Šta je novo?

Podloge za optickog misa ...

Kostolomac.TK

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.12.2004
Poena
319
Pre neki dan me ortak naterao da pazarim Logitech G1 optickog misica pa mi zao da ga vuckma po onim jeftinim verbatim podlogama i pored garancije od 3 godine. Zna li neko iz iskustva ili moze li preporuciti neku dobru ne preterano skupu podlogu za misa. Ujedno navedite i gde se mogu kupiti iste i po kojoj ceni. Vrede li necemu one optimice podloge?

za optimice sam cuo da brzo propadne.
ja imam xtrac pro hs. zadovoljan sam. imas ih u imtelu.
a preporucio bih ti da pogledas X-RAY Thunder 8. masni ludak ih je prodavao za 15€.

Ja sam evo porucio sad optimice podlogu pa cu vidim, a taj tip sto drzi forum igraonicu verujem da je sve rasprodao ... hvala na savetu ... pogledacu i taj tvoj model.

EDIT:

Tvog modela trenutno nema na lageru u Imtelu sad am se ulogovao kod njih u VP.

Poslednja izmena:
nemoj da se opterecujes sa podlogom. Dobar opticki mis ne razlikuje podlogu. A druga stvar, zavisi malo i koliko ti je teska ruka, koliko grebes misem sto?! :0

Tachno je da optichki ne razlikuje podlogu, ali kako ce da klizi, koliko lako to vec zavisi od podloge. Ima razlike itekako, ja nisam neki gamer ali mi prija Thunder8 koji sam dobio na poklon pa se iznenadio kako to "radi"...

Pa vazna je podloga ... ne toliko ali je veoma vazna ... kao sto rece nacin na koji mis klizi po njoj odredjuje preciznost ... a milimetri su nekad pogubni!

Imaš xtrac pro HS u pyramidu ako ih nema trenutno u Imtelu. Pisalo se dosta o optimice na forumu...u principu ok će te služiti prvih par meseci...

Nevolja sa tastaturama, miševima, podlogama... je to što čovek ne zna na čemu je dok neko vreme ne radi s tim. Ono što se nekome sviđa i super je drugome uopšte ne odgovara. Ja sam bio šokiran kad sam na Maxthon forumu svojevremeno postavio pitanje u vezi podloga za miša i ispostavilo se da ogromna većina uopšte ne koristi podlogu za miša.

BTW, taj G1 uopšte nije loša ideja za poklon koji ću sam sebi kupiti za NG. 😛

Na sajtu optimice pise da su sad neke nove kvalitetnije C2 podloge u poredjenju sa proslim C1 i sa svim troskovima izadje oko 10.5evra. Ta xtrac pro hs kosta oko 10 evra znaci cene su im problizno iste ali mene zanima jel ta xtrac pro hs mnogo bolja od optimice? Da znas sta uzimam kad su vec iste pare.

Tu C2 podlogu sam i ja pazario i cisto se pitam koliko li tek traju C1 kad je meni ova propala za mesec-dva dana? Tacnije, istrosi se povrsina i mis vise ne ide glatko po njoj, tako da od tada kupujem platnene podloge u metro-u za 35din. i isto tako menjam na mesec dana, samo sto mi nije zao da ih bacim.
Inace da nisam bas protiv tih podloga, cini mi se da isti problem imaju i brendirane koje su i skuplje.
Znaci po meni bolje da si kupio 30 komada ovih platnenih, tihe, meke za ruku, mis radi ko bombona...

Ji 4Tze je napisao(la):
nemoj te plastikanere tipa Optimice

Hmm, gotovo odlicno zapazanje.... mislim na tip podloge. Ja licno ne podnosim plasticne podloge pod rukom. Davno sam uzeo u Sumadiji Fellows podlogu slicnu (ajd kad su vec spominjane) Xtrac Pro, znaci mekana guma i tkanina preko. Mis radi ko satic, osecaj ok bog, a i ovaj Taz na njoj mi je nekako prirasao za srce 🙂

xtrac pro je odlichna ako volish krpene podloge a ako volish plastichne x-ray thunder 8 je best buy. optimice zaobici u shirokom luku.

Kostolomac.TK je napisao(la):
Ta xtrac pro hs kosta oko 10 evra znaci cene su im problizno iste ali mene zanima jel ta xtrac pro hs mnogo bolja od optimice?

Jeste.
Kao što rekoh optimice će ti raditi prvih par meseci ok a posle toga sve gore i gore. Ja lično prezirem plastične podloge, tako da je (meni bar) xtrac mnogo bolja. Nažalost nema i drugih xtrac podloga (tipa ripper xl) ali i pro hs je dobra...

Za opticki mis ti je samo vazno da podloga nema refleksije, da ne odbija zrake i ne valja da je previse sarena...Ostalo je nebitno.

Mozda nema veze ako cackas po nekim programcicima ali ako si profi quaker tesko da bi se snasao sa takvim podlogama ... a da ne budes fragovan!

