Ma animaN je resio da pokvari svoj procesor, pa utice na okolinu da slede pogresan put.... 😀 :d
Pa kad pokvare ko ce im biti kriv 😉 :d
da se vratim na temu:
Za one koji nisu shvatili poenta je dobiti sto ravniju povrsinu IHS-a, koliko ce biti glatka je sekundarna stvar. :wave:
animaN? 😀BigJoe je napisao(la):Pa kad pokvare ko ce im biti kriv
Misko je napisao(la):Ja sam mog odavno olindrao, dobio sam ~2C. Nije toliko lep ali je mnogo ravan.
a sto reklamiras firmu ? :eyebrows:
Kako ono kažu:Besposlen popa.....
Ehhh , pa da li neko od vas zna kako se polira ? jedino je bio blizu Spacemaster ,za poliranje ne treba šmirgla !!! treba pasta i neki prikladan alat preko 10K obrtaja. Nigde nisam video da je illidan napisao kolika mu je temp sada i pre...mada i ne mora da meri ,jer je verovatno ista , ako ne viša , jer postoji šansa da je napravio talasastu površinu na procesoru. Temperatura od 60° nije ništa za čipove , ako baš hoćete da smanjite temperaturu stavite VEĆI hladnjak po mogućstvu da je bakarni ali CEO , pa onda merite temp. Bitno je da imate dobru pastu , da je nanesete tanko , ali ne da se providi.
Mislim da je ceo odgovor bezveze.
Nego.
Moze li mi neko reci koja je debljina HS kod AMD a kod Intel procesora.
Nije bas ceo odgovor bez veze! Ako se neko dohvati da polira proc. a to odradi lose moze na kraju dobiti procesor sa povrsinom krivog ogledala, tj. povrsina koja je glatka i reflektivna ali talasasta. U tom slucaju efekat je kontraproduktivan jer je lakse kvalitetnom pastom kompenzovati mikro-neravnine na ravnom ali nepoliranom HS-u nego neravnine nastale losom obradom i poliranjem.
Ja sam u par navrata polirao hladnjake za cpu i graficke karte, jednom sam polirao i HS na northwoodu i u svim slucajevima je smanjenje temperature bilo od 2-3C, a to, po mom misljenju, ne opravdava ulozeni trud, potroseno vreme i kao najvaznije, gubitak garancije.
Nije bas ceo odgovor bez veze! Ako se neko dohvati da polira proc. a to odradi lose...
...Ipak su ovde respect useri, koji su dokazali ko su i sta su...
Koliko nas je sjebalo nesto bas zbog te zaludjenosti za boljim rezultatima.
Vidim da nisi pazljivo citao na sta se odnosio moj post:
Isto tako da li je 60C malo ili mnogo ili bas koliko treba za cipove niti sam ja rekao niti sam potvrdio.
Takodje i poredjenje sa kablovima za zvucnike nije adekvatno jer njih niti modujes niti poliras da zvucnici bolje sviraju.
Nisam znao da je ovaj forum za "respect users only", mislim da ga posecuju i ljudi koji nisu toliko "respect" u ovoj oblasti, i stoga je dobro naglasiti im sta dobijaju a sta gube. Nije svakome vazan ...1C, 1poen 3DMark, 0.1sec u Spi...
Ima vas koliko hoces, evo prvi Bojsa, jel onomad sprzio onu gf7600 jer je OC-ovao do besvesti :d Siguran sam da ima jos usera sa slicnim iskustvom.
Tu ne racunam zavisnike o OC-u kojima garancija i duzina trajanja komponenti uopste nije bitna samo dok se obaraju rekordi
Vidim da nisi razumeo moj post.
Pa ako ja neku komponentu platim duplo ili troduplo, zavisi koliko ih spalim, sjb**m kapiram da je isto kao i dati tolike pare za kabal. U oba primera se postize cilj nas entuzijasta.
E ovo je bilo bezobrazno. To nigde nisam rekao nego ti interpretiras onako kako ti se svidja. Rekao sam ovde (na ovoj temi) ipak on prica userima kao sto su Spacemaster, Misko, Monteboy...
pa niko ko ravna (polira) procesor nece to raditi na neravnoj povrsini. onaj ko nije dovoljno upucen, bolje da nista ne dira 😉
Kapiram ja tebe sta si ti hteo da kazes, ali ti ne mislis isto sto i on. On je rekao "Nigde nisam video da je illidan napisao kolika mu je temp sada i pre...mada i ne mora da meri ,jer je verovatno ista , ako ne viša , jer postoji šansa da je napravio talasastu površinu na procesoru.". Znaci konstatovao je da nista nije uradio, mozda i povecao temperaturu zato sto je lose ispolirao.
Slazem se ja da to moze da se desi...ako poliras rukom. Ako stavis smirglu na ravno staklo, kao sto je ranije opisano nemozes da napravis ne ravnine.
Veruj mi,Vuk je napisao(la):Ima ljudi (ovde na forum) koji su spremni da sve probaju ali nisu svesni sta je to sto moze poci naopako i koje su moguce greske, stoga je bas njima najpotrebnije da znaju obe strane medalje.
Stavi onda sve to na vagu i prelomi da li ti zaista mod treba!
...nisam nikog video da je napisao kako mu je sada temp.procesora veća nakon poliranja...verovatno je svima uspelo...hmmm..da...da..
Uprkos globalnom zagrevanju, uspeo si 😀
Vidim ja da cesh ti da sastruzesh i sam core 🙂:laugh::laugh::laugh:
Nisi ti to dobro odradio illidan,ovo leto je nesto hladnije nego proslo,kazu u proseku za 2C :d,ma salim se,nego videces sad kad ja odradim svog E2160 ima mu skinem 2mm u startu :-devil-:,bice go k'o pistolj 😀.
Ima vas koliko hoces, evo prvi Bojsa, jel onomad sprzio onu gf7600 jer je OC-ovao do besvesti :d Siguran sam da ima jos usera sa slicnim iskustvom.
Tu ne racunam zavisnike o OC-u kojima garancija i duzina trajanja komponenti uopste nije bitna samo dok se obaraju rekordi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari