Šta je novo?

Pogled na Sapphire HD2600XT DDR3

Tako je Dule,za Dirt X2 ili C2D su moranje :).Sa vise kola,kad iskljucim drugo jezgro,dobijem lep slajd shou :) :D.Takodje,videces i sam,GRAW2,Rainbow Six Vegas,buduci Crysis.Svi ce dosta bolje raditi na dual core procesorima.

Poslednja izmena:
Bukvalno sve igre su mi se "ispeglale", BF2 napokon bezgresno glatko radi :D, Overlord je sa proseka od ~ 20 - 22 napolju skocio na ~ 30 - 32. Supreme commander je isto dobio hrpu frejmova, sve u svemu "super green" sto bi rek'o onaj crnja u "Petom Elementu" :D

Stvarno vise nema koristi od singlecora kad x2 ima za 60e. Evo tek sad ova karta moze da se pokaze.

Sad cu videti sta kaze Coh.

@spaad

Ne kapiram, sta je B.S., mislim nije problem za pomoc, samo sta je to? Ako je Bioshock, josh ga nisam "dobio", tako da o tome nemam pojma.

Edit: Evo sta kaze COH

Prilozi

• RelicCOH 2007-09-06 19-47-05-46.jpg
    RelicCOH 2007-09-06 19-47-05-46.jpg
    51.4 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Pošto imam trenutno u mašini i 2600XT i X800XL baš me je interesovalo da provrtim 3DMark na obe grafičke karte da vidim koji je uopšte odnos snaga. Mislim da nema mnogo smisla koristiti novije 3DMark-ove od 03, jer u ostalima X800 i ne može da izvrti sve testove.

Zanimljivo je to da je X800XL brži u prvom testu, a tačno se vidi kako progresivno zaostaje u sledećim testovima.
Dok je išao test na 2600XT imao sam sa vremena na vreme neka čudna kočenja koja potraju sekundu-dve i onda se sve nastavi potpuno glatko. Takođe, CPU test 2 kod 2600XT je mnooogo zastajao tokom tog testiranja, iz meni nepoznatog razloga, mada nije ni toliko bitno jer ne ulazi u krajnji skor.

edit: Dodao sam i 3DMark 05 za 2600XT i X800XL i 3DMark 06 za 2600XT

Prilozi

• 3dmark03-2600xt.jpg
    3dmark03-2600xt.jpg
    94.9 KB · Pregleda: 77
  • 3dmark03-x800xl.jpg
    3dmark03-x800xl.jpg
    96.3 KB · Pregleda: 80
  • 3dmark05-2600xt.jpg
    3dmark05-2600xt.jpg
    94.7 KB · Pregleda: 73
  • 3dmark05-x800xl.jpg
    3dmark05-x800xl.jpg
    82.9 KB · Pregleda: 66
  • 3dmark06-2600xt.jpg
    3dmark06-2600xt.jpg
    110.7 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
Jel overklokovo ko safir 2600xt gddr3, ja nemogu da maknem gpu od 800 na 820 blokira, a memorija moze dosta, a i 3dmark06 (proverena verzija) nece da mi radi na ovoj mojoj novoj masini, tj izbaci onaj screen i tako stoji dok ga ne iskljucim preko task menagera, zna li neko sta je u pitanju???

E a da si prochitao thread od pochetka znao bi shta treba da uradish da ti 3D mark raki kako valja..... Treba da udjesh u Windowsov folder i da nadjesh neki file i da ga renamujesh.....
Potrazi ima to opisano u ovom threadu....

EDIT:
Evo linka nije iz ovog thread-a ali ima i u ovom pa da netrazim....
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=137536
:wave:

Poslednja izmena:
definitivno cu i ja morati da predjem na c2d. jeste bioshock,rastura me ,ma sta skinuo i uradio ne ide, pa ne ide.Da li ovi koji su uspeli imaju insta. C++ 2005 ili ne? Nemam ispadanja kad je on tu,ali mi neke inst. blokira. da li je to problem?

Pošto imam trenutno u mašini i 2600XT i X800XL baš me je interesovalo da provrtim 3DMark na obe grafičke karte da vidim koji je uopšte odnos snaga. Mislim da nema mnogo smisla koristiti novije 3DMark-ove od 03, jer u ostalima X800 i ne može da izvrti sve testove.

Zanimljivo je to da je X800XL brži u prvom testu, a tačno se vidi kako progresivno zaostaje u sledećim testovima.
Dok je išao test na 2600XT imao sam sa vremena na vreme neka čudna kočenja koja potraju sekundu-dve i onda se sve nastavi potpuno glatko. Takođe, CPU test 2 kod 2600XT je mnooogo zastajao tokom tog testiranja, iz meni nepoznatog razloga, mada nije ni toliko bitno jer ne ulazi u krajnji skor.

ako vec kacis, kaci kao "Duka"da se vidi hardver i razlika. gx-x bih mogao da pomogne oko "Bio." !!! samo ako hoce!!!

