Šta je novo?

Polukonfiguracija do 150e

malidzordz

Poštovan
Učlanjen(a)
29.01.2016
Poena
54
E pa ovako, potreban mi je savet oko sklapanja racunara.
Kao sto I naslov teme kaze, polukonfiguracija koja bi se sastojala od tri komponente: maticne,rama I procesora
Neke smernice: 1) Vec sam kupio graficku kartu ASUS R9 380 Strix,
2) Intel platforma je MUST!,
3) Socket-i 1151, 1150, 1155 dolaze u obzir,
4) Racunar bio trebao da bude gejmerski orijentisan za 1080p gejming(OC mogucnost nije moranje)
5) Najbitnije mi je da se na njemu moze igrati RUST:-devil-::-devil-::-devil-:
Delovi mogu biti novi i polovni, poenta je da mi pomognete da se odlucim sta bi trebao da bude BEST BUY, za ove tri komponente u ovom cenovnom rangu.

HVALA!
ps. Ako bi konfiguracija bila od novih komponenata, budzet moze biti I malo veci (zbog mogucnosti placanja na rate). Kada kazem malo veci, mislim na 200e.

i5 2400, h61m ploca, 8gb ddr3, lc600h psu trebalo bi da moze da se uklopi

ako hoces novo mozes da sacekas g4560 proc, h110m plocu, 8gb ddr4, i neko napajanje bi trebalo da moze da se uklopi za 200eur

E pa ovako, G4560 gledam vec neko vreme po YT, I mislim da je procesor stvarno dobar.. Ali me brine cena kod nas. Uzimajuci u obzir cenu g4500, ovaj ce biti oko 10k, zar ne..
Jos jedna stvar, G4560 je kaby lake (7-ma generacija), tako da ta maticna otpada, mora se ici na noviju (kod nas trenutno najjeftinija msi b250, ima za 9600, kod madjara je 80e)
Sve u svemu, sto vise vremena provodim trazeci, sve sam neodlucniji i sve vise placem zbog cena komponenti u inostranstvu, ali ***, znam gde zivimo 🙂

Kaby lake ce moci na sve H110 ploce, jedino ce trebati najnovi bios da se stavi. G4560 kod madjara ce biti oko 70-75e, memoriju I plocu uzmi u domacoj radnji.

G4560 je best buy procesor l, za 150e moze da se uklopi on, neka budzet ploca i ram.

Ako bude malo preko 150e vredi.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

A ako nisam strucan u flesovanju biosa? 🙂
Mislim da je ovo bolja opcija: https://shop.benchmark.rs/racunari_i_komponente/maticne_ploce/msi_mbsocket_1151b25m_pro_vh-94657?utm_source=eponuda.com&utm_medium=eponuda&utm_campaign=direct_link&code=e995
Dobijam plocu lepseg izgleda(po meni), ne moram flesovati bios, mogu staviti RAM od 2400mhz I imam bolju podlogu za future upgrade( na neki i5 ili za sta se vec bude imalo para) 🙂 Sta vi mislite? Radujem se toj ceni kod madjara, ako bude tako.. Ja sam ih pitao pre neki dan, vise njih koji prodaju na KP, I niko nije znao da mi kaze kada ce i da li ce g4560 biti u ponudi.

Eh da, zaboravih reci da ova ploca ima I M2 slot 🙂

Poslednja izmena:
Flesovanje biosa je 5 min posla uz par klikova, ne mozes pogresiti. RAM na 2400MHz je nesto skuplji i to verovatno probija tvoj budzet. Elem, stavio bih g4560, 8gb najjeftinijeg rama, najjeftinija h110 ploca i cepaj.

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk

E pa ovako, G4560 gledam vec neko vreme po YT, I mislim da je procesor stvarno dobar.. Ali me brine cena kod nas. Uzimajuci u obzir cenu g4500, ovaj ce biti oko 10k, zar ne..
Заправо не 😀 G4500 је средњи Pentium у Skylake понуди. Његов наследник је G4600.
G4560 је најјефтинији Kaby Lake Pentium, као што је G4400 најјефтинији Skylake.
Оба имају исту препоручену цену од стране Intel-a 🙂
G4400
G4560

Jos jedna stvar, G4560 je kaby lake (7-ma generacija), tako da ta maticna otpada, mora se ici na noviju (kod nas trenutno najjeftinija msi b250, ima za 9600, kod madjara je 80e)
Све socket 1151 плоче са "старим" chipset-овима ће подржавати нове Kaby Lake процесоре. Слично као што је било са Sandy Bridge и Ivy Bridge.

