Šta je novo?

Pojacala za slusalice

Cisto da vidite moj trenutni geto setup: ipad > schiit modi 2 uber > schiit magni 2 uber > he6se v2.

Delom sam kupio slusalice jer je Hifiman prilicno spustio cenu, a delom i jer zelim da proverim da li cujem razlike i koja od zaracenih strana je u pravu.
Kada se citaju rasprave o HE6 i podjednako zahtevnim slusalicama, deo ljudi misli da je jacina pojacala jedina bitna stvar i ako je zvuk dovoljno glasan to je to (njihova preporuka je uglavnom Topping kao najbolji odnos cene i kvaliteta).
Postoji i ekipa koja smatra da je to samo deo price. Kod HE6 je navodno neophodno snazno pojacalo da bi bas podivljao. Neki cak smatraju da je pojacalo za zvucnike jedina opcija (ako se zanemare pojacala za slusalice od nekoliko hiljada evra).

Meni je ta diskusija jako fascinanta i zbog toga sam hteo da probam sve 3 varijanta - obicno pojacalo na kojima su slusalice dovoljno glasne (magni2u iznenadjujuce moze da postigne glasnocu koja mi odgovara), pojacalo za slusalice od 100-400e (izgleda da u Srbiji niko ne prodaje Speaker Taps to Female 4 Pin XLR kabel) i neko napucano pojacalo za slusalice od nekoliko hiljada evra (to planiram da poslusam u Minhenu, mada i kod nas imaju BHA1 i McIntosh).

Pojacalo je samo deo price oko ovih slusalica, dosta je toga potrebno uraditi da bi se iz njih izvukao maksimum.
Promenicu headband, probacu druge padove, igrati se sa PEQ, uzeti kvalitetniji cable (mozete na slici videti koliko je gadan ovaj kateter koji dolazi uz slusalice) i odradicu grill mod (skinuo sam ove fabricke da bih potvrdio da su drajveri u redu, neki slusaju i tako).
Nisi hteo FIIO?
Kombinacija dac/amp+sluške (planar) za hiljadu evra sa sve domaćom garancijom vodi me ne prvi red nego unutar bubenjeva Denija Kerija (Tool)...

Pitanje je da li je K9 pojačalo optimalno (ili čak dovoljno) za te Hifiman. Jedino da ode i proba, što mislim da je moguće i u NS.

@shin-bojan
https://headfonics.com/smsl-sh-x-review/
https://www.headphonesty.com/2024/02/smsl-sh-x-review/

Upravo videh da je Srba testirao ovo pojačalo, 500e na KP. Ne znam da li je dovoljno dobro za he6se v2, na osnovu specifikacije bih rekao da jeste. Čuj se sa njim, trebalo bi da je probao neke baš zahtevne slušalice sa tim SMSL AMP, a možda bi mogao i da probaš kako sve to zvuči, sa tvojim Hifiman.

Jel Fiio btr15 ima dovoljno snage za slušalice od 150ohm? Treba mi za moje Senn 58x.

^ Verovatno, ali preko balanced izlaza, što znači da će ti trebati odgovarajući kablovi.
balanced headphone output part performance parameters: L+R≥50mW+50mW(300Ω,THD+N<1%)
headphone output part performance parameters: L+R≥15mW +14mW(300Ω,THD+N<1%)

Inače, FiiO K5 Pro je na sniženju, i trenutno košta oko 11500 din. E sad, tu su dažbine.. ali svejedno, za taj novac je trenutno najisplativiji DAC/AMP na AE.

Poslednja izmena:
Eh ja ih jačim preko 3.5mm na Sound BlasterX G6. Nemam balanced kabl. Jesam dobila uz slušalice kao neki dodak za drugačiji ulaz, al to je bilo pre par godina, više se ni ne sećam gde sam ga ćušnula. 😄 Na reddit-u kažu da je btr5 solidan za 58x preko 3.5mm. Ali za btr15 ne mogu baš ništa da pronađem.

Da, videla sam da je K5 Pro na sniženju, ali ne treba mi za desktop, nego BT prenosni za mobilni.

Jel Fiio btr15 ima dovoljno snage za slušalice od 150ohm? Treba mi za moje Senn 58x.
Ja bi na tvom mestu razmotrio
7Hz Artemis 39.
BT ie i ima 400 i nesto Mw output na 4.4 al sto je najbitnije cak 300 na 3.5Mm na 32 ohm sto bi rekli o za 150 Ohm srednje osetljivosti ko tvoje 58xx mislim da bi uredjaj bio vise nego dovoljan. Link

Recenzije

A od ovih sto ima kod nas i na KP cek da vidim.

