Šta je novo?

Point of View ProTab 3 IPS 9.7''

puzgolac

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2009
Poena
365
Ovaj protab deluje zanimljivo, ali nisam našao nikakve utiske o njemu. Kako vam se čini i da li je neko imao priliku da ga proba?

Operating system: Android 4.1 Jelly Bean
Processor: Dual core Cortex A9, 1.6 GHz
Graphics processor: Quad Mali 400
System memory: 1024 MB DDR3
Storage memory: 8 / 16 GB
Display: 9.7'' IPS 1024 x 768
Touchscreen: Capacitive 10-point
WiFi: 802.11 b/g/n 150 Mbps
Bluetooth: yes
Webcam: 0.3MP + 2.0 MP
Audio connections: headphone out
USB Connections: 1x Micro USB
Graphics connections: 1x Mini HDMI
Card reader: 1x Micro SD
G-sensor: Yes
Weight: 590 grams
Dimensions: 241 x 186 x 10 mm
Color: Dark silver

Verzija sa 8GB je 25390 din.

Izgleda da dobro radi, super je to hardver za tako malo para, jedino je pitanje kakav je kvalitet uređaja? Da li je neko imao iskustvo sa ovom markom, ko je uvoznik, kakav je servis?

Uff, poprilicno je debeo, a i ceo ovako mi uopste ne deluje simetricno.. Nzm ne svidja mi se, iako sam vise za 9.7 u odnosu na 10.1 . . :(

Adame, rece imao si Galaxy tab 10.1V, jel on nesto deblji u odnosu na 10.1 P7510, to je onaj klasicni, ja ga imam i nije mi problem njegova debljina, a vidim ti se zalis na taj V, pa reko mozda je deblji.. :)

p.s. Nasao sam odg, al ae da ne brisem ceo post.. Deblji je V za 2mm... :zgran: aaaaa

Poslednja izmena:
Uff, poprilicno je debeo, a i ceo ovako mi uopste ne deluje simetricno.. Nzm ne svidja mi se, iako sam vise za 9.7 u odnosu na 10.1 . . :(

Adame, rece imao si Galaxy tab 10.1V, jel on nesto deblji u odnosu na 10.1 P7510, to je onaj klasicni, ja ga imam i nije mi problem njegova debljina, a vidim ti se zalis na taj V, pa reko mozda je deblji.. :)

p.s. Nasao sam odg, al ae da ne brisem ceo post.. Deblji je V za 2mm... :zgran: aaaaa

Pa nije asimetričan, nego je video loš, skupljena je slika pa tablet izgleda kockasto.

Није ми с њим проблем била дебљина већ оштре ивице. Пробао сам модел који ти имаш држати у рукама и могу рећи да се обле ивице и 50g мање заправо осети :D

Dobro je, pomislio sam na trenutak ``cek bre, jel sve ok samnom..`` :D :D

Oseti se, al se oseti i mrtva tegra 2 u njemu.. :) Vrlo brzo ce da promeni vlasnika, proslo je njegovo vreme.. :)

Pov ima bateriju od 8000mAh
То је јебeно велика батерија :D
Dobro je, pomislio sam na trenutak ``cek bre, jel sve ok samnom..`` :D :D

Oseti se, al se oseti i mrtva tegra 2 u njemu.. :) Vrlo brzo ce da promeni vlasnika, proslo je njegovo vreme.. :)
Па није Samsung блесав што је тако брзо избацио дебели и тежак модел из производње :p
Ажурирање на ICS га је доста убрзало. Доста живахнији и мање багова него на HC.

За мене је главни проблем са Tegra 2 то што хардверски није способна да пушта неке видео садржаје високе резолуције, а што су могли и дупло јефтинији савремени кинези :crash:

Poslednja izmena:
Meni je zapao za oko jer mi tablet treba prvenstveno za čitanje i net, tako da bi mi više odgovaralo 4:3 nego 16:10. Doduše, nisam imao prilike da isprobam neki 16:10 i vidim koliko su slični ti aspekti ekrana, pa me zanima da li je velika razlika. Viđao sam neke tablete koji mi izgledaju kao čokolada od 300 grama, a to definitivno nije za mene.
Tastatura mi ne znači praktično ništa, a kao što je i pomenuto, POV ima dosta jaču bateriju od goclevera.

Ja sam imao hp touchpad 9.7 i sad imam galaxy tab 10.1 .. Za citanje definitivno 9.7, a za surf 10.1 . . Mada bi ja pre uzeo 9.7 sad da biram i da imam neki izbor..

Ja sam imao hp touchpad 9.7 i sad imam galaxy tab 10.1 .. Za citanje definitivno 9.7, a za surf 10.1 . . Mada bi ja pre uzeo 9.7 sad da biram i da imam neki izbor..

