Šta je novo?

pomoć oko HTML form php/mySQL

skydiver021

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
620
Napisao sam php kod koji generiše html formu na kojoj postoji textarea na kojoj se nalazi slučajno pitanje iz baze pitanja i ispod njega su odgovori iz baze odgovori na postavljeno pitanje u vidu radio buttona ako je tačan samo jedan odgovor ili checkbox ukoliko postoji 2 ili više tačnih odgovora. Pitanja ima n, a odgovora i, pa forma izgleda ovako (napominjem da je slučajna kombinacija odgovori mogu počinjati sa checkboxom, biti svi radio buttoni ili checkboxovi i sl. sve se to vuče iz baze slučajnim, izborom)

Textarea pitanje 0
radio button odgovor0
radio button odgovor1
.....................
radio button odgovori

Textarea pitanje 2
radio button odgovor0
radio button odgovor1
radio button odgovor2
radio button odgovor3
.....................
radio button odgovori

Textarea pitanje 3
chechk box odgovor0
chechk box odgovor1
chechk box odgovor2
...................
chechk box odgovori

--------------------

Textarea pitanje n
radio button odgovor0
radio button odgovor1
radio button odgovor2
....................
radio button odgovori

Nakon pritiska na dugme submit forma šalje u sledećem formatu (bazirano na gornjoj kombinaciji):

radio0-0
radio0-1
........
radio1-i
radio1-0
radio1-1
radio1-2
radio1-3
........
radio1-i
checkbox2-0
checkbox2-1
checkbox2-2
...........
checkbox2-i
radio3-0
radio3-1
radio3-2
........
radio3-i

vrednosti radio i checkbox-a su 'on' ako je pritisnuto / čekirano i 'off' ako nije odabrano.

Prvi zadatak koji imam je da proverim da li su svi odgovori uneseni i ako nisu da obavestim korisnika koji nisu (primer nije odabran nijedan radio button za pitanje 2 i 3).

Drugi da proverim da li su odgovori tačni i da ga ocenim na osnovu broja poena. Ukoliko nisu odabrani svi tačni odgovori (u slučaju checkbox-a, proporcionalno smanjiti broj bodova, broj bodova se nalazi u tabeli pitanja - broj_poena)

Baza pitanja ima sledaća polja:
id_pitanja
id_predmeta
pitanje
broj odgovora (ukoliko je 1 ide radio button, ukoliko je 2 ili više checkbox)
jedan_tacan_odgovor
broj_poena

Baza odgovori ima sledaća polja:
id_odgovora
id_pitanja
tekst_odgovora
tacan_odgovor

Ako ima neka dobra duša da mi pomogne bio bih mu zahvalan.

Okaci bazu.

Okačio sam i bazu i kod. Logovanje sa prijava-form.php user t pass t
Uradio sam validaciju još samo provera odgovora i bodovanje. I da se to sve malo lepše upakuje ko bude video biće mu jasno.

Dobro de, strpi se jedan dan 🙂

Sorry, imao sam malih komplikacija ovih dana, sad cemo da zavrsimo 🙂

Qq crni ti sta si ovde radio? 😀
Nijedan od fajlova ne radi kako valja i ne mogu nikako da ih pokrenem.

Kod:
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/testing/public_html/sky/prijava-exec.php:1) in /home/testing/public_html/sky/prijava-exec.php on line 2

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/testing/public_html/sky/prijava-exec.php:1) in /home/testing/public_html/sky/prijava-exec.php on line 5

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/testing/public_html/sky/prijava-exec.php:1) in /home/testing/public_html/sky/prijava-exec.php on line 151

Plus gomila drugih kada se sesije pogase:

Kod:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/testing/public_html/sky/izbor-predmeta-form.php on line 167

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/testing/public_html/sky/izbor-predmeta-form.php on line 110

Poslednja izmena:
Jok probao sam na 3 servera i nece da radi.

Ajde mi opisis sta app mora da radi, koje opcije i funkcionalnosti mora da ima i daj mi shotove aplikacije pa cemo da sredimo nekako 🙂

Ajde probaj da instaliraš WampServer2.0i.exe pa probaj tamo. Ako ne uspe poslaću ti kako treba da izgleda.

Nemam Windows trenutno, samo Mac OS i Linux 🙂

Ti u ovom dumpu baze imas samo jednu tabelu. Gde su ostale 2, jel to treba mi sami da napravimo?

EDIT: Sada sam video da prilikom logovanja se traze podaci u tabeli "korisnici", koju nemas u sql dumpu, aj postavi celu tu bazu, a ne samo 1 tabelu, da bi mogli da ti pomognemo.

Poslednja izmena:
Zagrejao sam ovih dana malo više stgolicu i sve rešio. Damp baze je pogrešan u pravu si. Veliko hvala na interesovanju! Case closed 🙂

Nazad
Vrh Dno