Poslednja izmena:
ako vec kacis, kaci kao "Duka"da se vidi hardver i razlika.
Startovao sam sa -nosysteminfo switch-em, tako da se ne bi ni videla konfiguracija. Mašina je iz mog profila. Na osnovu imena slika vidi se koja je za koju kartu.

Poslednja izmena:

To secenje je zato sto 2600XT koristi sistemski ram, evo meni koristi 512, ali to se samo desava dok ne ucita u bafer.

Probao sa COH i nema pada FPSa kao ranije.

To secenje je zato sto 2600XT koristi sistemski ram, evo meni koristi 512, ali to se samo desava dok ne ucita u bafer.
Ima smisla. Ima li načina da to onemogućim pošto imam samo 1GB rama što je samo po sebi tesno za nove igre?

Da li 2600XT koristi Hyper Memory? Meni CCC prijavljuje 512 MB Hyper Memory (256 ima na grafičkoj), ali to nigde drugde ne piše.

Prijavljuju i everest, to je koliko ja vidim, nesto kao AGP apreture memorija. Inace meni nigde u ccc ne pise hyper memory... ?

@Dandy

Uporedjivao sam one shotke sa x800 i 2600XT i primetio sam da ti je cpu skor nesto nizak, e sad ne znam koliko je taj opteron jak, ali nesto mi je sumnjivo da ja imam u 2005ici 4800, a ti 3700 CPU poena...

@Dandy

Uporedjivao sam one shotke sa x800 i 2600XT i primetio sam da ti je cpu skor nesto nizak, e sad ne znam koliko je taj opteron jak, ali nesto mi je sumnjivo da ja imam u 2005ici 4800, a ti 3700 CPU poena...
Tvoj procesor ipak radi na 300MHz više, ali kad nađem vremena testiraću ponovo, ali ću prvo da pogasim SVE što radi u pozadini.

Evo zasto ti je skor nizak, CPU skor u 2005 direktno zavisi od brzine sistemske memorije.
Evo shotke sa ~ 100mhz vecim taktom memorije (910mhz). Cpu skor je sada 5200 :D.

Prilozi

• 2005II.JPG
    2005II.JPG
    86.7 KB · Pregleda: 87
Evo zasto ti je skor nizak, CPU skor u 2005 direktno zavisi od brzine sistemske memorije.
Verovatno je to u pitanju. Ja imam DDR, a i posle igranja sa procesorom i traženja optimalne brzine i voltaže za hlađenje koje posedujem nisam se uopšte zanimao memorijom. Verovatno bih mogao da je malo dotegnem.

...probaj da skines heat spreader sa tog CPU-a i da ocistis staru pastu, stavis novu i onda vratis HS. Mislim da se on zbog loseg naleganja HS-a toliko greje. Eno Misko78 je imao isti problem sa San Diegom i tako ga je resio. Posle toga bi trebalo da taj opteroncic ide i na 2600mhz bez nekog preteranog grejanja (mi smo ga gurali na 2600mhz i radi ali smo koristili water block, ali i dalje je bio prilicno vruc)

Pa kada sam ga montirao, tada sam stavio novu pastu i do tada nekorišćeni kuler. Legao je najbolje što može. Verovatno bih mogao i ja da ga dignem više, ali onda se previše greje pod punim opterećenjem. Kada mu dignem malo voltažu i opteretim oba jezgra sa prime95 temperatura se penje i do 30 stepeni više nego u idle-u. E sad, verovatno u realnim uslovima on retko bude neprekidno na 100% oba jezgra, ali ne želim da kompromitujem stabilnost na uštrb nekog malog dobitka.
Mada vidiš, probaću ponovo malo da ga podignem. Kada sam prošli put testirao u sobi mi je bilo preko 30 stepeni, mora da je i to imalo uticaja :p

Poslednja izmena:
Zar ne bi trebalo da 2600XT DDR4 porede sa 8600GT OC (ili GS) zbog slicne cene, a ne sa 8600GTS.

Novi driveri 7.9, takt memorije sa 800Mhz podignut na 1066 MHz
rezultati sami govore kolko je veliki dobitak u odnosu na v7.8

Prilozi

• 3DMark05 7.8 Catalyst.jpg
    3DMark05 7.8 Catalyst.jpg
    228.6 KB · Pregleda: 129
  • 3DMark05 7.9 Catalyst.jpg
    3DMark05 7.9 Catalyst.jpg
    226 KB · Pregleda: 130
Kod mene novi drajveri podigli skor za nekih 50-ak poena u 3dmark05.

Teksture u Cat 7.9 su duplo oštrije, što nije bio slucaj sa 7.8 (ne 7.8beta).
To se moze videti u svakoj igri Oblivion, Stalker pa cak i u Heroes5 :)
Perfirmanse su skocile, u Oblivion sa avg 31 sada imam 35fps..
Karta je Sapphire 2600XT DDR3.

Da,Cat 7.9 su strava......Poboljsanje je maksimalno za sada,ova karta je jako dobra i to iz meseca u mesec ima da bude i bolje.

Vrh Dno