diviner_golden
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.10.2005
- Poena
- 345
Nisi hteo FIIO?Cisto da vidite moj trenutni geto setup: ipad > schiit modi 2 uber > schiit magni 2 uber > he6se v2.
Delom sam kupio slusalice jer je Hifiman prilicno spustio cenu, a delom i jer zelim da proverim da li cujem razlike i koja od zaracenih strana je u pravu.
Kada se citaju rasprave o HE6 i podjednako zahtevnim slusalicama, deo ljudi misli da je jacina pojacala jedina bitna stvar i ako je zvuk dovoljno glasan to je to (njihova preporuka je uglavnom Topping kao najbolji odnos cene i kvaliteta).
Postoji i ekipa koja smatra da je to samo deo price. Kod HE6 je navodno neophodno snazno pojacalo da bi bas podivljao. Neki cak smatraju da je pojacalo za zvucnike jedina opcija (ako se zanemare pojacala za slusalice od nekoliko hiljada evra).
Meni je ta diskusija jako fascinanta i zbog toga sam hteo da probam sve 3 varijanta - obicno pojacalo na kojima su slusalice dovoljno glasne (magni2u iznenadjujuce moze da postigne glasnocu koja mi odgovara), pojacalo za slusalice od 100-400e (izgleda da u Srbiji niko ne prodaje Speaker Taps to Female 4 Pin XLR kabel) i neko napucano pojacalo za slusalice od nekoliko hiljada evra (to planiram da poslusam u Minhenu, mada i kod nas imaju BHA1 i McIntosh).
Pojacalo je samo deo price oko ovih slusalica, dosta je toga potrebno uraditi da bi se iz njih izvukao maksimum.
Promenicu headband, probacu druge padove, igrati se sa PEQ, uzeti kvalitetniji cable (mozete na slici videti koliko je gadan ovaj kateter koji dolazi uz slusalice) i odradicu grill mod (skinuo sam ove fabricke da bih potvrdio da su drajveri u redu, neki slusaju i tako).
Kombinacija dac/amp+sluške (planar) za hiljadu evra sa sve domaćom garancijom vodi me ne prvi red nego unutar bubenjeva Denija Kerija (Tool)...