Šta je novo?

Polovan laptop, ~300e

nightshadow

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2014
Poena
645
Nesto sa kp, min 15.6'', sto bolji procesor, graficka da je krstena samo, igrice ne igram.
SSD po mogucstvu, moze i da predje budzet malo za SSD, ili da ga uzmem posebno.
Ne znam koliko je ovako nesto dobro?

Ja bih ga zaobišao samo zbog onolikog hvalospevnog preßeravanja.

"testirani po Microsoft evropskim normama" mašina stara 4-5 godina, pa da je najbolja za CAD, PS... Dobro još nije spomenuo mining.

Inače, nije loša mašina, jedino ne zaboravi da plaćaš malo vise za stvari koje ti verovatno neće trebati, onaj com port, čitač ID karata, možda i 3G SIM slot.

Moj sekundarni laptop je mali Lenovo sa istim ili sličnim i7 procesorom. Odlična mašinica za office rad. Stalno je bila na velikom monitoru i integrisana HD4000 nije imala problema. Ovo sa oglasa je još jača varijanta zbog bolje grafike.

Nazalost samo jedan sam nasao https://www.kupujemprodajem.com/DEL...l-15-6-49458691-oglas.htm?filter_id=136816733

Mane su vidljive na slikama(iako ih nije naveo u specifikacijama):

1. Instaliran je Windows 7 bez SP1 pa je na SSD-u ugasen zbog toga TRIM , stoga mu Hard disk Senteil pokazuje perfomance 80%

2. Na petoj slici se vidi prasina , trebalo bi malo prebrisati laptop.

3. Na sestoj slici se vide ogrebotine na poklopcu.

4. Deluje da su pojedini tasteri malo izlizani na tastaturi.

Ako planiras da kupis DELL Latitude E5530(ne moras od ovog coveka) pazi postoji verzija sa 1366x68 kao i sa full hd 1920x1080 , kao i sa 15.6 i sa 14 inca

Najbolja solicuja ti je da uzmes ovaj HP od 250 evra https://www.kupujemprodajem.com/HP-15p-i5-4210U-Full-HD-49408941-oglas.htm?filter_id=136819773 i sam kupis SSD https://www.kupujemprodajem.com/AVEXIR-120GB-E100-SATA3-2-5--42473358-oglas.htm?filter_id=136820269 (hard disk izvadi i prodaj , neces biti u gubitku). nazalost i taj laptop ima po poklopcu neke fleke i ogrebotine , a i ova dva imaju 4GB rama samo , evo vec sat vremena ti trazim ako nesto nadjem bacicu link , a zasto ne moze 17.3 inca to je barem manje zlo od 14.1 inca?

^ taj prvi mi bas ruzno izgleda, ovaj dole od 250e je lep, ali fali mu ssd i ram. A i procesor nije neki.
Pazi, mogu i da se pruzim do 350e, ali to je neki max. 🙂

Sta kazes na ovaj
https://www.kupujemprodajem.com/HP-...SD-FHD-49208451-oglas.htm?filter_id=110419535

Sto se tice dijagonale, sta znam, kontam nesto da ce mi mnogo biti 17'', treba da bude zgodan za nosenje, kontam da nije gabaritno previse 🙂

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, da ne otvaram novu temu, potreban mi je laptop u ovom cenovnom rangu (+-300e). Naravno govorim o polovnom laptopu...
Da ima full hd rezoluciju (ips, velicina ekrana nebitna),
Nikako amd samo intel,
Da tastatura ima backlit (us - veliki levi shift - navika je cudo 🙂)
Ovo je u sustino to, naravno ukoliko ima wifi ac necu da se bunim 🙂
Mislio sam da svakako pazarim ssd (uloliko nema) i da ubacim jos rama (ako nema barem 8gb)

Laptop se nece koristiti za igra ali ako moze da pogura wot - super 😉
Hvala unapred

Pa u sustini moze ali barem da ima backlit opciju pa naknadno da pazarim tastaturu (ebay, ali...)
Sto bre fetis 🙂
Od bartona pa do sada imam sve takve tastature, ko sto rekoh navika je cudo 😉

mislim da za 300 eu bas bas tesko naci neki laptop sa osvetljenom tastaturom, i ja gledam za sebe nesto oko 300 eu da nadjem , meni nije bitno toliko to osvetljenje koliko da bude sto bolji procesor zbog video montaze

Ja se za sve ove godine nisam navikao na laptop. Nema sanse da ga koristim kao glavni racunar bez monitora i tastature.

Uz monitor i tastaturu, otpada glavna prednost, usteda prostora, tako da ga jedino imam kao backup, i radi prenosivosti kada zatreba. Desktop ostaje majka. [emoji2]

Poenta posta, ulozi tih 300 eur budget desktop, i mozda uradis neku video montazu. [emoji2]

Poslednja izmena:
Hehe pa nemislim ja film da montiram ili AE ,lagani premier cisti rezovi i to je to. Gledam kao ispomoc da bude . I ponekad nuendo . A budzet diktira , sto se narodski kaze kolko para tolko muzike

Ja sam uzeo za 400 evra laptop iz Moja Masina dela koji ima i backlit tastaturu ali to kapiram da se desi jednom u godinu dana takva ponuda. Naravoucenije - ustekaj jos kesa i cekaj ako bas mora laptop, uvek se pojavi nesto. Ako ne, neki desktop.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno