Cime je najbolje izpolirati box kuler za AMD-ov procesor?
mislis na "velicinu" smirgle ?
ja sam to radio u zlatari, das 200din i on ti ispolira da bude kao ogledalo za 15-tak minuta 🙂
Josh samo kad bi Mishko znao da je staklo amorfno telo tj.da mnoga prozorska stakla nisu ravna.deshava su da su izbochena,nejednake debljine i sl.Ovo znaju i ljudi koji se bave akvaristikom.Tako da ovakva provera nije 100% pouzdana.Najbolje je da se isproba na vishe prozora ako bash volish prozore i stakla.Da li je kao ogledalo ili ne nije toliko bitno kao da bude ravno kao staklo. DA li je ravno kao staklo se najbolje utvrdjuje na staklu :d, stavis sa spoljasnje strane prozora bazu koju poliras a izmedju kapljicu vode i gledas kad prislonis kako se kapljica siri , ako je ravno neces moci lako da odlepis bazu od prozora a kapljica ce se ravnomerno rasporediti.
Josh samo kad bi Mishko znao da je staklo amorfno telo tj.da mnoga prozorska stakla nisu ravna.deshava su da su izbochena,nejednake debljine i sl.Ovo znaju i ljudi koji se bave akvaristikom.Tako da ovakva provera nije 100% pouzdana.Najbolje je da se isproba na vishe prozora ako bash volish prozore i stakla.
Tachno/Da ali to je tek lako uocljivo gledas kroz prozor i ako predmete ili sta vec posmatras imaju izoblicenja kako se pomeras preko stakla onda nije ravno ako nemaju 99% jeste. bar neko moje iskustvo.
da ne otvarm novu temu interesuje me koliko bi dobijo da ispoliram North Bridge hladnjak zalman nb47j
mislis na "velicinu" smirgle ?
ja sam to radio u zlatari, das 200din i on ti ispolira da bude kao ogledalo za 15-tak minuta 🙂
Pa posto znamo da je sve relativno, i staklo je relativno ravno, ali relativno najravnije od obicnih stvari koje nas svakodnevno okruzuju, sto je vise nego dovoljno za proces o kome pricamo, jel'?
Ovo je tachno ali nece da se izvija staklo dok ne istrpi solidan potisak(kao shto je slucaj na akvarijumu usled potiska vode).Znachi,nebitno u ovom sluchaju jer nije potrebno da se telo pasivnog hladnjaka pritiska ludachki snazn😵va provera sa staklom je Ok ali sam samo naglasio da je potrebno obratiti paznju dali je staklo ravno jer sam nailazio na sve i svashta dok sam pravio akvarijume.Svako staklo barem u pogonu gde ga ja nabavljam je ravno ako stoji na ravnoj povrsini. MIslim na stakla koja su pravljena flot tehnologijom. Ali bilo kakvim opterećenjem ili položajem stakla pod bilo kojim uglom I neravnomernim pritiskom na njega stakla do 4mm pa i deblja bi se krivila (vakum prozori).koji je cenovno dosta iznad drugih. Ako hocete da odredite da li vam je blok ravan 99.89% kupite staklo (italijanski Flot) Dimenzija 15x15cm od 10mm Jer se najmanje krivi i ponovite navedeni test koji je Majstor Miško preporucio.Najpouzdaniji je italijanski FLOT
ja sam moj blok samo ispolirao smirglom i gumenom polir cetkom i milsim da je dovojno ravan.
jer sasvim dobro hladi koliki god da je protok vode.
poz
a evo kako izgleda posle 12000 😀i konacno da finish bude kao ogledalo je totalno nebitno po mom misljenju mozda i bolje da 2000darka bude poslednja, ja tako radim polirkom sam probao ali poslednji put sam stavio samo 2000darku za poslednju stvar izgled je slican, jer 2000darka posle 15 min smirglanja postaje toalet papir :d.
Cek jel ovo tema o staklu ili poliranju.:cigar:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari