Ajdemo redom

:
obavezno
if (blabla)
{
}
for (blabla)
{
}
Sto se toga tice, ove zagrade ne donose neku preteranu preglednost. Ja sam u pocetku uvek stavljao zagrade, ali ovi na faxu asistenti i profesori koji pregledjuju testove obozavaju skraceno da pisu, tj. bez zagrada ali sa obaveznim
uvlacenjem(narravno kada samo jedna naredba sledi posle uslova/petlje).
------------------
Dalje:
tacno je, u pravu si. Primetices da sam negde stavio a negde nisam ;. To nema nikakvog uticaja na kod (nego dok sam pisao kod radio sam jos ponesto pa nisam bas 100% bio skoncentrisan).
----------
#define _CRT_SECURE_NO_WARNINGS
takodje ne treba za turboC
I to je ok. Naglasio sam da sam kompajlirao u Visual C++ 2008, i rekao da u Turno C treba minimalne izmene da se odrade. Ovo ne mora ni u C++, ali sam to ukljucio da mi ne dosadjuje sa 20 glupih warninga kako je neka funkcija stara i da probam da koristim drugu, noviju.
Za , i <= sam se zeznuo, nisam detaljno pregledao kod kao sto sam i rekao. Inace program se korektno izvrsio kad sam isprobao, nije ispisivao gluposti sa nekih memorijsklih adresa, pa sam onako otprilike reko "Dobro je, kolko para tolko i muzike - da je meni licno trebalo 3 puta bih proverio

".
Zatim memcpy moze, ali ce profesor vise ceniti rucno prebacivanje iako je duze i u pisanju i u izvrsavanju (jer ce time da se vidi da zna ucenik sta radi i kako gde prebacuje). Ja licno ne znam nista o Turbo C-u, pa sam se trudio da zadrzim sto nizi nivo da bi sto lakse moglo da se prebaci tamo.
Za stare standarde me ne pitaj, to me niti interesuje niti sam negde citao o tome. Znam da moze onako kako sam ja pisao i da je to ok, pa sam time zadovoljan.
Sto se tice ispitivanja uslova, mogao sam ja jos 50 redova da dodam i da probam da ucinim program id*ot-proof ali to definitivno nije moguce. Uvek ima budala koje mogu da urade stvari koje normalnom coveku nikad na pamet ne padnu

. Takodje me je mrzelo da kucam toliko. To neka uzme ovaj sto mu je domaci, pa neka ispituje sve od reda.
Zatim znas li neko ime koje ima vise od 20 karaktera

(mislim na srpsko ime)?
Ime i prezime su odvojeni, svakom po 20 karaktera.
Default za otvaranje fajlova je bas ovaj, tj. ocekuje text. I cak ni warning ne daje :banana:
Ocigledno cu sledeci put morati da napisem ne programce nego ceo Windows za obicno skolsko zadace

. I naravno, Pre Alfa, Alfa, Beta, RTM pa tek onda Final. A kad krenem sa SP-ovima da pucam, kao Windows 2000
Salim se, svaka kritika je uvazena i dobrodosla. Nadam se da se ovim poslom bavis, pa da sam dobio kritike od profesionalca, a ne od amatera ili hobiste. Ja ovime planiram da se bavim, ali tek dok zavrsim fax, znaci jos dobre 4 godine

. Sad sam tek prva (eto i to je bezveze - prva godina zajednicka za sve pa onda jos 4 godine strucnog).
To je Sid lepo istakao: "(lose trziste rada gde je neko ko ne moze "primoran" da juri diplomu i sto je najgore daju mu je na kraju - opet skolstvo)" Dopunio bih samo da kad bi sve nestrucne predmete izbacili i fokusirali se na ono sto je direktno povezano sa buducom profesijom i mnogo vise vremena posvetili tome, mnogo bi bili bolji rezultati. A ne, preopterete decu sa istorijom, geografijom,... pa onda kad bude testiranje (ono medjunarodno), nasa deca su na dnu liste sto se poznavanja prirodnih nauka tice. Pa naravno kad samo bubaju neke stvari koje ih ne zanimaju, samo da bi polozili, pa nemaju vremna za prave stvari (cak i toliko nauce da bubaju da onda krenu da to primenjuju i sa prirodnim naukama, a to je ocigledno kako se zavrsi...). Nego dobro, dzabe mi to pricamo, a i tema nije bila skolstvo vec problem u C-u.