Šta je novo?

Hardver Polovna grafička do 150e

• Začetnik teme Začetnik teme cetko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

cetko

Poštovan
Učlanjen(a)
27.12.2021
Poena
70
Moja oprema  
Mobilni telefon
s24 Ultra
Pametni uređaji
Huawei Fit 4 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav,
Planiram da kupim grafičku do 150e. Cilj je da traje 2, 3 godine za 1080p gaming u high podešavanjima, ako je to uopšte moguće. Nisam dugo kupovao grafičku pa ni nisam upoznat sa današnjim tržistem.
Hvala unapred.

pazari 580 za 50€ i pevaj. Sve je otišlo dođavola

sve je to relativno kome šta može da traje par godina, većini forumaša kartica od 150e je završila karijeru još pre jedno 3 godine (ono što se sada vrednuje toliko), ali ima ljudi koji cepaju 30 fps nesvesni svog neznanja i misle da to super radi... tako da pravilo je da nema pravila, kad god mi neko kaže da mu nešto radi super a ima krš hardver, radi tačno onako kako očekujem. Anyway, RDNA2 serija što bolja može za te pare i pevaj...

A koju graficku imas sada ? cene grafika su povecanje prilicno, jos hoces da ti traje par godina za 150e
1050 2gb 🙂

sve je to relativno kome šta može da traje par godina, većini forumaša kartica od 150e je završila karijeru još pre jedno 3 godine (ono što se sada vrednuje toliko), ali ima ljudi koji cepaju 30 fps nesvesni svog neznanja i misle da to super radi... tako da pravilo je da nema pravila, kad god mi neko kaže da mu nešto radi super a ima krš hardver, radi tačno onako kako očekujem. Anyway, RDNA2 serija što bolja može za te pare i pevaj...
Ma znam da neću ja dobijati nenormalan fps za te pare, ali imam neke druge prioritete sada da sređujem, pa računam da bih za te neke 2, 3 godine mogao kupiti neku zver. Ali do tad bih da imam nešto što će moći da potera nove igrice u medium/high na stabilnih 60 fps-a. I kažem možda je glupo pitanje jer nisam u temi već neko vreme i možda 150e nije ni blizu dovoljno za to, ali eto zato pitam.

aha, pa onda poslusaj @Djolekg ako ima po toj ceni ,,,sad gledam KP i ima jedna rtx 3070 za 200, ako je sve u redu to nije los izbor, ali opet to je 50 e gore od predvidjenog budzeta
Možda mi je i bolje da se sad otvorim 50e više nego za 6 meseci 150e više, s obzirom na rast cena

Rx 6600xt ili RTx3060, 8GB sa dobrim procesorom sasvim pristojno na 1080p gde procesor radi više. Ako ti je procesor slab grafička ne poaže mnogo.

Za 6600 mu stvarno ne treba zver od procesora ili 3060, bukvalno moj 2600k @4600 trenutno uparen sa ovom prvom GPU utilization je 99% u skoro svim igrama od esports preko SP igara, imam utisak da bih minimum mogao 3070ti ili 6700XT da uposlim na ovom CPU, jeste sistem max optimizovan memorija utegnuta max, ali ipak je to dosta star CPU... a GPU daje tačno onoliko koliko imate na testovima na svim mogućim kanalima. Daleko od toga da ne bi bilo bolje da je CPU jači ali za ove grafičke i on gura sasvim ok...

Za 6600 mu stvarno ne treba zver od procesora ili 3060, bukvalno moj 2600k @4600 trenutno uparen sa ovom prvom GPU utilization je 99% u skoro svim igrama od esports preko SP igara, imam utisak da bih minimum mogao 3070ti ili 6700XT da uposlim na ovom CPU, jeste sistem max optimizovan memorija utegnuta max, ali ipak je to dosta star CPU... a GPU daje tačno onoliko koliko imate na testovima na svim mogućim kanalima. Daleko od toga da ne bi bilo bolje da je CPU jači ali za ove grafičke i on gura sasvim ok...
Imam ryzen 3500x, računam da je dovoljan za tako neku grafiku

6600, 6600xt ili rtx 3060.

Samo što gubiš u performansama klasu,dve gpu.

Dok sam koristio i7 3770 bio mu je plafon gtx 1070,mozda Ti verzija,neznam dal se nešto promenilo.

Ma on to nije overklokovao, znaš koliko znači kad na baznih 3400 MHz dodaš još 1200... drugo igre danas su mnogo više GPU zahtevne nego kada je rađen ovaj test, tako da to više ne važi za današnje igre. Ne gubiš bukvalno ništa... odnosno da budem precizan pre ćeš da udariš u GPU utilization 99% nego bilo šta drugo sa ovim CPU-GPU... to je ono što sam tokom ovih godina viđao baš često, ubaciš nov GPU, dosta naslova ima GPU utilization ispod 99%, 3 godine kasnije, odjednom u svim naslovima imaš 99% (novim), kako vreme prolazi treba ti sve jača i jača grafička, tako sam ja na istoj platformi zamenio 4 grafičke, svaka barem 50 nekada i više od 100% brža od prethodne...

Naravno da je CPU pregažen vremenom i te kako, ali da može da izvuče max iz 6600 pa čak i neke skoro duplo jače... može...

Poslednja izmena:
Dok sam koristio i7 3770 bio mu je plafon gtx 1070,mozda Ti verzija,neznam dal se nešto promenilo.
Pošto nije bio K onda ti je brzina bila tu negde kao kod mene na default (razlika par % max), e sad pazi ovo, ovo je kod mene default CS2, Dust2:
[VProf] Summary of 14216 frames and 115 1-second intervals. (1178 frames excluded from analysis.)
[VProf] FPS: Avg=124.7, P1=79.4
a ovo je na 4600...
[VProf] Summary of 20939 frames and 115 1-second intervals. (1502 frames excluded from analysis.)
[VProf] FPS: Avg=184.0, P1=102.6
Mala li je razlika? 😂

CS2, haven Dust 2 benchmark... sa ovih skoro 185 na tom testu skoro da je blizu stock Zen1... koji su poprilično mlađi procesori... naravno Zen 3, 4, 5 daje mnogo više... posebno x3D 😀

Nazad
Vrh Dno