Šta je novo?

Mobilni telefon polovni telefon do 150eur

Koji mobilni telefon kupiti

bakara

Uticajan
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poena
1,555
Koji polovni telefon oko 150eur preporucujete?

Pozeljno bi bilo 6gb rama.

izgleda da sam omasio forum, neka neko prebaci :)

Rešenje
Namučio sam se oko kupovine polovnih toliko da sam već hteo da kupim neki novi xiaomi jer bukvalno nema šta bolje da se kupi.

Više od pola prodavaca nema telefon koji oglašava, gomila telefona je jednostavno polupana, a u opste ne kontam likove koji drze oglas i pise mu prodato.

Aj da krenem redom, samsung (svi nabrojani) je prvi otpao jer ili nema za te pare ili je razbijeno, stare modele ne gledam;

huawei mnogo stari modeli ili nisu google cetrified sto meni ne odgovara
Poco X3 sam pokusao da kupim u par navrata ali sve neki prevaranti
Motorola G60 koju sam takodje hteo nema da se kupi za ovaj novac oglasi su fejk.

u sustini od polovnih je najlakse naci neki xiaomi, ponuda je najbolja za njih ali ja sam hteo da promenim.

Na kraju...
Poco F2 je jedno vreme mogao da se nađe za 160, tako da bi to bilo najbolje, eventualno Poco X3.

A52s ako nađeš, to bi takođe bilo ok. Bilo bi nezahvalno da još nešto predložim, a što smatram da ne zavređuje pažnju.

Ne moraš da budeš toliko maliciozan. Okrenuo sam oglase na brzinu i mislio da je u mint stanju, međutim ima manje oštećenje koje nije uočljivo na prvu loptu.

Baš su dobri predlozi u svakom slučaju to su polovni telefoni pa i cena zavisi od stanja.

Samsung ni ne znam koje modele da gledam tako da mi znače modeli.
Motorola g60 mi je u užem izboru kao i realme 8, i poco x3

Opet gledam da taj telefon bude bolji od mog redmi note 11 koji bi dao kćerci pošto je ona njen razbila.

ako ti nije bitna softverska podrška, bez razmišljanja huawei nova 5t/honor 20 😉
edit: verujem da je huawei u startu zabrljao sa cenom za takvu zver od telefona..

Poslednja izmena:
Oni nemaju Google servise?

Koristim Smart home i Google asistent tako da mora imati sertifikovani android.
huawei je izgubio gms podršku od p40/mate 30 serije.. tako da imaju gugl servise i sve radi bez problema.. stvarno ne znam šta bih pre pohvalio na tom telefonu sem možda kamere koja je opet, imajući u vidu cenu uređaja, sasvim dobra.. možda bih izdvojio moćni kirin 980 koji radi kao singerica

Mi 9T Pro

Ako uzimaš polovan telefon, uzimaš modele stare do 2 godine po mogućstvu garanciji. I to zato što do 2 godine baterija malo degradira a na većini telefona u zadnjih 4 godina nije lako izmenljiva već mora u servis što dodatno košta. I uvek uzimaš sa kojim mesecem garancije - za svaki slučaj. Kao hobi trgovac telefonima (3-4 koamda mesečno) preporučio bih ti sledeće modele (izvor kp, cena zavisi od stanja):

Redmi Note 8 Pro - od 90 do 120eu - ovo je najbolja kupovina, po performansma bolji i od 9 i od 10.
Redmi Note 9 Pro - od 100 do 130eu
Redmi Note 10 Pro - 150 do 180eu - možda i najbolja kupovina. Prošlogodišnji model. Baterija zdrava. Ja prodao skoro za 180eu 2 meseca star (mint) u garanciji 2 god.
Poco X3 Pro - 150 do 180 - ako nađeš na 150/160 - pun pogodak. Najbolji budžet gejming fon. Ideš na ovaj ako hoćeš sirovu snagu. RN10P ako hoćeš kameru/ekran.
Realme 6 / Realme 7 Pro / Realme 8 - svi od 130 do 170. Ako hoćeš kompaktan fon onda 7icu ili 8icu.
Mi 11 Lite 5G - ako naletiš (ja jesam) do 150eu - bolji do svih navedenih gore. Fon koji ima sve za smešnu cenu (i kao nov). Vredi doplatiti i 10-20eu preko 150.

