Šta je novo?

Pogled na Sapphire HD2600XT DDR3

NP :)

Pa sta bi jel ti upalilo? Vidi se kad pokrenesh 3dmark, tj u njegovom sistem infu.

Pa koliko se dalo zakljuciti, mislim da veca kolicina tekstura moze da se strpa u engine, kao i da smanjuje svapovanje po grafickoj memoriji. Evo npr. mislim da mi GoW bolje ide, ali nista potvrdjeno.

U everestu nema promene, sad cu probam neki mark, mada me mrzi da instaliram:)

Izgleda da je to to:p
Imam neki stari everest.

3dmark05 prijavljuje 512MB, dok 06 pijavljuje ~256. Dal' radi, ne znam.. :)

mali OT :
Dali svaki 2600pro ddr3 moze da se flesuje u 2600xt ddr3 /naravno ako izdrzava klokove/ ?
Ima li veze sa proizvodjacem, izgledom pcb-a ili je ista generic prica kao i sa starim radeonima ?

Poslednja izmena:
Vazno je koji je proizvodjac, zbog memoriskih parametara, napona, kolicine memorije i ostalog. Najbolje je uzeti bios od XT modela istog proizvodjaca, inace sve je isti GPU.

Opalac !

Svidza mi se ta fora ! 9550ge revisited !!!

Pozdrav ljudi!

Kako se snalazi ova HD2600XT karta sa igrom CoD4 Modern Warfare, planiram zamjeniti ovu Gigabyte 7300GT sto trenutno imam.

Sa ovom 7300GT imam 3500 poena u 3dmark05 i vrlo lose radi sa CoD4.

Pozdrav ljudi!

Kako se snalazi ova HD2600XT karta sa igrom CoD4 Modern Warfare, planiram zamjeniti ovu Gigabyte 7300GT sto trenutno imam.

Sa ovom 7300GT imam 3500 poena u 3dmark05 i vrlo lose radi sa CoD4.

Igra je dosta dobro optimizovana tako da ,verujem,snaci ce se .2600XT je tu negde kao i ova moja kartica,a kod mene lepo ide.

Jako dobro. Igrao sam ga u 1280x800 sa svime na max i ni jednom nije secnulo.

Hvala na brzim odgovorima, pretpostavljam da igra izgleda nenormalno dobro sa svim na max.

Razlog sto cu kupiti ovu kartu je takodje i UVD, HDMI ali CoD4 je presudio. :D

Evo ponovo sam instalirao Quake4, podesavanja Ultra High/1280x1024/16xAF
igra nije ni secnula, dok sa onim baksuzom x1600xt nije mogla ni da mrdne..

Dal' je zbog hypermemory ovo, ne znam, ali tek sada igra moze da se vidi
u punoj snazi, u 1280 na ultra podesavanjima igra stvarno deluje kul :)

Kakav je ovo rez.?Da li je ovako mala razlika normalna naspram clock-a?(nije toliko bitan rez. koliko me kopka)

Prilozi

• untitled clock.jpg
    untitled clock.jpg
    143.2 KB · Pregleda: 81
  • untitled.jpg
    untitled.jpg
    148.7 KB · Pregleda: 88
Koji su klokovi u pitanju?

Covek verovatno misli na CPU klokove :) I da, tolika razlika je normalna.
Probaj da kloknes karticu na recimo 850/1700 pa ce biti lepsa razlika..

Tu sam negde i ja, probao sam da namontiram SocketA cooler na karticu i imam osecaj da bash ne naleze najbolje jer tamp su bile 39 idle i load 62.

Cudna stvar mi se desila kad sam pokusao Volt mod, napon se uredno podigne i kada pokusam da klokujem kartu provalim da je sve stabilno preko 920, ali posle vidim da ustvari kada klok predje preko 880, pocinje ponovo od nule :zgran:, i tako vidim temperatura na 920 pada kao sumanuta , a riva tuner meri 20mhz ili tako nesto.

Na kraju sam samo spustio otpor R1310 sa 1120 na 1050 i evo srecno radi na 860, dosta.

Zna li neko na koji nacin radi onaj TV-out konektor sa tri cinca sa jedne strane, a sa druge jedan D-Sub(?). Sta treba sa njega povezati na TV- video in (kod mene cinc) ?

Component video out-progressive scan,u koliko je tv HD ovim prikljuckom mozes da dignes rezoluciju preko uredjaja sa kojeg saljes signal. Bar mislim.
Pozzz.

Cek slab sam nesto sa tom video terminologijom, jel' postoji mogucnost da se dobije kompozitni video signal sa tog prikljucka?

Inace TV je obican, ima cinc video in.

TV mora da ga ima da bi radilo.(iste cinceve i potpis) Vezivanjem na obican AV ulaz sa 3-cinca dobijas samo klasican prenos slike i zvuka.Ako imas DVD plejer pogledaj nazad trebalo bi da svaki ima, karta treba da salje HD signal preko ovog kabla.

Nikako,ako imas skart prikljucak na TV-u uzmi Skart koji ima izlaz sa 3 cinca ,ali to nema veze sa HD-om.Samo klasican prenos slike i zvuka,ali sa starim S konektorom koji na drugom kraju ima cinceve. Neznam da li sa ovim novim radi ,nemam HD TV pa nisam ni probao.

Nemam HD televizor :D! Obican je TV, i treba mi komponentni signal iz video karte sa onog mini din izlaza na njoj, e taj komponentni signal hocu da odvedem na TV na video in koji je cinc. Problem je sto karta nema kabl za kompnentni signal a ja ne znam cemu sluzi konektor 7 pin mini din- na 3 cinc konektora, znaci nema HD-a nigde u prici :D.

Problem je kako uzeti kompozitni signal sa kartice?

EDIT:
http://shop.ati.com/product.asp?sku=2550138

Evo ovaj kabl imam, doduse vidim da pise "7-PIN HDTV Output Cable", prokletstvo zar ova karta nema klasican TV out?

EDIT2:
Na safirovom sajtu pise:

# Integrated AMD Xilleon™ HDTV encoder

* Provides high quality analog TV output (component/S-video/composite)
* Supports SDTV and HDTV resolutions
* Underscan and overscan compensation

# MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV9, VC-1, and H.264/AVC encoding and transcoding
# Seamless integration of pixel shaders with video in real time
# VGA mode support on all display outputs

Znaci ima...

Poslednja izmena:
Vrh Dno