Evo, godinu dana koristim podlogu Everglide Giganta - verzija za optickog misa (bela poluprovidna plastika) i nijednu falinku ne mogu da prijavim. Izgleda isto kao kad sam je kupio. Preporuka onima koji vole plasticne tvrde podloge.

Cini mi se da je taj Optimice imitacija Gigante, neuspela.

E da, uzeh je u Piramydu.

Poslednja izmena:
ja koristim func surface i prezadovoljan sam,imas dve strane,glatku i hrapavu pa biraj🙂

prvo ako ne znas, opticki mis radi na principu fotografisanja. Pravi minijaturne fotografije podloge i ako se vrati neka prepoznatljiva textura, on ce dobiti signal za pomeranje tj. detektovace podlogu ispod sebe. Zato imaju problema sa nekim skroz belim podlogama i tako dalje...

zakljucak: koji ce ti pogloga? pogotovo jos ako je ta podloga skupa? samo ti ogranicava prostor po kome mozes pomerati misa

Slayer je napisao(la):
prvo ako ne znas, opticki mis radi na principu fotografisanja. Pravi minijaturne fotografije podloge i ako se vrati neka prepoznatljiva textura, on ce dobiti signal za pomeranje tj. detektovace podlogu ispod sebe. Zato imaju problema sa nekim skroz belim podlogama i tako dalje...

zakljucak: koji ce ti pogloga? pogotovo jos ako je ta podloga skupa? samo ti ogranicava prostor po kome mozes pomerati misa

🙂 Uh, da sam znao ovo ne bih kupovao digitalca vec bih slikao sa Logijem od 12€ 😉

Func surface ko shto kaze Ays. 2 godine bez ikakvih problema [hrapava strana je ko kad je kupljena]. Od platna imash i xtrac-pro koji za 900 din, best buy [a i kvalitetan naravno]. Ako ocesh vetju od standardnih imash steelpad qck+ [http://www.hardwarehounds.com/reviews/qck.shtml] kao i x-rack ripper.

Poslednja izmena:
Koja je preporuka za podlogu za Logitech G5, a da ne bude platnena, nego od nekog cvrstog materijala. E da...I da kosta do 20 evrica? I naravno, gde ima da se kupi?

x-ray thunder 8 kod masnog ludaka 🙂 MasniLudak mu je valjda nick na forumu.

Koristim x-ray thunder 8 i mogu reci da je stvarno super. U odnosu na prethodne obicne podloge razlika je poprilicna. Mis klizi maltene bez ikakvog otpora pogotovo na glatkoj strani podloge. Idealna je za odrzavanje i za par meseci koliko je koristim nisam primetio nikakav vid habanja sto je bio cest slucaj sa prethodnim podlogama. Ako uspete da je negde nadjete necete zazaliti.

sT4Lj|n je napisao(la):
Func surface ko shto kaze Ays. 2 godine bez ikakvih problema [hrapava strana je ko kad je kupljena]. Od platna imash i xtrac-pro koji za 900 din, best buy [a i kvalitetan naravno]. Ako ocesh vetju od standardnih imash steelpad qck+ [http://www.hardwarehounds.com/reviews/qck.shtml] kao i x-rack ripper.

a gde kod nas ima da se kupi ova xtrac pro? ja bash trazim neku kvalitetnu platnenu podlogu pa mi zato sve ove func surface & stuff ne odgovaraju.

Ja već duže od godinu dana koristim kao podlogu podmetač za čase i tanjire koji me je koštao oko 50-60 dinara,a može se kupiti na svakoj pijaci i kod Kineza.Sa jedne strane je slika sa druge je jednobojan - krem boje
( ta strana se koristi ).Ima ih prilicno velikih tako da mogu da pokriju skoro svaki "kompjuterski" sto.Probao sam 10-ak optičkih miseva
(Genius,Logitech,7Sense,Sweex,SafeWay,A4tech,Typhoon) i svi rade OK.Nikad mi se nije desilo da strelica "pobegne" kao u slučaju kada koristim npr. platnenu ili neku šarenu sjajnu podlogu.
Miševi sa kuglicom prilično teško klize po ovoj mojoj podlozi,ali zato optički idu kao podmazani.
Ni posle više od 1 godine korišćenja se nije pohabala.

Eto rešenja za sve one koji nemogu da izdvoje 1000+ dinara za podlogu.....

kiza je napisao(la):
🙂 Uh, da sam znao ovo ne bih kupovao digitalca vec bih slikao sa Logijem od 12€ 😉

aha, i imao fotke prilicno male rezolucije :d

koliko god ludo zvucalo to je istina :S:

"An optical mouse works by shining a bright light on the surface it is on, then uses a miniature digital camera to take about 1500 pictures a second of that surface.. "

:smoke:

Imam Xtrac Pro HS vec vidse od godinu dana i MX510 je obozava 🙂
Oseti se razlika kada vucem po njoj i po stolu 😉

Za one kojima se podloga brzo haba, CoolerMaster je imao u ponudi aluminijumsku podlogu za miša.

Nazad
Vrh Dno