Šta je novo?

Pogled na Sapphire HD2600XT DDR3

:Dosadan si sa tom Mafijom :p - ja nisam video da ta igra negde ne zapinje - odigrao sam je pre pola godine na K8 Sempronu/1GB RAM-a/6600GT DDR3 (sve oc-vano) - i zapinje (100% setovanja high/1024)! FPS je dobar - ali igra neprekidno štuca. Ako hoćeš da je istaliram na x2 i 2600pro DDR3 - skoro sam siguran da će opet da štuca

Poslednja izmena:
:Dosadan si sa tom Mafijom :p - ja nisam video da ta igra negde ne zapinje - odigrao sam je pre pola godine na K8 Sempronu/1GB RAM-a/6600GT DDR3 (sve oc-vano) - i zapinje (100% setovanja high/1024)! FPS je dobar - ali igra neprekidno štuca. Ako hoćeš da je istaliram na x2 i 2600pro DDR3 - skoro sam siguran da će opet da štuca

Aje bash probaj zivo me zanima :p
*** kad volim dotichnu igru i nervira me shto shtuca. Grafika je stavrno fenomenalno odradjena za datum proizvodnje igre, al shto je puno puno je, za sad najbolje mi je radilo na AthlonXP 1600+, 256rama i FX5200 , 800x600 Medium i ishlo je glatko ko nozh kroz puter :d

Poslednja izmena:
Evo flesnuo sam novi bios i catalist vise ne moze da klokuje kartu, ALI riva tuner zato moze bez problema, tako da sam presao na njega. Sada mi neki programi detektuju 80 shadera (!?) ali performanse su iste, sve je ok.

Definitivno su menjali napon preko biosa. Pise da je sada 1.25v, verovatno je ranije bilo manje, idle temp je porastao na 40-45c tokom 3d marka maximum je dosao do 58c. Sada prolazi 3d mark na 857 za gpu, (opet magicna brojka), ranije nije hteo preko 820 kada mu skinem 120mm fan sa stranice kucista.

Poslednja izmena:
Novi bios ima povecan napon za 0.05v i u svim modovima je ista kolicina napona tj ne menja se napon, dok je na starom biosu bilo promene.

Maximalan klok za memoriju je smanjen na 780, i OC u katalistu ne reguje na promene kloka sa novim biosom. Primetio sam i da se subsistem ID ne poklapa sa mojom kartom pa je mozda i to razlog.

Poenta je da se napon moze menjati kroz bios kao sto su to sami uradili, lepo se vidi na dva shota koja sam okacio.

E sad neki lik na mvktech forumu je uspeo da uzmeni sve sto mu treba rucno kroz hex editor, sto znaci da je moguce.

Gledao sam nesto ali se ne usudjujem da cackam po biosu, previse je istih vrednosti pa ne znam koju da promenim.

Prilozi

• novibios.jpg
    novibios.jpg
    249.5 KB · Pregleda: 74
  • staribios.jpg
    staribios.jpg
    219.3 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
kod mene O.C. ne reaguje od kako imam kartu,ali mi nije jasno zasto je samo rv630 toliko tajanstven.
pozdrav

Meni AMDGPUClockTool v0.9 radi posao extra, nisam doziveo niti jedan zakuc sa njim, i sve ide na malo vecje klokove samo shto sad temperatura postaje problem, a sa AMDGPUClockTool v0.7 je bio horor.

Meni AMDGPUClockTool v0.9 radi posao extra, nisam doziveo niti jedan zakuc sa njim, i sve ide na malo vecje klokove samo shto sad temperatura postaje problem, a sa AMDGPUClockTool v0.7 je bio horor.

Takodje.

