Šta je novo?

Pokretanje Access database fajlova na mobilnom, koji program,sistem,mobilni

• Začetnik teme Deleted member 1735
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 1735

Guest
Hteo bih da uzmem neki mobilni koji bih koristio da pokrecem access database fajlove koje sam ja pravio za vodjenje papirologije i primanje narudzbi za jednu firmu. Posto sam u toj bazi napravio i menije koji pokrecu jednostavne select upite i nesto malo vb coda, zanima me da li se mogu ovi fajlovi konvertovati ili direktno pokrenuti na mobilnim telefonima i kakva su iskustva?
Hteo bih umesto da na papirice ili u rokovnik upisujem narudzbe robe to radim direktno u bazu na mobilnom i onda preko wifi da stampam na racunar u mrezi ili da jednostavno sinhronizujem bazu na kompjuter i onda je sa kompjutera stampam.
Neko mi nudi nokiu n95 ali ona ima symbian sistem pa mislim da on nema toliku bazu programa kao windows mobile.

Pozdrav
Devil 2000

Poslednja izmena od urednika:
a da ti kupis npr acer aspire one sa windowsom? :)
u svakom slucaju bih ja pre isao na neki windows mobile uredjaj ali to kosta...pa dok platis softver kao npr SprintDB
http://www.kaione.com/ ....

Pa kupio sam eee pc pre dva meseca, jeste da je mali i praktican, ali dok ga izvadim iz tasne pa dok se ne podigne windows, pa dok ne ubacim usb i ne ukljucim excell ili access, da ne govorim da me svi gledaju kao nekog geeka, sve da bih zapisao par brojeva u access database a ne na milion papirica, plus sto stalno preracunavam neke finansije po papiricima koje u excell tabeli sracunam za sekundu i plus sto je pregledno, da ne govorim da ostavljam utisak da kuckam nekom poruku a ne da pravim spejs satl

pa ok
onda neki pda + SprintDB
i ode 700€ :)

Procitao sam review korisnika za taj program i izgleda da je veoma dobar, cak i nije skup(20e). Hvala na linku, sada jos samo da nadjem neki mobilni koji ima win mobile 6 gps wifi i kameru i solidne velicine displej i da je u cenovnom rangu n95

Sta mislis o Qtek s200 za 150e polovan, posle dokupim jos bluetooth gps (20e).
Ima instaliran windows mobile 5 koji je dovoljan za sprintdb (20e)
ukupno 190e

ili htc tytn koji ima tastaturu ali je i duplo skuplji

da li moze da se preko touch screen-a kucaju poruke preko numericke tastature kao na obicnom mobilnom, znaci ukljuci se velika numericka tastatura na touch screen-u i onda se preko brojeva kuca tekst (npr 1x broj 2 slovo a, 2x broj 3 slovo e itd.)

Da li tvoja mdb aplikacija koristi VBA?
Čini mi se da ovi programi koji kao podržavaju mdb, uglavnom ne podržavaju VBA, tako da ti savetujem da proveriš pre nego što se zaletiš..

Ima nesto od VB coda, za VBA ne znam, ali ovaj program SPRINT DB vrsi konvertovanje sa desktop baze na pocket pc bazu, a ako to ne uspe on daje mogucnost pravljenja svojih formi tako da cu napraviti oko postojece baze samo forme za unos podataka na pocket pc-u a onda podatke sinhronizovati na desktop pa na stampu istih. Tako bar pise da moze da se radi sa tim programom.

Vrh Dno