Mozda Ifi Go Blu, on je malo iznad Btr15 kolko vidim po output na 3.5Mm.

A ja licno mogu i Shanling Up4 2022 da preporucim jako kvalitetan, uredjaj i zvuk Topao prirodan i malo midrange forward. Nema tolki output, na papiru ali u Dual Dac modu i Highest Gain zapravo isporucuje vise snage no na papiru.
I moze sluske poput Fostex Tr 80 (80 ohm ver), Beyedynamic Dt 880(32 ohm edition), Ultrasone Perfomanse 880, i Audio Technica Msr7B Jako Lepo da Vozi. Za uredjaj tako smesne velicine ko par mojih prstiju , pohvale.

Poslednja izmena:
Eh ja ih jačim preko 3.5mm na Sound BlasterX G6. Nemam balanced kabl. Jesam dobila uz slušalice kao neki dodak za drugačiji ulaz, al to je bilo pre par godina, više se ni ne sećam gde sam ga ćušnula. 😄 Na reddit-u kažu da je btr5 solidan za 58x preko 3.5mm. Ali za btr15 ne mogu baš ništa da pronađem.

Da, videla sam da je K5 Pro na sniženju, ali ne treba mi za desktop, nego BT prenosni za mobilni.
Podatak za single-ended izlaz: L+R≥125mW+125mW (32Ω,THD+N<1%)
Ovo je slabije od starog E10k (200mW), i u rangu sa K3. Dovoljno je to za HD58X, u smislu da će zvuk biti dovoljno glasan, ali da li će izvući maksimum iz tih slušalica.. pa verovatno neće ali eto, da se kaže da je upotrebljiv portable/BT DAC.
SBX G6 je već dosta moćnija sprava.

Hvala vam na savetima. Taj Artemis je dostupan samo na Aliju, a ne čeka mi se na isporuku mnogo dugo. Mada zaista deluje kao najbolja opcija. Ifi go blu je bio oko 200 evra kad sam zadnji put gledala, a sad je na Iponu ista cena kao i za btr15. Jel bi on mogao da se poveže i preko kabla na mobilni kao i Fiio?

Hvala vam na savetima. Taj Artemis je dostupan samo na Aliju, a ne čeka mi se na isporuku mnogo dugo. Mada zaista deluje kao najbolja opcija. Ifi go blu je bio oko 200 evra kad sam zadnji put gledala, a sad je na Iponu ista cena kao i za btr15. Jel bi on mogao da se poveže i preko kabla na mobilni kao i Fiio?
Moze Go Blu preko Usb C i na Pc i na fonu sasvim normalno kao Dac.

S tim da kad si na androidu ako hoces da Decodujes zeznutije Formate/fajlove i slicno morala bi da imas neku od aplikacija Tipa Neutron/Hiby music, ili Onkyo il Usb Player pro . I generalno za totalnu kontrolu nad Dac-om se preporucuju takve apps.

Dok za regulane Flac fajlove i Streaming ne bi trebalo da bude problema, iako je Android sve zatvoreniji i glupaviji restriktivniji za Usb uredjaje iz godine u godinu. Ali u principu radilo bi to sve kako treba bez dodatnih peripetija.

Poslednja izmena:
Nemam Android, imam iOS, a muziku bih puštala preko Tidal-a. Ne bi trebalo tu da bude problema. Uzeću Ifi na kp, nadam se da će biti ok sa snagom. Hvala ti.

Ekstra pisi utiske kad stigne. Posto ja imam Ifi Zen Dac V2 jos od 2021 kao primarni izvor, gotivim Ifi House sound(premda sam zvuk moze da se menja sa razlicitim Firmwares) i generalno kvalitet uredjaja je stvarno vrh kolko sam samo nakljukao sati i ugodjaja na njemu a placen je tada 135 evra na Kp. Visestruko je isplatio svoju vrednost do sada.

Ekstra pisi utiske kad stigne. Posto ja imam Ifi Zen Dac V2 jos od 2021 kao primarni izvor, gotivim Ifi House sound(premda sam zvuk moze da se menja sa razlicitim Firmwares) i generalno kvalitet uredjaja je stvarno vrh kolko sam samo nakljukao sati i ugodjaja na njemu a placen je tada 135 evra na Kp. Visestruko je isplatio svoju vrednost do sada.
Dogovoreno. I meni iskreno izgleda kvalitetnije od btr15. Sviđa mi se što je manji i što ima točkić za podešavanje jačine zvuka. Jel se firmware ažurira preko PC-ja?

