Šta je novo?

Podvala

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ajmo savet:
Prdavac mi zavali neispravnu memoriju!
Davio me pričom, memoriju je držao podaleko od mene i stalno mi skretao pogled, svašta je ke**o...
Njegova skeretarica nije mogla da nađe SN jer originalne nalepnice nije ni bilo nego neke bezvezne (ko zna ko ju je odštampao) na kojoj piše samo kapacitet i brzina.
Kutija "home made" od stiropora, nema kusur da vrati (od 300DIN!), šalje sekretaricu po komšiluku da usitni pare kojima sam upravo platio memoriju.
Po dolasku kući video sam po pinovima, da je memorija već bila u nekoj mašini i nešto što do sada nika nisam viđao - izgrebane čipove! Prave linije, jedna do druge na istom rastojanju.
Kasnije sam ustanovio da se radi o Corsair VS. Prodat mi je pod "brendom" TyRex!
Dakle, DDR se ne budi na ništa ispod 2.75V i pri tome je nestabilna, na 2.8V može da radi tek na 133 tj 266Mhz!
Napomena, čovek me je uveravao jedno 2 nedelje kako memorija samo što nije stigla, danas - sutra...

Šta da radim sada, šta i mogu, kako da se ponašam?
2x idem iz Borče u grad u sred špica (1-1.5h tamo i isto toliko nazad). Prvi put me ispali uz priču da samo što je prodao nekom liku i ako sam je "rezervisao" preko telefona, on je mislio da sam ja taj od pre 5min.
Imam posla za 2 meseca i jedva nalazim vreme a imam i nešto hitno na toj mašini da uradim, ruke su mi vezane a živce sam pogubio!
Molim za hitan savet.

Poslednja izmena:
Molim da se ne pominje "bijenje prodavca" i slicne nerealne stvari.
Ako mozete da pomognete nekim savetom pomozite navodeci konkretno licno iskustvo, ako ne, uzdrzite se od postovanja.

Poslednja izmena:
ne mogu da verujem da si uopšte i pomislio na kupovinu posle ovoga što si napisao...?! :smash:

A šta da radim, nemam vremena da idem do grada, još manje da tražim na drugim mestima, obećavao sve super - nema problema - bog zna kako... :(

vidi ovako....
100% resavas svoj problem sa trzisnom inspekcijom
zato ne budi lenj nego prijavi slucaj i sj**i prodavca.
Ako mu nije bilo dovoljno korektno kada si (sa razlogom) reklamirao proizvod,
neka tu svoju pricu isprica trzisnoj inspekciji,
mada cisto sumnjam da ce biti raspolozeni da slusaju njegovu 'verziju'

Samo odes sa racunom i trazis da ti vrati novac jer nisi zadovoljan. On mora to da uradi, ukoliko ne izadjes napolje i odes u inspekciju bez ikakve dalje polemike.

Trzisna Inspekcija: 011 / 3227400
Drustvo potrosaca: 011 / 264 30 50

Bez tih brojeva se ne treba ici u kupovinu, svaki potrosac ih mora imati :)

Drustvo potrosaca ti je za savet, a inspekciju zovi kada imash konkretan problem.

Ne razumem?! Cekaj malo, ti hoces da te mi posavetujemo a ti "nemas vremena" da ides do grada ili je neudobno putovati "u spicu"?!
Pa kako mislis da resis problem? I kakav savet dati coveku koji nema vremena i ne podnosi guzve u saobracaju?
Takodje ti kao potrosac treba da postupas sa duznom paznjom a ne da ti on kao skrece pogled nekom pricom ili da te zamajava. I ta pricha sa kusurom - sledeci put se okreni za 180 stepeni i zavrsi stvar.

Osim toga imas preko 2K postova ovde i za to vreme mogao si na Benchu da kupis memoriju 20 puta i to od proverenih ljudi...

Da SuperStarr, zaista me ponekad iznenadjujes svojim postovima i reakcijama :)

Ti kao neko ko je na ovom forumu 4 godine nisi sebi smeo da dozvolis da tako nasednes. Kao da si od juce i da ne znas kakvih prodavaca ima :)

Ne razumem?! Cekaj malo, ti hoces da te mi posavetujemo a ti "nemas vremena" da ides do grada ili je neudobno putovati "u spicu"?!
Pa kako mislis da resis problem? I kakav savet dati coveku koji nema vremena i ne podnosi guzve u saobracaju?
Takodje ti kao potrosac treba da postupas sa duznom paznjom a ne da ti on kao skrece pogled nekom pricom ili da te zamajava. I ta pricha sa kusurom - sledeci put se okreni za 180 stepeni i zavrsi stvar.

Osim toga imas preko 2K postova ovde i za to vreme mogao si na Benchu da kupis memoriju 20 puta i to od proverenih ljudi...

Nemam vremena da idem 100 puta tamo - ovamo! Ne kažem da je moje verme tako skupo samo ovo ispade čak i bezobrazno. Imao sam vremena da odem jedan put pa ajde i 2x a evo danas sam bio III put.
BTW, dobio sam 2x512 "da se koristim" dok ovom iz Lomine ne stigne neka nova tura... Mada mislim da od toga neće biti ništa.
Ja kao potrošač ne strahujem da će neko da me zavrne, jednostavno nemam iskustva sa takvima ili ih ima jako malo a i takav sam po prirodi - "sve može". Ali i ja sam čovek, i ja ima živce koje zna da izgori. Par puta u životu sam se našao u nezgodnoj situaciji zato što sam bio nestrpljiv i po pravilu uvek nisam bio u pravu...
Kada molim za savet ja samo to i tražim, savet nekog ko poznaje "materiju", ko je dobre volje i ko može da me uputi u stanju kada ne znam šta mi je činiti. (npr. ZorMi)
Ovi gore telefoni će mi svakako dobro doći u budućnosti i nadam se da ih neću koristiti ali nikad se ne zna, što sam stariji (što više ljudi upoznajem) svet (ljude) vidim sve ružnije... ;)
Što nisam kupovao od nekog sa foruma? Recimo da sam nekolicinu i kontaktirao ali ili nisu imali u ponudi ili mi cena baš i nije odgovarala.
Takođe, nemam baš brojeve od svih, a comp. nisam imao bez ove memorije...

paradisco, svaka čast za post!

Ja sam kupio 7900GS online i DVD rezac.. sasvim korektan pristup kad su dobili karticu odma su me pozvali i obavestili, kartica mi je sutra dan stigla....
Jedini problem je bio jer su slali sa post express (BARABAMA telekoma!) koji su me oderali do koze.... nije njihova krivica jer ja uopste ni nisam pitao kolika je postarina
Inace na dan slanja sam ih zvao jer sam zaboravio da mi fiskalni racun i garancija treba odvijena za svaki proizvod i tip je rekao nema problema odstampace ponovo nije mu tesko...

Ja sam ih nazvao i preporucio da koriste city express na sta mi se prodavac izvinuo na visini postarine i da ce ubuduce voditi racuna o tome..

Slucajno je moj brat narucio istu kartu par dana kasnije koja mu je stigla city express-om od iste firme za koju je postarina bila 5x puta manja.. znaci prihvatili su moju sugestiju

sto se mene tice OK firma, inace sam kupio polovnu Corsair 1GB modul iz malih oglasa za koju sam dobio urednu garanciju na 5godina iz DPM-a... (slucajnost)

Poslednja izmena:
nije odgovor na pitanje, ali me interesuje.....
da li si ti dobio fix. racun uz to cudo? a garanciju?
(mene su jednom probali da zavrnu, pa sam im je.......... :d )

Teško je postupiti pravilno kada već uđeš u posao s ljudima koji tako rade. Najbolje bi bilo da si uradio 180 stepeni Broz varijantu.
Ja sam jednom uzeo DDR400 u jednoj domaćoj firmi, i modul nije hteo da radi na fabričkim vrednostima, već samo uz opuštanje latencija ili obaranje brzine. Fino ga spakovao, rekao da ne radi kako bi trebalo, oni rekli da su se i drugi žalili na čitavu seriju i vratili mi novac. Bez ikakvih problema. Tako bi mogao i DPM da postupi, e sad za višednevno zamlaćivanje ne verujem da ima nadoknade.
Ne verujem da bih ja imao strpljenja da zovem inspekcije isl. ali dobro je da se to ima kao opcija.

Jedini problem je bio jer su slali sa post express (BARABAMA telekoma!) koji su me oderali do koze....

Jos da se radi o istoj firmi... mozda bi ova primedba i imala nekog smisla. Post Express je usliga koju nudi POSTA a TELEKOM Srbija se bavi uslugama u oblasti telekomunikacija.

Trzisna i samo trzisna... Nemoj da se preznojavas i nerviras uopste.

A da li si mozda uzeo racun sa memoriom ako jesi pravac inspekcija.

Ajmo savet:
Prdavac mi zavali neispravnu memoriju!
Davio me pričom, memoriju je držao podaleko od mene i stalno mi skretao pogled, svašta je ke**o...
Njegova skeretarica nije mogla da nađe SN jer originalne nalepnice nije ni bilo nego neke bezvezne (ko zna ko ju je odštampao) na kojoj piše samo kapacitet i brzina.
Kutija "home made" od stiropora, nema kusur da vrati (od 300DIN!), šalje sekretaricu po komšiluku da usitni pare kojima sam upravo platio memoriju.
Po dolasku kući video sam po pinovima, da je memorija već bila u nekoj mašini i nešto što do sada nika nisam viđao - izgrebane čipove! Prave linije, jedna do druge na istom rastojanju.
Kasnije sam ustanovio da se radi o Corsair VS. Prodat mi je pod "brendom" TyRex!
Dakle, DDR se ne budi na ništa ispod 2.75V i pri tome je nestabilna, na 2.8V može da radi tek na 133 tj 266Mhz!
Napomena, čovek me je uveravao jedno 2 nedelje kako memorija samo što nije stigla, danas - sutra...

Šta da radim sada, šta i mogu, kako da se ponašam?
2x idem iz Borče u grad u sred špica (1-1.5h tamo i isto toliko nazad). Prvi put me ispali uz priču da samo što je prodao nekom liku i ako sam je "rezervisao" preko telefona, on je mislio da sam ja taj od pre 5min.
Imam posla za 2 meseca i jedva nalazim vreme a imam i nešto hitno na toj mašini da uradim, ruke su mi vezane a živce sam pogubio!
Molim za hitan savet.

Sto jes jes, prevaren si.Ali za to si sam kriv!Kuknjava ovde ti nece mnogo pomoci.Trebao/as si odmah da odes do prodavca da resis to prvo na kulturan nacin, a posle.....

Ova cela tvoja prica me podseca na onu: Dala baba dinar da udje u kolo,dala bi dva da izadje.Nemoj pogresno da me svhatis.
Broz je u pravu.Znam da ti je bila primarna bila cena, zato ako imas fiskalni isecak:) pravac inspekcija.

Poslednja izmena:
A zašto se, stvarno, ti Superstarr-e zamaraš tim detaljima tipa - nema serijskog broja i ostalog...i zašto si prihvatio da ti da 512 ili kolko već na korišćenje... ako si kupio mem. pretpostavljam da si dobio i fiskalni...ako mem. ne radi vratiš se istog dana (ajde može i kasnije - mislim da je 2 nedelje rok) kada prodavac mora da ti da da biraš:
1. Novi proizvod
2. pare nazad
3. servisiranje (to skoro da niko ne bira jerbo traje 45 dana po zakonu max)

Ako prodavac pokuša da vrda, tipa: " e evo ti na korišćenje ovo pa ti ja dođem ono a umrla mi tetka pa šleper na granici stao pa nisam mogao da nabavim, a i problemi u braku a tek što je ladno napolju pa još kiša" samo okreneš 0113227400 i nađeš se za pola sata u blizini sa inspektorom, koji je uvek raspoložen za svoj posao, odeš u firmu i rešiš problem na najelegantniji mogući način.
Razmisli malo o tome... :)

cekaj prijatelju meni ovde mirise da si ti trazio bas neku memoriju tj ne bilo koju nego bas neku koja ti je trebala tj TyRex zar ne?
A ti zameras coveku sto nema da vrati kusur?
Kako to memorija ne radi a budi se na nakom naponu, cekaj ako ne radi ne radi ne razumem?
Ubacio si mem u komp i?
ima slike nema slike?
kako menjas napon ako nece da se digne komp?
nista mi nije jasno.
I na kraju si ipak dobio drugu memoriju zar ne?
Izgrebani cipovi , kako to mislis izgrebani, ako ima nekih tragova moguce je da su od masine koja ih pakuje mislim ima sto jedna stvar ali ona osnovna je jel si dobio drugu?

cekaj prijatelju meni ovde mirise da si ti trazio bas neku memoriju tj ne bilo koju nego bas neku koja ti je trebala tj TyRex zar ne?
Kako to memorija ne radi a budi se na nakom naponu, cekaj ako ne radi ne radi ne razumem?
Ubacio si mem u komp i?
ima slike nema slike?
kako menjas napon ako nece da se digne komp?
nista mi nije jasno.
Izgrebani cipovi , kako to mislis izgrebani, ako ima nekih tragova moguce je da su od masine koja ih pakuje mislim ima sto jedna stvar ali ona osnovna je jel si dobio drugu?
Ja sam sve lepo napisao, možda sam malo žurio ali je sve razumljivo, ne znam šta ti nije jasno?

I sad sam "dobio" TyRex ali 2x512Mb a ne 1x1Gb (tj. 2x1Gb no nebitno sad, platio sam samo za 1 modul koji je on 2 dana posle ispale da odem kod njega "našao samo za mene")...

Ne zameram mu uopšte, samo ja bih propao u zemlju da sam bio na njegovom mestu!
A i to je još jasnije sklopilo sliku o svemu na kraju... :S:

Sa 2.5V koliko je def. za DDR ne radi nikako!
Sve ono ostalo što sam ja uspeo da je "probudim" na druge načine je nebitno!
Ako ne radi na defaultu to je dovoljan razlog za reklamaciju.

Dobiuo 2x512Mb (ispravne, zamisli! :) ) dok me on kao ne pozove da dođem po 1x1Gb i ako bude imao da uzmem još 1...
Ali od toga nema ništa vidim ja, a i ne znam da li o5 da se cimam, ne smem da zamislim da mi ponovo uvali neki neispravan modul...

Izgrebani cipovi , kako to mislis izgrebani, ako ima nekih tragova moguce je da su od masine koja ih pakuje...
Čipove je verovtno izgrebala mašina!?! Linije su prave, ima ih na svim čipovima u istom broju, na istom razmaku, iste dužine...
Kao da je nekio namerno uklanjao oznake na istim.

Neki su ovde bili malo i grubi, ali istina je da si se zeznuo. Razumem te jer sam i ja takav i desavalo mi se to.
Mozda je bolje da ostane tako kao sto je sada. Trazio si jedan modul, dobio dva. Cuti i toliko.
E sad, TYREX cuvena memorija. Radi na nekim plocama, ne na svim. Drugar iz je uzeo, hteo je da prodaje tu memoriju jer je jako jeftina. Kupovao je ovde u srbiji gde se i proizvodi. Trebao sam i ja da dobijem neki modul po nabavnoj ceni jer je jako jeftin bio.
Nazalost, ispostvilo se da radi samo na odredenim plocama i to samo odredjeni moduli. Bez pravila.
To je prica o tima modulima koju ja znam.

Ahahahah :d :D :smash:
Znaci ako prodavac ima ono sto ti zelis da kupis, onda nije obavezan da ti vrarti kusur. :wall:

^Stavise, najavljivano je da ce se naplacivati kazne ako prodavac nema da ti vrati kusur. Ne znam sta je bilo sa tom idejom, da li je uvrstena u zakon.

2 SuperStarr: Ako te zanimaju tacna prava koja imash u ovom slucaju, predlazem ti da kontaktirash trzishnu inspekciju i da se raspitash kod njih...

Po mom dosadashnjem iskustvu sa DPM-om, lik se pokazao kao veoma korektan, barem shto se tiche robe koju sam kupio kod njega do sada (dvdrw, napajanje, konfa za prijatelja itd.), tako da ne sumljam da se mozete lako dogovoriti tako da svi budu zadovoljni...

Poz:wave:

2 SuperStarr: Ako te zanimaju tacna prava koja imash u ovom slucaju, predlazem ti da kontaktirash trzishnu inspekciju i da se raspitash kod njih...

Po mom dosadashnjem iskustvu sa DPM-om, lik se pokazao kao veoma korektan, barem shto se tiche robe koju sam kupio kod njega do sada (dvdrw, napajanje, konfa za prijatelja itd.), tako da ne sumljam da se mozete lako dogovoriti tako da svi budu zadovoljni...

Poz:wave:

Pa ni ja nisam načisto, deluje mi da je sve ovo bilo ne namerno ali mnoogo je slučajnosti u ovom 1 "slučaju"... ;)
Sada nemam vremena za inspekciju ali u buduće ću računati i na to. ;)
A i ako sam se ja zeznuo, evo sada imamo i takav thread ovde, ne morate vi da "plaćate" za greške koje sam ja napravio. ;)

ja kad odem na posao, ujutru u 09 moram da imam 5000 din usitnjeno, zbog ljudi koji mogu da kupe sitnicu od 100din i da mi daju 5000-ku. Da dodje inspektor sa 5000 i ja nemam da mu vratim kusur - bio bih u problemu do guse.

Vrh Dno