Šta je novo?

Pogled na Sapphire HD2600XT DDR3

Ukoliko moze s-VHS kabl da se ubode u samu karticu, onda si okej.
Imas da kupis s-VHS/composite adapterce gde hoces, pa i na bulevaru.
Ako je to nemoguce- You're screwed.
component na composite adapter je teze napraviti nego ferarija od kolica za beton.
Jedino ako safir nije predvideo reassign jednog od cincheva.
/Imao sam taj slucaj sa foxconnom/

Nemam HD televizor :D! Obican je TV, i treba mi komponentni signal iz video karte sa onog mini din izlaza na njoj, e taj komponentni signal hocu da odvedem na TV na video in koji je cinc. Problem je sto karta nema kabl za kompnentni signal a ja ne znam cemu sluzi konektor 7 pin mini din- na 3 cinc konektora, znaci nema HD-a nigde u prici :D.

Problem je kako uzeti kompozitni signal sa kartice?

EDIT:
http://shop.ati.com/product.asp?sku=2550138

Evo ovaj kabl imam, doduse vidim da pise "7-PIN HDTV Output Cable", prokletstvo zar ova karta nema klasican TV out?

EDIT2:
Na safirovom sajtu pise:

# Integrated AMD Xilleon™ HDTV encoder

* Provides high quality analog TV output (component/S-video/composite)
* Supports SDTV and HDTV resolutions
* Underscan and overscan compensation

# MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV9, VC-1, and H.264/AVC encoding and transcoding
# Seamless integration of pixel shaders with video in real time
# VGA mode support on all display outputs

Znaci ima...

Cek, cek, hocesh da povezesh karticu sa standardnim TV-om jel? Uz karticu si dobio onaj mali (zuti) s-vhs/chinch adapter? ako jesi bocnesh njega u karticu u njega chinch kabel i drugi kraj kabla u TV, ukljuchish u katalistu drugi monitor odnosno TV u tvom sluchaju i viola imash sliku na TV-u :)
Samo obrati paznju, monitor mora da bude spojen u DVI desno od s-vhs prikljuchka ili neces uspeti da namestish da imash sliq i na monitoru i na TV-u.

Nisam dobio konektor koji direktno vuce kompozitni signal, nego samo onaj komponentni, ali nema veze odustao sam odavno :).

Vidish nisam znao da mora da ide monitor u desni DVI, kad negde iskopam kompozitni konektor pokusacu.

Sad sam i ja zaintrigiran.
tv-Out buksna je verovatno 7pinska /ili tako nesto/ .
Trebalo bi da standardni 4pinski s-vhs moze da se ubode u nju.
Time je problem resen, katalist prepoznaje svideo aut.
Ako je pak buxna jedna od onih ati nestandardnih, mora da se budzi
- Seci malog, vadi daljinac !

Jeste 7-pin-ski mini din je konektor, ali nece de funkcionise sa standardnim 4 pinskim konektorom, mora tu nesto da se budzi. Ili da se uzme signal sa pina koji je kompozitni signal ili da se pravi konvertor iz komponentnog u kompozitni, a mozda ima i negde da se kupi gotov kabl...

@Dule13

Reci mi koliko je bučna ista?
Imam neku ponudu da menjam moju x850xt za nju pa me interesuje sve o ovoj karti.

I koje je tvoje mišljenje jel bolja od 8600GT??

Poslednja izmena:
Safir je bas tih cak i kad se nesto kao napne opet je tih :).

Generalno gledano isto ti je to, negde je bolji 2600XT kao sa igrama koje su bazirane na UT3 masini, dok je 8600GT dosta jaci u Stalkeru i FEAR-u itd.

8600 bi trebalo da ima bolji AF ako cemo da cepidlacimo.

Trebalo bi da 2600XT ima kvalitetniju video reprodukciju i bolji Tv-out ali ovo poslednje nisam isprobao.

Sve jedno ni jedna vise ne vredi 100e, tako da koju jeftinije nadjesh uzmi tu. Inace imash one fazone 2600PRO DD3 oc-ujesh na nivo XT-a za manje pare.

x850xt prema 2600xt je otpr 8:10
+ podrska za sm4. Primtices razliku.
Za 1024 rezoluciju je oxo-xo !

Sto se tice 8600gt , 2600xt ju je pretekla. 8600GTS je uglavnom jos uvek bolja, ali sada nikako ne vredi ulozenih para.

Glavni adut 2600 ddr3 je cena. Mozes da je nadjes za oko 6000.
Sve preko toga za 2600 /ddr3 ili ddr4/ je losa kupovina.

@dule
Tenx a bunch.

Reg merge ne pasuje iz nekog razloga. Nema veze , rucno cu.
Bios jos nisam probao. Pozr !

Poslednja izmena:
Meni treba za 1680 rezolucije (doduše zahvetnije igre ću igrati u 1440)

@neo
Onda je najbolje da kupis 2900pro 256bit.

@dule13

nece da ukljuci hypermem. ni rucno iz regedita ... / ? /

Poslednja izmena:
Za editovanje registra sam promenio sve onako kao sto ovde na forumu pise.
Restartovao i nista.

