Šta je novo?

Laptop Pomoć oko izbora između četri laptopa

Koji laptop kupiti?

milos0888

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2013
Poena
305
Moja oprema  
CPU & Cooler
R5 1600af
Matična ploča
Gigabyte ab350m-gaming 3
RAM
2x16gb 3200mhz
GPU
Rx 6700xt
Storage
Samsung 970 1tb, 3xhdd
Zvuk
Marantz nr1510+ Polk
PSU
Asus strix 650w gold
Monitor
LG 43' 4k
Miš & tastatura
Logitech Master
Mobilni telefon
Iphone 15 pro
Pametni uređaji
Apple watch SE
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Koristiće se za posao u ofisu, surf, multimediju i eventualno neku laganu igru tipa lol, pes itd...
To bi verovatno radio i neki od 50k ali hteo bih da sve to radi super par godina.

Ovaj je najjači i izgleda kao najlogičniji izbor, ali je teži za 1kg od drugih i plastičan je.

Ovaj je najlakši i najkompaktniji (nije mi problem da ekran bude manj tj 14") ali opet za isti novac se dobija duplo manji ssd, "samo" 60hz i integrisana grafika.

Ovaj je skuplji 9k, ali ima 1tb ssd, 16gb ram i najbolji cpu i takođe je od aluminijuma kao i prethodni, tj da su kvalitetniji od prvog.

Ili čak i ovako nešto sa Ryzen 7...

Poslednja izmena:
Za posao gledaj ono što je po meni tu najvažnije, a to je:
1. Displej - kvalitet panela, osvežavanje
2. Baterija
3. Grejanje

Sve ostalo nije toliko bitno i/ili može da se nadomesti.

Za posao gledaj ono što je po meni tu najvažnije, a to je:
1. Displej - kvalitet panela, osvežavanje
2. Baterija
3. Grejanje

Sve ostalo nije toliko bitno i/ili može da se nadomesti.
Od ovih gore tvoja preporuka bi bio prvi tj. lenovo gaming 3? Ili bi mozda preporucio neki koji nisam naveo?

Macbook Air M1, ali na njemu za sada može da se vrti samo macOS Big Sur ili Win 10 beta (koja btw uopšte ne radi tako loše, ali nije to za posao).
Neki PC lap ovako iz glave ne znam koji bih ti preporučio, ja koristim Dell Latitude 5400 i za office mi je sasvim okay.
Generalno, tebi treba neki business model i uglavnom su svi preko 1K€.

Mac sam probao nedelju dana od drugara i ne bih se zadržavao na njemu. Lt cu koristit samo kad putujem negde sto nije tako često pa mislim da cu biti zadovoljan i ovima od 700e. Uzeću onaj hp ili lenovo gaming, samo da ih pogledam uživo

Gde je razlika od 40k u modelu za koji se odlucio u toj temi (hp elitebook) i ovom hp-u od 87k? Ovaj jeftiniji ima 4x veci ssd i duplo vise rama? Ne razumem se toliko, ali je l moguce da je samo kvalitet izrade toliko različit?

Mac sam probao nedelju dana od drugara i ne bih se zadržavao na njemu. Lt cu koristit samo kad putujem negde sto nije tako često pa mislim da cu biti zadovoljan i ovima od 700e. Uzeću onaj hp ili lenovo gaming, samo da ih pogledam uživo
Ako ćeš laptop koristiti samo kad putuješ onda su najvažniji njegova težina i autonomija možda ako ćeš raditi na bateriji. Od teškog laptopa će ti brzo biti muka, znam iz iskustva. Zato bih prvi predlog zaobišao.

Ja pod putovanjem sa laptopom mislim na to da ga odnesem do apartmana i tu da stoji dok sam na odmoru, ne bih ga nosio svuda sa sobom tako da mislim da mi težina ne bi bila veliki problem. Kod Lenovo gaminga me vuče samo 120hz i odvojena grafika, jednostavno bih želeo najviše za taj novac. Ali generalno mislim da će mi HP od 87k najviše odgovarati a i lepši mi je dosta od dotičnog iz Lenova

Nazad
Vrh Dno