Sve verzije gledao sam sa 6gb memorije. Imaš verzije nekih i sa 4 i sa 8.

Imam redmi note 8,9,10, i 11 (ne pro) tako da bi jedino opet uzeo 11 posto je on najmladji

trziste polovnih je katastrofa,
ili preskupo, ili okace oglas a nemaju u opste telefon ili napise puklo zastitno staklo (a puko ekran), ili oguljen a pise sitni tragovi upotrebe. :rolleyes:

smucilo mi se

Za neke najmanje pare a i dalje vrhunski telefon je P20 PRO a mogu da se nadju u odlicnom stanju. Jeste mator model ali je flagship, ima 6GB rama sto trazis, ima AMOLED ekran, NFC, odlicnu kameru, itd, a moze da se nadje za kikiriki pare. Bateriju pitas kakva je, i da slaze da je bas losa, bilo je u promobi da se zameni za 20 i kusur evra. Mozda ovi shaomi-ovi, pokofonovi, kungfuovi jesu noviji, ali i dalje je osecaj 3x bolji kada se uzme P20 PRO u ruku od njih, a zaista je dzabana.

Uzmes p20 pro u sto boljem stanju. Za 120-150eu i stavis novu bateriju u trenutnoj huawei akciji zamena baterija za stare uredjaje. To vazi za sve Huawei fonove.

Izadje ti 150-170eu al bolji fon za te pare nema. Kamere bolje nego na Samsung A52s, S20 Fe i S21 Fe. A duplo jeftiniji.

Inace, radim sa telefonima, zeni i deci godisnje menjam fonove, a ja sam 3 i po godine nosio p20 pro. Toliko je dobar. Zamenim ga pre par meseci jer mi oslabila baterija jer nisam znao za gore navedenu akciju. Onda za mesec dana promenio 5 telefona (p30 pro, oppo reno 4 pro 5g, one plus nord...) i zavrsim sa mate 20 pro koji mi ispao za 100eu. Prodam p30 pro za 250 i stavim 150eu u dzep. Mate u svemu bolji sem u kamerama.

Poslednja izmena:
Izgleda da smo napisali istu stvar u skoro isto vreme :D

Zena ima P20 PRO, bio kao nov, ne maltretira telefon, baterija je i dalje ok, nema jos potrebe da menja, i skoro joj ispadne i pozadi napukne staklo poklopca baterije. Samo stavila u crni kejs i eno ga kao nov :D

Ne, video sam tvoj post pa se nadovezao. Trenutno se isplate stari Huawei flagship telefoni jer za 2500 din možeš da dobiješ novu bateriju. A bilo koji Huawei flagship od Mate 10 Pro je ubica za današnje midrangere i donji segment flagshipa (xiaomi 12x, realme gt/gt2...)

Sa funkcijama i kvalitetom izrade jeste.
Mate 20 pro za 2 meseca 4 godine star telefon ima: amoled 3120x1440 538ppi, 40w punjac, slot za karticu koja je dosla uz telefon tako da su svi 128+128, reverse charging, face unlock (koji radi na nivou iphone), citac otiska prsta u ekranu, ip68 raring, ic port.
Koju funkciju sem 120hz i 5g(koji ne radi jos kod nas) cu dobiti kod novog telefona?
Brzina cipseta je na strani novijih modela.
Opet cu reci 4 godine star telefon.
E sada surova realnost tada me je izasao 680e sa bezicnim punjacem i satom i dofatnim 40w punjacem u legalnoj kupovini

Realno, jedini nedostatak tog Mate-a je 60hz ekran. Ali pre 4g to nije bio standard još. A 5g je patka za marketing, nema pokrivenost niti tamo gde bi trebao da ima. Daleko je 5g standard na mreži, telefoni su skočili a nisu rekli hop. Marketing.