Bez smanjivanja gain-a, ako ne koristis neki "ozbiljniji" EQ gurace ih bez problema. Ne moras da se brines.
Ako si u mogucnosti da uzimas preko amazona, baci pogled i na qudelix-5k.
Hvala, ali već sam se odlučila za Ifi go blu. Ima više snage od btr15, a cena je ista. A i ne mogu da poručim preko Amazona.

Dogovoreno. Sviđa mi se što je manji i što ima točkić za podešavanje jačine zvuka. Jel se firmware ažurira preko PC-ja?
Ifi Uredjaji se azuriraju tako sto odes na njihov sajt , u slucaju Zen Dac-A sa zadnje strane mu ukucam Serial Number, onda odaberem Verziju/reviziju pa firmware i onda Imas ponudjeno nekoliko najsvezijih verzija skines i Flesujes, ima odvojen Launcher u samom folderu . U mom slucaju ja imam jedan jako star tipa 7.3 il tako nesto . Za svaki Firmware ,imas ubrzo utiske na netu a i sam Ifi ostavlja Opise sta se konkretno menja sa odredjenim verzijama.

U sustini razlika ,je u Filterima koji su poput Dsp-A al naravno vise hardware Bound nego software.

To ti je korisno imas Guide.

Btw uvek za Ifi ,uredjaje instaliras njihove Usb drivere. Zato sto windows generic driveri uredjaj ne prepoznaju pola sample rates ni Bits.

Poslednja izmena:
Kucanje serijskog broja da bi se skinuo firmware, genijalno. :LOL: Hvala na linku, iščitaću. Malo sam istraživala, i trebalo bi da može da se instalira i bežično na Go Blu preko neke njihove mobilne aplikacije, a isto je potreban SN. Videću kako će ići kad mi stigne. Poručila sam ga, trebalo bi da bude kod mene početkom sledeće nedelje.

Mislim da tu foru sa serijskim brojem rade zbog toga da se smanji sansa za Falsifikovanjem uredjaja il tako nesto, mada za razliku od trzista slusalica mislim da je i malo teze za ovakve uredjaje da se kopiraju.

A mozda je i zbog toga da neko ne bi skinuo pogresan firmware s obzirom kolko Ifi imaju varijacija Dac/Amps.

Mislim da tu foru sa serijskim brojem rade zbog toga da se smanji sansa za Falsifikovanjem uredjaja il tako nesto, mada za razliku od trzista slusalica mislim da je i malo teze za ovakve uredjaje da se kopiraju.

A mozda je i zbog toga da neko ne bi skinuo pogresan firmware s obzirom kolko Ifi imaju varijacija Dac/Amps.
Moguće. Mada deluje kao bespotreban korak kad ionako svakako mora prvo da se selektuje tip uređaja.

Ne stigoh ranije da pišem. Elem, vrlo sam zadovoljna uređajem. Baš je maleni i iskreno taman mu je veličina za jedan prenosni uređaj, ne bi valjalo da bude veći. Izrada je kvalitetna iako je sa strane postavljen gumeni deo zbog Bluetooth konekcije. Što se tiče ažuriranja firmvera, to sam odradila bežično preko mobilne aplikacije GAIA bez ikakvih problema. Inače, GAIA služi samo za ažuriranje i ne postoji zasebna aplikacija za neka dodatna podešavanja, što meni lično ne smeta.

Separacija instrumenata je odlična, kao i soundstage, i nema nikakvih distorzija. Slušala sam Woman od Mumford & Sons i učinilo mi se da se jasnije čuje prateći vokal u odnosu na SoundBlasterX G6 (na Edifier zvučnicima se ni ne razaznaje kako treba). Jedino mi se nije svidelo kako zvuči Popplagið od Sigur Ros-a i to samo pri kraju pesme jer tad postaje haotično. Možda je do 3.5mm kabla. Zvuk je dovoljno glasan, mada moram da pojačam na nekih 50-60%. Koliko sam videla na netu, kad je na 60% prebacuje se na high gain. Isprobala sam kratko i Xbass i Xspace i nisam se nešto preterano oduševila, pa sam ih isključila. Možda ću se ponovo igrati s tim kasnije. Sve u svemu, iako mu je snaga dosta slabija od G6, nekako mi se više dopada topao Ifi zvuk. Sad razmišljam da uzmem Ifi i za desktop i da stavim balanced kabl. :LOL:

Ekstra drago ,mi je da ti se pokazuje Go blu kao dobra investicija. Da kasnije sam hteo da dodam ,da BT uredjaji od Od Ifi mogu da se azuriraju i bez kompa za razliku od Zen Dac i slicnih varijanti.

Ima li ko iskustva sa Auris-om kao brendom?
Konkretno Euterpe model.
Lepo sniženje, samo maknuli prvu jedinicu iz cene...

Nazad
Vrh Dno