Šta je novo?

Pojacala za slusalice

Nova verzija, bez bitnih promena.

Hmm, i DS2 bude onako mlak, mada pretpostavljam da to zavisi i od toga koliko se dugo sluša, i da li se koristi 3.5mm ili 4.4mm ulaz. Recimo i kad se koristi par sati bez prekida DS2 nikad nije vreo, mada i ta procena može da bude subjektivna.

Nisam ispratio kad je ovaj crni biser izašao, deluje super i malo je jeftiniji od DS2. Imao je doduše neke bubice sa distorzijom ali to je navodno ispravljeno u novijim verzijama firmware-a.
Imao je bubice. Morao je da se aktivira kao AB klasa da ih ne bi imao. Reseno je apdejtom. Na svim jedinicama koje se isporucuju sada stize poslednji firmware i moze da se trosi sada i kao klasa D bez ikakvih problema.
Onda kada sam pisao u vezi njega sam ga i narucio.
Mana ima malo. Zvucno je super, sve lepo radi, ne greje se nisacim sto sam utakao u njega. 3.5mm dzek je malo "crunchy" na mom primerku i imam utisak kao da malo bolje zvuci na 4.4mm. Zvuci kranje ravno. Mana je walkplay app. Bas je kineska. Vizuelno je mozda malo gadnija od Fiio aplikacije, ali ima mnogo bolje EQ opcije od Fiia.

Mana ima malo. Zvucno je super, sve lepo radi, ne greje se nisacim sto sam utakao u njega. 3.5mm dzek je malo "crunchy" na mom primerku i imam utisak kao da malo bolje zvuci na 4.4mm. Zvuci kranje ravno. Mana je walkplay app. Bas je kineska. Vizuelno je mozda malo gadnija od Fiio aplikacije, ali ima mnogo bolje EQ opcije od Fiia.
Nije da mi treba još jedan prenosivi DAC/AMP, ali DS2 nema nikakav prateći softver pa sam se nešto zaintrigirao baš zbog toga. Sad si mi malo spustio elan. xD Na kraju krajeva i EQ i većina drugih stvari oko zvuka može drugačije da se reši, na uređajima koji rade playback, ali eto ostaje taj osećaj čačkanja uređaja i interfejsa direktno sa njim. Mada, možda je i bolje da pojačalo bude što jednostavnije?

Inače ni ja nemam zamerki na DS2, mogu da upogone većinu dinamičkih i planarnih sluški koje imam i to na 3.5mm. Jedino su čini mi se AKG K500/501 bile malo bezveze jer im je falilo snage, ali to su ubedljivo najtemperamentnije sluške koje imam i baš treba pogoditi sa čim se slažu. Ali imam utisak da bi čak i one na 4.4mm poletele. Mrzi me da nabavljam adapter 6.3 na 4.4, ali jednog dana ću baš da probam, čekaju i AKG K340 hibrid, i 240 Sextett od 600 oma na taj eksperiment.

Znam da je overkill, ali me interesuje gde je granica nečega što izgleda kao igračkica, a u stvari je ozbiljan uređaj.

Ova igračkica finu snagu pakuje:

@Alanon
DS2 je bombona. Ako nisi na nekom uredjaju na kome ne moze da se koristi sistemski EQ, nema potrebe da razmisljas o Black Pearl.
Black Pearl bi ti pio vodu npr. za iPhone/iPad.
Isto ne bi trebalo mene da slusas sto se tice aplikacija, meni je i Fiio aplikacija uzasna.
Dobra je fora sto moze da se podesi da bude klasa D ili klasa AB. To bez aplikacije ili web interfejsa ne bi mogao.
Setih se jos jedne mane. Da bi se koristio web interfejs, mora da se napravi nalog. U tom smislu je Fiio bolji.

Jeste Fiio aplikacija užas, mada fercera, tj. završava posao.

I šta sad, TRN Black Pearl ili Tempotec Sonata BHD? Koštaju skoro isto na Aliju.

Nemam ništa protiv blago obojenog i toplijeg zvuka, možda ipak Sonata?

Iznervirao sam se sto više nigde nije moguće kupiti apple lightning>3.5 adapter, pa sam na akciji uzeo ifi go link za 50e.
Uveren sam da moje bubice (dunu sa6) zvuče bolje nego ranije, ali možda je to i placebo.
Šteta sto Fiio ne deli slične adaptere uz ka11.

Trebalo bi, ali ovo mnogo lepse izgleda:

1780902068971.webp

Testirao sam adapter i na ps5 i za divno cudo radi bez ikakvih problema (sto znaci da je uac1).
Nova verzija je izasla ove godine, ali meni nista od tih unapredjenja nije bitno.
Cak imam i neocekivan problem - audio je previse glasan kada povezem na pc, a malo glasniji nego sto bih hteo kada je povezen na iphone 12 mini.
Bilo bi dobro da je moguce limitirati jacinu zvuka nekako, onda bih mogao preciznije da pojacavam/smanjujem.

Poslednja izmena:
Taman sam nahvalio DS2 i ureko se. 🤣

Posle godinu i kusur dana (ne znam ni sam koliko tačno) solidnog ali ne preterano nasilnog korišćenja, danas USB-C kablić krenuo da gubi kontakt prilikom pomeranja. Šteta, ovaj njihov mi se baš dopao na osećaj...

Elem, ima li neko preporuku za savitljiv ali izdržljiv, kratak (ovaj je cca 15cm) USB-C na USB-C kablić za ovu namenu? Pošto DS2 držim u ruci, na leđima telefona, kablić bi morao da bude do neke mere fleksibilan. Kontam da može malko duži (max 20cm) ali ne verujem da bi kraći valjao.

Može i lokalno i na Aliju, samo da je neko imao dobra iskustva pošto ja imam lošu sreću naručivanja tih sitnih kablića, sve sam dobijao ili loše izolovane kablove sa velikim noise floor-om, ili tvrde kablove, ili neke koji su se brzo izvlačili, itd. pa bih to da izbegnem ako mogu.

Ne znam da li vredi Qed Connect 0.15m za 1440 din? 😁
Ne mogu da verujem da ću ovo reći, ali... moguće je da vredi. 🥲

Gledam sad šta ima na Aliju, ovi malo kvalitetniji kablići (bar tako deluju) od 15-20mm koji su gumirani, ili tipa flet kablići i slično se uglavnom reklamiraju za brzo punjenje, i tu su negde oko 600-700 kinti, što nije loše samo po sebi. Ali, kad se na to doda PDV, plus još ako rebnu onih 210 dindži za „obradu” paketa, eto me na oko 1.000, za nešto neprovereno. Naravno postoji šansa da baš ja budem jedan od onih kojima neće naplatiti ništa, ali ono...

A tad se već možda isplati uzeti taj kablić u Plejeru, platiti malo više, dobiti ga odmah umesto za mesec dana, i imati garanciju 2 godine da će da radi ili imam gde da ga zamenim i ne mislim...

Naravno sa druge strane duša me boli da za kablić dam 1500 kinti... Ako takav kablić stvarno vredi 1000-1500 kinti, pa maltene da naručim ovaj TRN Black Pearl pa da imam još jedan uređaj da se igram, i iskoristim njegov kablić pa se šaltam između njega i DS2. 🤣

Nazad
Vrh Dno