Danas mi je stigla A4000/EC030 2+4MB RAM... Medjutim WB nece da se podigne... Diže se do nekog trenutka i onda kao da pukne i na ekranu se pojavi prazan prozor sa zaglavljem "Workbench screen". Kursor moze da se pomera ali na ekranu nema nicega... Nikakvo kuckanje na levi ili desni taster misa ili bilo koji taster tastature ne daje nikakav rezultat. Kada se Amiga podigne tako da preskoci startup sekvencu, normalno se podigne Amiga DOS prozor i u njemu sve radi normalno... Normalno startuje neke sitije aplikacije (Clock na primer). Napominjem da je uvek isto bez obzira da li se sistem dize sa hard diska, internog ili eksternog flopija... Sve ostalo radi OK... mis, tastura, drajvovi... Ako mu se iskljuci hard a nema WB diskete u drajvu, normalno se pojavi prozor sa rukom koja ubacuje disketu... Sve izgleda normalno i uvek pukne na kraju...
Po savetu ORANGE-A47 sam premerio bateriju... Baterija je ocito menjana, ali je napon u redu (3.67V)... Ono sto je cudno je da iako je baterija OK, RTC je stalno zakucan na neki datum i sat iz 97me (proveravano iz DOS prozora)... :wall:
Ima li neko ideju sta se moze uraditi?
Po savetu ORANGE-A47 sam premerio bateriju... Baterija je ocito menjana, ali je napon u redu (3.67V)... Ono sto je cudno je da iako je baterija OK, RTC je stalno zakucan na neki datum i sat iz 97me (proveravano iz DOS prozora)... :wall:
Ima li neko ideju sta se moze uraditi?