Bat, dec not ol :
Flesovanjem XT biosa /nije ista velicina /koji mi je cenjeni Dule13 poslao / atiflash, -f parametar itd /,
dobijam strahobalne brljotine po ekranu
tako da sam vratio pro bios.

Ova pro ne moze nikako da se klokuje iz CCC, probane su 7.11 7.12 i 8.1
AtiTool je klokuje ohne problemm na 820 / 1900 bez ikakvih artefxa.
...

Šta se dobija kad se Hypermemory setuje da bude 256MB ? Da se isključuje, sam sam se uverio da ne valja.
Evo, setovao sam na 256MB.

Da ako biosi nisu iste velicine onda nista.

Uostalom veci ti je OC nego meni sa 2600XT jeste da kod mene GPU radi na 850 ali zato memorija nece preko 1640 tako da 1900 extra.

Neki biosi nece, neki hoce i to je to ,aletrnativa ATI Tool ako radi super ako ne onda Riva Tuner.

Evo sad sam instalirao 8.1 u 64 bit XP i cim sam pretrazio registre za Hypermemory odmah mi je izbacio rezultat. Izmenio sam vrednosti pa restart, i voala 256+256 graficke memorije.

Koliko sam skapirao Hypermemory dozvoljava direktan pristup sistemskoj memoriji preko PCIe magistrale koju onda koristi u okviru svog framebuffera.

Nisam primetio neki razliku u performansama ali sam primetio da karta lakse podnosi velike texture u igrama. Uglavnom ne skodi, a ako ne skodi, moze i da koristi :D

Evo kako da podesite Hypermemory za 2600 karte, znaci ipak je moguce i to samo treba izmeniti vrednost u registrima.

Lokacija je HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ATI Technologies\CDS\0000\0\Memory ili se moze samo pretraziti registry za "hypermemory".

Vrednost Hypermemory promeniti na 1 i yes, u Size uneti zaljenu velicinu u hexadecimalnoj vrednosti, 256 MB (0x00000100) ili 512 (0x00000200), mada ne vidim svrhu vece vrednosti od 256. Restart je potreban da se izmene primenile.

Po defaltu HM je ugasen, sto nije bio slucaj ranije. Koliko vidim bolje radi sa tih dodatnih 256 nego bez njih.

Znas li moze li ovo radit i na mojoj HD3850 256MB? Mozda bi dodatnih 256MB zbilja pomoglo. :) ***, kad se nema para za graficke sa 512MB memorije. :D

EDIT: Jos kad pogledam ovo:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1345615&highlight=hypermemory#post1345615

Cini mi se da je moguce imat Hypermemory na HD3850, samo me stra' isprobat'.

Poslednja izmena:
Mislim da je Hypermemory uvek uključen i setovan na 512MB čim instaliraš drajvere.
Tako je bilo dosad, sa izuzetkom Catalysta 7.11 (valjda? nek me ispravi neko ako grešim) , sa 7.12 je sigurno tako a 8.1 nisam probao.

Poslednja izmena:
Mislim da je Hypermemory uvek uključen i setovan na 512MB čim instaliraš drajvere.
Tako je bilo dosad, sa izuzetkom Catalysta 7.11 (valjda? nek me ispravi neko ako grešim) , sa 7.12 je sigurno tako a 8.1 nisam probao.

To kazes za 2600 seriju? Citao sam onu tvoju temu o 2600 i hypermemory, zakljucio si da 2600 serija ne radi normalno ako se iskljuci HM.

U pravu si, to se sve odnosi na HD2600, ne znam da li uopšte HD3850 koristi Hypermemory, to možeš da proveriš u CCC / Information Center / Graphics Hardware.

Poslednja izmena:
Možeš da probaš - nećeš napraviti nikakvu štetu, jedino što može da se desi je da ti Hypermemory uopšte ne radi jer BIOS grafe ne podržava tu mogućnost.

Goddamn yankees !!!
Pa nije valjda to !?!

Evo probao sam, ali ne radi. U registry-ju sam uredno unio za HM opciju Yes (0x00000001), a za kolicinu memorije 256 MB (0x00000100). Nista, svi programi jednako ocitavaju, CCC npr.

Nego, ima jos par opcija: Block Write Support (po defaultu je bilo na No, probao sam sa Yes), Type (na sestrinom racunaru imam X300SE sa 64MB i jos 64MB preko HM-a, tamo pise da je tip "DDR", a kod mene "PCI_EXPRESS").

Moze li netko sa ukljucenim HM-om na 2600 kartici postat screenshot te strane registry-ja? TIA!

Poslednja izmena:
Hvala. Bio sam dakle probao isto tako i ne radi. Nije da mi je nesto posebno zao, cisto iz znatizelje sam to htio upalit. :)

Block Write bi trebalo da ubrza rad sa memorijom graficke , sta tacno ne znam ali moze da izazove greske pa ga zato drze po def iskljucenim. Mislim da nema neke razlike, ali opet ne steti, a ako ne steti... :p

Poslednja izmena:
Moze i da koristi.

voleo bih da znam sta da menjam u hex editoru da bi podigao gpu voltage.
nema artfxa, ali se primecuje manjak struje.

Vrh Dno