Sve u svemu, sto vise vremena provodim trazeci, sve sam neodlucniji i sve vise placem zbog cena komponenti u inostranstvu, ali ***, znam gde zivimo 🙂
Главни проблем са половним i5 су маторе плоче које ко зна колико још имају живота у себи. Генерално су цене socket 1155 плоча потпуно ненормалне, продају их често и за већу цену него што су коштале као нове :d
Ако узмеш ново имаш 3 године гаранције, ерго боли те она ствар ако плоча случајно цркне :smash:

Da li vredi dati 800din vise za hyperx ram, ako nista drugo, zbog izgleda 🙂
Da ne pravim novi post, napajanje i saveti?
Graficka mi trazi 1x8pin, I mislio sam da idem na raidmax(plus su mu cena i slejvovani kablovi).. Da li je lose? 😀

Poslednja izmena:
A ako nisam strucan u flesovanju biosa? 🙂
Mislim da je ovo bolja opcija: https://shop.benchmark.rs/racunari_i_komponente/maticne_ploce/msi_mbsocket_1151b25m_pro_vh-94657?utm_source=eponuda.com&utm_medium=eponuda&utm_campaign=direct_link&code=e995
Dobijam plocu lepseg izgleda(po meni), ne moram flesovati bios, mogu staviti RAM od 2400mhz I imam bolju podlogu za future upgrade( na neki i5 ili za sta se vec bude imalo para) 🙂 Sta vi mislite? Radujem se toj ceni kod madjara, ako bude tako.. Ja sam ih pitao pre neki dan, vise njih koji prodaju na KP, I niko nije znao da mi kaze kada ce i da li ce g4560 biti u ponudi.

Eh da, zaboravih reci da ova ploca ima I M2 slot 🙂
Са сваком socket 1151 плочом имаш потпуно исту могућност касније надоградње. Да ли је RAM 2133 или 2400 није велика разлика, а плоче које подржавају значајно бржи RAM су и значајно скупље.

Што се m.2 слота тиче, мени је лично привлачна ствар јер имам фетиш на miniITX минималистичке конфигурације 😀 али сем тога нема неке предности јер мислим да на овом моделу m.2 слот нема NVMe протокол већ обичан SATA.

Da li vredi dati 800din vise za hyperx ram, ako nista drugo, zbog izgleda 🙂
Ако је ово кућиште из потписа, које како ми се чини нема провидну страницу, не видим чему бацање пара :d

Da ne pravim novi post, napajanje i saveti?
Graficka mi trazi 1x8pin, I mislio sam da idem na raidmax(plus su mu cena i slejvovani kablovi).. Da li je lose? 😀
Који конкретно модел Raidmax-a? 🙂

postoji i jedan problem, kako ce da flasuje bios ukoliko nema kaby lake cpu
Хтео си рећи уколико нема Skylake? 😀
Па купи Celeron G3900 само зарад флешовања :d

Шалу на страну, можда би се нашао неки колега са форума који има Skylake процесор да помогне 🙂

Poslednja izmena:
Ако је ово кућиште из потписа, које како ми се чини нема провидну страницу, не видим чему бацање пара :d

Који конкретно модел Raidmax-a? 🙂

Ne ne, kuciste ce biti MS Winston, po meni prelepo i vrlo jeftino kuciste. Ovo je bratova konfiguracija, a ja pravim neki budget build 😀

http://emmi.rs/napajanja-i-dodatni-ventilatori-napajanje-500w-raidmax-cobra-rx-500af-b-80plus-bronze-pfc-12cmfan-andyson.11.html?productId=45036&utm_source=eponuda.com&utm_medium=eponuda&utm_campaign=direct_link&code=f91c

Poslednja izmena:
Хтео си рећи уколино нема Skylake? 😀
Па купи Celeron G3900 само зарад флешовања :d

Шалу на страну, можда би се нашао неки колега са форума који има Skylake процесор да помогне 🙂

Ma moj brat ima 6100, samo malo paste I dobre volje ce biti potrebno 🙂

Ne ne, kuciste ce biti MS Winston, po meni prelepo i vrlo jeftino kuciste. Ovo je bratova konfiguracija, a ja pravim neki budget build 😀

Cm b500 v2 za slican novac.
Bezi od Raidmax-a.

Imam pomenuti Raidmax i da kucnem u drvo radi odlično, nije preglasno, a uzeo sam ga jer je bilo bukvalno džabe, ali takođe sam hteo uzeti CM.
Uostalom konfiguracija neće biti neki preterani potrošač pa nema ni potrebe juriti W(ate), pa je izbor na njemu zavisno od budžeta.

Za 700-800 din ima bolje napajanje, nema sta da razmislja.
Edit: u istoj radnji gde si naso i raidmax.

MSI je jos u novembru na svoje skylake ploce izbacio bios za kabylake. E sad jedino ako nemas srece ce ti zapasti ploca sa starim bios. U januaru su izbacili jos jedab bios. Verovatno neces nista morati flashovati.

Imam pomenuti Raidmax i da kucnem u drvo radi odlično, nije preglasno, a uzeo sam ga jer je bilo bukvalno džabe, ali takođe sam hteo uzeti CM.
Uostalom konfiguracija neće biti neki preterani potrošač pa nema ni potrebe juriti W(ate), pa je izbor na njemu zavisno od budžeta.

Procesor i graficka trose 270w u peaku, ne verujem da bi mi trebalo jace napajanje..

Nije to jace napajanje, vec BOLJE napajanje.
Postoji razlika izmedju ta dva termina.

Poslednja izmena:
Imas i thermaltake polumodularno/modularno od 530W ako ćeš da vijaš izgled. Imaju lepe sleeve-ovane kablove i nemaš višak istih..

To napajanje koje si linkovao je toliko daleko od "kvaliteta" da se ono i rec kvalitet ne smeju upotrebiti u istoj recenici.

Takodje Antec vp500pc je dobro napajanje za taj novac i tu konfu.

Isao bih na njega. U istoj radnji.

Nazad
Vrh Dno