Šta je novo?

Pomesani kontakti

13umble13ee

Cenjen
Učlanjen(a)
18.11.2011
Poena
180
Ljudi devojci su se pomesali kontakti na telefonu. Naime, broj telefona je od jedne osobe, a ime je potpuno drugo. Ja joj na primer posaljem poruku, a ime joj pise stric ili tako nesto. Da li mozda znate zbog cega se ovo desilo i da li to moze da se otkloni nekako? Isto je i sa Viber kontaktima....

Ljudi devojci su se pomesali kontakti na telefonu. Naime, broj telefona je od jedne osobe, a ime je potpuno drugo. Ja joj na primer posaljem poruku, a ime joj pise stric ili tako nesto. Da li mozda znate zbog cega se ovo desilo i da li to moze da se otkloni nekako? Isto je i sa Viber kontaktima....

Ako tebe krije pod stricem, ja bih se zapitao ko se krije iza mame i tate broja.

Za vise informacija moro bi reci koji je telefon upitanju i jeste probali da obrisete kontakte sa telefona a da ih samo vidi sa kartice ili da njenu karticu ubacite u neki obican telefon cisto da vidite jel sve uredu. Mozda je android sve izmesao.

Huawei Y625...uzela u telenoru pre nekoliko dana. Probao sam samo da obrisem sa kartice, pa vratim sa telefona na karticu...ali se nista nije promeli...zabrlja tako pa pise ime tudjeg broja. Nikada mi se to ranije nije desavalo...tako da pojma nemam sta se desava.

Viber oće da brka.

Ali opet nisi dao bitne informacije.
Da li su zbrkani baš svi svi kontakti, totlani mess sa kontaktima, ili ih je samo nekoliko pomešano?
Gde su joj kontakti bili primarno, pre ovog novog telefona? Na kartici ili u telefonu?
Da li ima baš svoj Google nalog, ili ste Androida registrovali na nekom drugom?
Da li je i pre imala Android, te da li su se kontakti sinhronizovali sa Google ili nekim drugim nalogom?
Da li je njen broj, ili brojeve tih zbrkanih kontakata ranije koristio neko drugi?

Aj se prvo preispitajte oko ovih pitanja.

Nisu svi kontakti zbrkani, samo nekoliko, lupicu, mozda 10ak. Kontakti su sa proslog telefona prebaceni na karticu, pa sa kartice u novi telefon. Ima svoj google nalog. U telefonu joj je namesteno da cita kontakte samo sa telefona.
Pre ovo ga je imala lumiu 800.
Njen broj je od pocetka, niko nije koritio broj.

Да ли у контактима све исправно пише? Да ли има неке сличности у бројевима или именима па се тлф збуни? Рађен је неки трансфер контаката, да није ту нешто забрљало?

Nije nikakav transfer radjen. Prebacio sa lumije kontakte na SIM, pa onda stavio SIM u novi telefon i prebacio kontakte na telefon. Nista posebno. Sto se tice slicnosti, nisam primetio, e sada sta telefon smatra pod slicnost to ja ne znam 🙂

95% da je problem napravila sinhronizacija kontakata sa nekim od naloga na koji je Andorid vezan. Google nalog hoće da poveže kontakte za koje zaključi da su isti. Doduše, on to prvo pita i da kao predlog. Ali ko zna šta sve zna da klikne neupućen korisnik.

Poslednja izmena:
Prikljucujem se temi jer komsija ima isti problem.

I ja od pre neki dan. Lg G2 i iskusan sam user. Sumljam na Viber koji je imao 3 updatea u zadnjih 10tak dana. Kontakte sa gmail naloga koristim

Sdeki jesi li i ti kao korisnik zeljko naučio neke stvari pogrešno u mladosti pa sad ne možeš da ih ispraviš ? :d

Nazad
Vrh Dno