Da li si ti realan???
Ubica :)))
Tel je bio odličan u svoje vreme. Još uvek je dobar ali ubica 12x ili GT2 :DDD
Jesam. Na strani tih telefona su brzina čipseta, ekran od 120hz i 5g. Od te 3 stavke ja bih imam korist samo od ekrana. 5G podrška ZERO, a pošto ne igram igrice, čipset na P20 Pro dovoljno brz da ništa ne laga. Zato setup kamera za klasu bolji na P20 Pro. Probaj da uporediš fotkanje u uslovima lošijeg osvetljenja pa da vidiš šta je P20 Pro za te telefone. Dodatno što imaš i vrh telefoto kameru sa optičkom stabilizacijom i 3x zumom. Plus B/W kameru što danas nema ni jedan fon. Pojam fotkanja izvadiš i džepa i klikneš. P20 pro košta oko 150eu (ima od 120 pa na gore). Nova baterija 2500 din. Sa njom i 2 dana korišćenja - san za gore navedene telefone. E sad ono najlepše, P20 pro me koštao 380eu. Pre 4 godine. Šta sad možeš da dobiješ za te pare. A52s? Cene su otišle u nebo a kvalitet srozali. Sad platiš flagship fon 600eu koji ima lošiji setup kamera od telefoan starog 4 godine. Jedini kršteni telefoni za normalan novac su iz FE serije Samsunga - S20 i S21 FE. Dobre kamere za telefoto, ekrani top i najvažnije - pristojna cena.

Ja bih kupio polovan -zbog cene, ali što noviji i aktuelniji.
Ovi 4 godine stari, na kojoj su verziji androida, 8,9..? Eventualno ako ima dobrih custom Romova, ali onda i to treba uneti u jednačinu.

Namučio sam se oko kupovine polovnih toliko da sam već hteo da kupim neki novi xiaomi jer bukvalno nema šta bolje da se kupi.

Više od pola prodavaca nema telefon koji oglašava, gomila telefona je jednostavno polupana, a u opste ne kontam likove koji drze oglas i pise mu prodato.

Aj da krenem redom, samsung (svi nabrojani) je prvi otpao jer ili nema za te pare ili je razbijeno, stare modele ne gledam;

huawei mnogo stari modeli ili nisu google cetrified sto meni ne odgovara
Poco X3 sam pokusao da kupim u par navrata ali sve neki prevaranti
Motorola G60 koju sam takodje hteo nema da se kupi za ovaj novac oglasi su fejk.

u sustini od polovnih je najlakse naci neki xiaomi, ponuda je najbolja za njih ali ja sam hteo da promenim.

Na kraju sam uzeo realme 8 6/128 sa garancijom, malo izgreban pozadi ali sam porucio drugo kuciste.

Dosta je slican mom redmi note 11,
ali je brzi od njega ima vise memorije, ima odlican multi tasking i bolji ekran sa brzim odzivom
ali ima losiji zvuk (xiaomi ima stereo) i mislim da RN11 vise stedi bateriju sto u principu i pravi veliki problem kod multitaskinga koji dosta koristim.

Prebacujem cesto podatke iz app u app a miui nekad izgasi aplikaciju...katastrofa, ovde multiasking ko na kompu da radim.
Em je odziv na tastaturu prosto savrsen (nema slovo da promasi) em kad otvori listu aktivnih aplikacija umesto miuijevih odlicnih 4 komada ovde ispod ima umanjeno izlistane bar 10 komada za brzi pregled, ja ne videh nigde bolje resenje od tog.

Jos testiram bateriju posto je danas instalirao android 12 i jos nekoliko vecih apdejtova i za kameru jos ne mogu da dam konacan sud cija je bolja.

za sad realme deluje vrlo dobro!

Poslednja izmena:
I ja bih njega, čak sam hteo da preporučim, ali je dosta odskakao od ostalih preporuka.

Iz licnog iskustva ako natrcis nova 5t ili p30 i nova baterija u ovlascenom servisu za 2500 milina :).Moj nova 5t pro star vec 2 godine i 8 meseci sljaka i dalje ko zmaj.Prosto ne mogu da nadjem sebi razlog da promenim za bilo koji novi "midrange" tel.

Nazad
Vrh Dno