Šta je novo?

Pogled na Sapphire HD2600XT DDR3

@yooyo: HVALA !

@DAS:

pa ima ga pod d3d setinzima u c panelu od vidije, znaci nije samo za opengl (ili ne znaci)

Pogledao sam malo onaj test sto je Nickwood okacio i nesto im tu ne stima, OC-ed 2600xt ddr4 na 840 2200 ima 9100 u 3dm2005, a meni OC-ed 2600xt ddr3 ima 9550 :trust:.

Aj sad ovako...
Kroz ruke mi je proslo vise 2600XT modela, od onog sa DDR4 do DDR3....
Enivej, razlika je po difoltu mala u tim sitnim rezolucijama izmedju modela sa DDR4 i DDR3 memorijom, pritom kada se overklokuje na 840/23xx kolko vec, kartica STVARNO baci oko 200 poena vise...
Usput besmislena pitanja tipa "razlika izmedju mene i njega je 500 ili koliko vise poena - nesto nije u redu" su totalno promasena. Kod mene na kucnoj masini (ne redakciskoj), recimo na daleko sporijem procesoru baca 10100 poena, a kada oc-ujem postigne samo 50 poena vise. Gomila razlicitih faktora postoji tako da je apsurdno razglabati da li je sve u redu ili ne, dok god je razlika mala...

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi iskulirajte malo (posebno ti Nickwood - i mojne da mi odgovaras na ovaj post) i drzite se teme!

za photoshop je svejedno jos od GeForce4 serije...

to je zato sto ti matori atiji imaju prenaglasene boje, tj nesto poput digitall vibrance-a koji imas na nvidiji da namestis (treba se i setiti toga ;) ), sa 9000pro sam se prilicno namucio da sredim prikaz boja zbog te nelinearne gamma-e...Za mene je to mana, a ne prednost. Ko voli jace boje moze i sam da ih podesi. Danas je prikaz jaje-jajetu. Izvadio sam 7600gt, ubacio x1900xt nisam morao nista da kalibrisem.

Inace, za ljude koji jos nemaju naprednu tehnologiju AGP slota - dobra vest: http://www.beyond3d.com/content/news/250

Izaci ce 8500GT za PCIc slot (c = classic), cenim da ce posle nekog testa te karte i ubrzanje AGP slota proglasiti mitom i patkom :D

edit: izvinjavam se, 8500GT ce im ipak biti upgrade sa ovoga (PCI PNY GF6200) :D : http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=931724&postcount=109

edit1: sta je ovo ?!
AMD je napisao(la):
ATI Radeon™ HD 2600 and ATI Radeon™ 2400 AGP cards will not support DirectX® 10 at launch. AMD plans for a driver update in the future to enable DirectX 10 support in these AGP cards.

izvor: http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543~118156,00.html
ovo je starija vest, jel zna neko nesto o ovome ? Jel su ukljucili dx10 podrsku u drajverima ili nisu ? :zgran:

Poslednja izmena:
na sajtu safira stoje 2400 i 2600 dx 10 agp karte, verovatno neki bull od ranije

Stigo Sapphire HD 2600XT 256MB GDDR4 za 9400 dinara. Detaljan opis kad sestra donese digitalac s mora, u ponedeljak.:)

Stigo Sapphire HD 2600XT 256MB GDDR4 za 9400 dinara. Detaljan opis kad sestra donese digitalac s mora, u ponedeljak.:)

Korektna cena,daj neke rezultate da vidimo valja li šta.Uključi malo fraps:d.Pusti Stalkera,Company of Heroes...

Cekaj negde oko 16h postujem rezultate, samo da instaliram novi win i skinem najnovije 7.8 beta drajvere (celih 170 mb-a) za koje sam citao da dosta povecavaju performanse u igrama!

Stavio sam ih ja, peglaju seckanje u FEAR-u imaju ostrije teksture dosta, ali npr u COH-u daju slabije rezultate od 7.7. Imash samo driver za 7,8 beta par postova gore okacio sam na upload server oko 30mb, ne treba ti ceo paket ako si dobio instalacioni CD uz kartu na njemu imash HD audio driver, Avivo driver i ostalo.

7.8 je negde bolji negde losiji ali ja sam ga ostavio zbog ostrine textura.

Ovaj topik je tek sada postao pravi, divno cenzurisan. Oni koji su ucestvovali u prethodnoj raspravi, mogu li da kazu nesto o tome? Da li je ovo isto kao ranije? Da li je potpuno promenjen kontekst topika ili samo tako izlgeda zato sto je sinoc padala kisa?
Shapke je otisao niz vodu. Steta za njega.

Sapphire HD 2600XT 256MB GDDR4

Ukratko, u kutiji za 115 evra mozete dobiti...

Rezultati testova...coming soon...;)

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    303.7 KB · Pregleda: 155
  • 2.JPG
    2.JPG
    193.8 KB · Pregleda: 105
  • 3.JPG
    3.JPG
    306.1 KB · Pregleda: 126
  • 4.JPG
    4.JPG
    277.4 KB · Pregleda: 98
  • 5.JPG
    5.JPG
    244.8 KB · Pregleda: 116
Poslednja izmena:
Da sam znao da ima ddr4 za 115e uzeo bih nju, oh well...

Edit: Znaci nema dodatni power konektor?

Moja karta se zavrsava 1cm posle PCIe slota, ova je bash king size.

Inace bash lepo izgleda.

Poslednja izmena:
Dule13, aj baci i ti slike te tvoje. :)

Nazad
Vrh Dno