Застарео процесор. Минимум 16 гига рама и 5500u.Jel moze savet valja li ovaj laptop za 40k, zanima me i ova Vega 8 grafika, jel moze nesto da potera od igara?
![]()
Laptopovi | Laptop računari | Veliki izbor i povoljne cene | Ananas
Istražite laptopove različitih karakteristika i cenovnog ranga i poručite online! HP, Lenovo, ASUS i mnogi drugi laptop računari po povoljnim cenama!ananas.rs
Имаш продавнице које продају половну робу већ 10-15 година и дају гаранцију нпр годину дана. Дакле то нису продавци са робом "из немачке", већ регистроване фирме.Добар дан. Пратим овај форум већ неко време и доста тога има да се научи. Сад је дошло време за куповину, и мени треба преносни рачунар за посао. Буџет за половни је 50,000 динара, а за нови 65,000 динара. Сад радим на позајмљеном стоном рачунару (десктоп). Радим у програму Salesforce, још једном компанијском програму, уз 5-6 картица у Хрому, и 4-5 Ексел табела. Вероватно ћу у једном моменту купити велики монитор и тастатуру, али ми треба преносни рачунар из неколико разлога.
Проблем је у томе што сам се на својој Toshiba Satellite навикао на неких 400 нити осветљења, са 75% сРГБ (иако је ТН екран), тастатури којој ови нови савитљиви пластиканери до 60,000 динара (а и скупљи) не могу да приђу, и квалитету израде, јер како су многи познаваоци овде рекли, не праве ни јефитне више као некад.
Димензије ми нису битне, али екран, тастатура и поузданост су на првом месту. Перформансе на другом, па онда све остало. Не бих да се одрекнем горе поменутих квалитета и платим 65,000 динара (Тошиба плаћена 33,000 динара, децембра 2011.), а сви нови до те цене су са чувених 250 нити/45% нтсц. А рачунар ће бити укључен 9 сати дневно 5 дана у недељи. Игрице ме уопште не интересују, нити се бавим манипулацијом видео снимака и фотографија. Волео бих рачунар без нумеричке тастатуре.
Моје главне дилеме су половњаци на КП и Сасоманге.
1. Како знате да конкретан лаптоп није украден? Неке приче о проблемима на граници сам чуо, не бих иначе да купујем ништа украдено, а путоваћу са овим рачунаром по ЕУ неколико пута годишње.
2. Могу ли машине типа Dell Latitude 5400/7400, Precision 5520, XPS, HP Elitebook 840 G5-G6, Dell Vostro, Fujitsu U749/7411 са неким i5 8th gen, 8-16gb, 256 ssd (знам, класика ових дана), ако је то довољно, да издрже 5 година у овом режиму, ако су 2018. годиште или млађи? Ово све уз редован годишњи сервис (паста и чишћење) и реинсталацију система.
3. Како препознајете дуговечан пословни лаптоп на КП? Један колега ми је рекао да купујем само од продаваца који имају барем 300 позитивних и ниједну негативну оцену. Како оцењујете продавца?
4. Да је процесор i3-1115g4 довољан за мој посао, или мора нешто јаче од тога? Питам због нових модела.
Ако неко има времена да одговори, био бих веома захвалан.
Шта год да узмем, подносим извештај овде са комплетним тестовима.
Хвала.
Постоје модели који коштају 100.000 динара са гаранцијом годину дана за правна лица. Шта рећи а не заплакати.
Не ради се о томе.To je tačno, ali uvek možeš da se dogovoriš sa firmom. Njima ide 100% cene, a to da li ćeš ti da uradiš povraćaj PDV a to za njih nije bitno.
Не ради се о томе.
Да купиш телефон од 100 евра, гаранција је две године без обзира ко га купује, физичко или правно лице, зар не ?
Да неко (рецимо правно лице) купи лаптоп, поједини модели имају гаранцију од три године, рецимо за лаптопове од 70.000 динара.
Дакле три пута већу гаранцију од скупљег модела, без докупљивање, фабричка гаранција.
Просто није у реду од саме фирме био то Леново или HP да моделе даје са веома малом гаранцијом за правна лица а то је годину дана.
Као да хоће да кажу да им је квалитет опао. Па половна роба је са годину дана писмене гаранције. Туга. Шта рећи.Mozda bi oni dali vecu garanciju da su sigurni da se nece pokvariti ranije?
Поента је - купио си компјутер, али није за профи употребу, приштеди га мало.Mislim da je zakon takav, i da vazi za svu tehnicku robu za pravna lica, nema veze sa politikom proizvodjaca/uvoznika:
Ako kupis kao fizicko lice, uz fiskalni racun moras imati minimum 2 godine.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari