Da ti nije crkao grejac?Ne znam našta misliš, da ne može manje da troši?
Kotao se ugasio, tj. ne radi grejač niti pumpa, pokazuje temperaturu od 26*C. Ovo je prvi put da vidim da je prekinuo rad, da li je peć uticala ne znam, verovatno jeste, ali me čudi što stoji tih 26.
Inženjer u penziji, on i žena radili u toplani ceo život, dao mi je ponudu mislim na 15cm raspona cevi a na pitanje o dodatnoj izolaciji je rekao da je dovoljno tih 3cm takera.Sve zavisi od nosivosti tla. Mogu i zgrade zidanje termo blokom na temeljnu ploču. U toj varijanti ide ozbiljna količina gvožđa i betona.
@lemic izoluj temelj, i tu imaš neke gubitke. Temelj mora biti izolovan bar pola metra ispod nivoa košuljice. Taman tabla stirodura, bez da je sečeš (60cm*120cm), staviš 10-ku i to je dovoljno. Tako ti dođe fasada skoro u ravni sa temeljom. Ne moraš odmah da zaštitiš stirodur, on nije osetljiv kao stiropor, sem ako ga ne napadnu glodari ili kokoš.
PS: što se tiče toga koliko je izolacije potrebno/dovoljno ispod košuljice, inženjeri kažu 10cm. A majstori i dalje tupe da je i više nego dovoljno staviti podlogu za podne cevi takozvane "pečurke" od 3cm i to je "TOP". Eno jedan komšija mi nije verovao koliko sam potrošio u Decembru za grejanje. On je slušao majstora, a meni govorio da sam lud. Kuća mu je približno isti korisne površine, stim da ja imam sprat i tavan a on visoko potkrovlje umesto sprata. Tu je on u blagoj prednosti, ali ja imam 15cm (20cm na jugu) demit, dok on ima 12cm. Tako da smo tu negde, u par % razlike. Cevi je ređao na 10cm, greje se na gas, i češao se kad sam mu pokazao račune za struju od Decembra. Pa nek narod sluša "majstore", inženjeri nemaju pojma...
Ništa me ne čudi, ovde su svi šampioni svega.Taj što je u penziji nije video TP za celu svoju karijeru, pa nije relevantan. Toplana gura vrelu vodu, tu može i na 20cm 😂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari