Thinkpad bi trebalo da ima garanciju 3godine ako je kupljen kod nas. Servis rade Kimtec i Pin pa mozes cak i da proveris sa njima da li je konkretan uredjaj jos u garanciji. ThinkPad generalno vazi za odlicno napravljen laptop, ali opet kao i svaka elektronika - desi se da ima falinku (meni na 20kom u firmi nije crkao ni jedan, ali je bilo gluposti). Ja nikada ne bih uzeo tako "skupu" stvar bez garancije.
A da je bolja opcija od netbooka, tu nema dileme
Nije kupljen kod nas, navodno u Švajcarskoj, mada ima UK tastaturu (raspored). Nema nikakvu garanciju, lik je drugi vlasnik, tj. i on ga je kupio od nekog pre godinu i nešto dana.
Pogledao sam laptop, okej je očuvan. Baterija 6-ćelijska je na 70ak% prvobitnog kapaciteta - znači kao da je 4-ćelijska. Power management kaže da je ostalo 2h15', a baterija je bila puna ili skoro puna.
Čovek deluje ok, razlozi za prodaju su mu suvisli - ne koristi ga jer ima drugi veći laptop za rad i iPad za zezanciju. Cenu je spustio maksimalno jer već duže vreme ne može da ga proda - odnosno niko mu ne nudi keš već svi neke zamene za netbukove itd. dok njega zanima samo keš.
Nema ništa od opreme sem punjača - nema diskove sa originalnim OS-em, nema ništa, ali laptop je dosta očuvan i deluje ispravno kolko sam mogao da vidim za tih 10ak minuta kolko sam ga držao u ruci.
Naravno da tako skupu stvar ne bih kupovao bez garancije, ali u ovom slučaju se skupa stvar nudi dosta jeftino, pa je to kockanje. Ali s obzirom na reputaciju ThinkPada u toj klasi, šta znam, mislim da se isplati.
Moje mišljenje je da bi taj ThinkPad nadživeo novi netbuk bez obzira na garanciju. Moja sestra je kupila pre par godina Lenovo S10e za €300 kolko su tad koštali, i evo riknula joj je tastatura - za zamenu traže 4500 din. a utičnica za punjač već odavno gubi kontakt, pa mora da se uvija kabl da bi se punio. Baterija je isto skoro riknula, slabo drži.
Eto, s netbukom nemamo baš dobro iskustvo po pitanju dugotrajnosti, a ovaj ThinkPad mislim da bi izdržao čak i njen režim korišćenja - ne baš najpažljiviji