zastiti potrosaca iz 2005?:trust:
Ako jeste, meni se cini da je tamo navedeno 23 dana, ne eksplicitno, vec kao zbir neka dva vremenska roka. Citao sam zakon pre godinu i nesto, pa zaboravih...
Jeste,pise negde da je u pitanju zbir dva roka,8 dana da UTVRDE kakav je kvar i da li uopste postoji (ako ne postoji cak negde pise da ti snosis sve troskove,valjda misle da ce da im platis radne sate radnicima,postanske troskove ako je servis u drugom mestu u odnosu na radnju i sl... ali za to nisam 100% siguran ili postoji ali se ne primenjuje) i imaju jos 15 dana da kvar POPRAVE AKO ZELIS,ili da vrate novac,znaci sve skupa 23 radna dana bi trebalo,mada vidim da se vodi opasna rasprava o tome AKO u garanciji pise drugaciji rok (ispada da oni onda mogu da napisu i 6 meseci za resavanje i inspekcija im ne moze NISTA)!?
Aha,oce oni to!Duzni su da na tvoj zahtev vrate pare, tako da slobodno ili pripreti trzisnom inspekcijom ili ih stvarno pozovi da vide o cemu se radi.Jer starno nije u redu kako se ponasaju prema nama kada je garancija u pitanju i to treba promeniti!Naravno uvek ima izuzetaka...Lomnica_city je napisao(la):...jer NECE da vrate kes...
Evo adrese i telefona trzisne inspekcije:
Odeljenje Beograd, Omladinskih brigada 1, tel. 602-555, faks 3117-417
-Odsek za rešavanje prijava građana (dežurna služba), 27. marta 43-45, 3227-376, 3227-788 (07.30-22.00)
poz
A danas sam ih zvao opet,tacno 7 nedelja posle (mislim da je bio jos 27 Novembar kad sam predao misa na reklamaciju),sad ce da vide sa centralom da im posalju neko razduzenje pa ce onda oni meni da traze neki ziro racun da otvorim pa ce na njega da mi legne kes,verovatno ce im i za to prebacivanje trebati dan-dva ili i vise,pa cu onda verovatno i na podizanje kesa i zatvaranje racuna da platim neke takse,valjda nece preci 10% vracene love?
Ma muke zive sa Pakomom,kako to sebi dozvoljavaju nije mi jasno,nisu Pirocanci pa da su bas tolike cicije,ionako nisu na nekoj steti,samo za onaj rabat koji dobijaju za svaki prodati mis,vise necu ni da kupujem tako skupe stvari od njih,samo nesto sitno sto me nece biti zao ako rikne ili neki potrosni materijal!!
Pozdrav ,)