Kad ovde bude stajao postavljeni clock onda je O.C.
Tako je bilo sa serijom 9xxx dok nisu skinuli zastitu. 0.26 je to resio,a ja se nadam da ce i 0.27 ovo (beta na r600 radi)
Valjda sutra svice 7.11

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    134.8 KB · Pregleda: 86
  • untitled1.jpg
    untitled1.jpg
    133.6 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Kad ovde bude stajao postavljeni clock onda je O.C.
Tako je bilo sa serijom 9xxx dok nisu skinuli zastitu. 0.26 je to resio,a ja se nadam da ce i 0.27 ovo (beta na r600 radi)
Valjda sutra svice 7.11

Pa, stoji i radi sa AMDGPUClockTool v0.9, ili sam te ja pogrešno shvatio?

na prvoj slici uokvireno crveno ne stoji,bar kod mene
sa njim se promeni jedino current clock settings.
kod mene nema nikakvih promena performansi

Poslednja izmena:
Na prvoj je i kod mene isto, a druga je ovakva>

Prilozi

• Capture_11s.jpg
    Capture_11s.jpg
    107.8 KB · Pregleda: 93
Koji kraljevi rade u ATI-jevom softverskom timu: skinem najnoviji HDMI bridge 7.11 drajver ODAVDE, i provalim da su majstori ubacili stariju verziju drajvera od onog koji se nalazi u okviru 7.10 paketa (LINK), i to sve zajedno sa XP HDMI hotfixom koji inače neće da se instalira na Windowse sa integrisanim post-SP2 zakrpama. O Bože idi.ota. Naravno "novi" 7.11 neće ni da se instalira preko starog.

Evo kako da podesite Hypermemory za 2600 karte, znaci ipak je moguce i to samo treba izmeniti vrednost u registrima.

Lokacija je HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ATI Technologies\CDS\0000\0\Memory ili se moze samo pretraziti registry za "hypermemory".

Vrednost Hypermemory promeniti na 1 i yes, u Size uneti zaljenu velicinu u hexadecimalnoj vrednosti, 256 MB (0x00000100) ili 512 (0x00000200), mada ne vidim svrhu vece vrednosti od 256. Restart je potreban da se izmene primenile.

Po defaltu HM je ugasen, sto nije bio slucaj ranije. Koliko vidim bolje radi sa tih dodatnih 256 nego bez njih.

Evo bash sam ronjao po registru, evo kako to kod mene izgleda:
Shta dalje?

Prilozi

• Capture_15s.jpg
    Capture_15s.jpg
    50.4 KB · Pregleda: 66
Evo ja da se oglasim, poshto sam toliko kukako oko mafije :d
Poshto mi je stigla plocha ,istalirao sam je o5 i mogu reci da sam prezadovoljan, max rezolucija, max detalji ma sve na max i igra ide glatko ko vruc noz kroz puter. Toliko me odushevilo da sam odluchio da odigram igru josh jednom.
:wave:

Poslednja izmena:
Josh jedna misterija reshena!
Drago mi je da si najzad "ubo" dobru plochu:)

Jok!
Izgleda totalno drugachije kod mene!
Shta je dodjavola ovo?
Imamo skoro iste makine, kako nam je registry tako razlichit?
Koji XP instalirash? Ja prvo sp1, pa dodam sp2.
Ni pod "hypermemory" nishta, tj. isto.

Poslednja izmena:
Isto kao i kod mene, samo kod mene je "taze" XP instaliran pre 2 dana, sa SP2 (doduse ja imam veziju u kojoj je SP1 integrisan, ali mislim da nema veze sa tim), nego sam mu samo promenio pozadinsku belu boju nervira me, bljesti, izbi mi oci, :) pa stavim neku pastelnu umesto bele.

Mora da je pod "ATI Technologies" nema gde drugde...

Nema.
Koje drajvere koristish?

Poslednja izmena:
Kod mene bili 7.10, sada instalirao 7.11, ista pricha.
E bash sam se smorio, ***.

E nije moguce da se registri razlikuju, mora da je upisano negde.

Pokusaj sa ovim u att to je export iz mog registra samo dvoklik na njega i importovace ga u tvoj registy, posle toga restart, i pogledaj u everest ili 3dmark da li pise total memory 512.

Prilozi

• mem.rar
    364 bajta · Pregleda: 63
Ce probam.
Odma sada odma:)

Edit: Evo, sad sam kloniran, isti nam je registry.

Nego, kakav je benefit?

E, i HvalA:)

Poslednja izmena:
Vrh Dno