Meni je i za surf mnogo bolje 9.7", zato što i u portrait modu mogu normalno da surfujem, štaviše tako vidim veliki deo stranice po visini i imam manje potrebe da skrolujem na dole, a tablet u tom modu nije previše uzak za normalno korišćenje. Mislim da je 16:10 jedino u prednosti kod gledanja filmova, a to je nešto što je meni totalno nepotrebno na tabletu, pored tv-a od 32". Možda jedino za putovanja, ali na putovanju više volim da zvrndam okolo nego da buljim u ekran.

Meni je i za surf mnogo bolje 9.7", zato što i u portrait modu mogu normalno da surfujem, štaviše tako vidim veliki deo stranice po visini i imam manje potrebe da skrolujem na dole, a tablet u tom modu nije previše uzak za normalno korišćenje. Mislim da je 16:10 jedino u prednosti kod gledanja filmova, a to je nešto što je meni totalno nepotrebno na tabletu, pored tv-a od 32". Možda jedino za putovanja, ali na putovanju više volim da zvrndam okolo nego da buljim u ekran.

Hehe, pa dobro, prioriteti su razliciti.. Meni su 10.1 tabeti jako cudni, i to sto kazes da su najupotrebljiviji u tom odnosu stranica 16:10 za filmove je skroz tacno, ali ko ce da gleda uopste toliko filmove na tablletu i u toku putovanja, jednom sam pokusao i nisam uspeo duze od 30-40 min, jer mi je zamorno da ga drzim, sto se mene tice pre cu da gledam na telefonu koji imaju velicini 4.3 ili vise film nego na tabletu, prilicno je nezgrapno da 2 sata namestas, jos ako nema IPS, ili neki ekran sa dobrim uglovima, od toga nema nista.. Nije ni apple lud, usli su u proizvodnju manjih uredjaja od 9.7, ipad mini, ali nisu otisli vise, jer ocigledno da je ovo ta neka ``idealna`` mera koja se dopada ljudima..

evo ja gledam filmove i serije na 10.1 vec dva sata i odlican je odnos stranica :) naravno,IPS ekran sa odlicnim uglovima vidljivosti,nisam se ni malo zamorio jedino sto mi se prispavalo,zavalio sam se na klupi na poslu i drzim tablet na krilu,dobitna kombinacija :d jos da ima zvucnike sa prednje strane da nemoram da koristim slusalice bilo bi idealno ....
kao sto pro master kaze,svakom su razliciti prioriteti,zato svako treba da uzme ono sto njemu najvise odgovara ;) puno surfujem,puno gledam filmove,ponekad igrice,strip nikad nisam ni video na tabletu tako da sam se odlucio za 10.1 ;) najvaznije je odrediti prioritete,procitati iskustva drugih korisnika,isprobati razlicite ekrane i onda se odluciti ;)

evo ja gledam filmove i serije na 10.1 vec dva sata i odlican je odnos stranica :) naravno,IPS ekran sa odlicnim uglovima vidljivosti,nisam se ni malo zamorio jedino sto mi se prispavalo,zavalio sam se na klupi na poslu i drzim tablet na krilu,dobitna kombinacija :d jos da ima zvucnike sa prednje strane da nemoram da koristim slusalice bilo bi idealno ....
kao sto pro master kaze,svakom su razliciti prioriteti,zato svako treba da uzme ono sto njemu najvise odgovara ;) puno surfujem,puno gledam filmove,ponekad igrice,strip nikad nisam ni video na tabletu tako da sam se odlucio za 10.1 ;) najvaznije je odrediti prioritete,procitati iskustva drugih korisnika,isprobati razlicite ekrane i onda se odluciti ;)

Naravno, svako zna šta mu treba, uživaj u tvojih 16:10, očigledno da savršeno odgovara onome što ti tražiš od tableta.

P.S. Nadam se da ne "radiš" na tabletu na nekom državnom poslu koji mi svi plaćamo. :D

jeste firma pod drzavnim jaslom al zaradjuje sama,mada nas drzava smatra gubitasima da bi mogla da nas cerupa :D mali offtopic

ovaj tab se izdvaja zbog jace baterije, to je super stvar. inace, sve isto ako i ostali rk3066 kinezi... nzm, ja se nesto razmisljam za onaj goclever sad zbog tastature, posto fakticki za dz dobijes bt tastaturu koju posle mozes da koristis sa cim oces...

a sto se tice 4:3 vs 16:10, kapiram da je mozda 16:10 bolje jer nex 7 ima 1280x800 ekran, a on je developing platforma za android tablet. sad gustina pixela ne znam na cijoj je strani, prilicno mi deluje isto, mada mislim da ovi 10.1" sa 1280x800 imaju za nijansu vecu gustinu pixela nego 9.7" za 1024x768

Poslednja izmena:
Vrh Dno