Šta je novo?

Podloge za optickog misa ...

Darth Zool je napisao(la):
Za one kojima se podloga brzo haba, CoolerMaster je imao u ponudi aluminijumsku podlogu za miša.

Onda se tu haba mish 🙂

Ja sam našao savršenu podlogu, i moraću da vam pošaljem sliku.
Zove se RAT, REVOLUCIJA I EKRAN.

To je knjiga malo većih dimenzija, i korice su joj nekako ko od nekog tvrdog textila...

Znate ono kad prevučete noktima preko nje a ona ispušta neki čudan hrapav zvuk k'o da grebeš po vratima 🙂 Inače miš je Wireless IntelliMouse Explorer 3.0

Podloga je bruka.

Meni je optimice užasno brzo propao...

Poslednja izmena:
Xtrac podlogom ja licno nisam zadovljan , konkretno MICRO model.

Mish MX 310 ima silikonske "stopice" koje ne klize dovoljno po xtrac podlogama koje su pomalo rapave 😉 , verovatno cu i ja uzeti neku platnenu sa kojom nebi trebalo da bude problema ...

Možda ovako nešto, imaju odličan oslonac za ruku 😀 :

Slayer je napisao(la):
zakljucak: koji ce ti pogloga? pogotovo jos ako je ta podloga skupa? samo ti ogranicava prostor po kome mozes pomerati misa

Nerkim ljudima podloga ume da bude vrlo bitna, a neki su to vec ovde i nekako naveli, jer moze da sluzi kao oslonac za koren sake (sto ume da bude bitno jer neki ljudi umeju da budu vrlo skloni zapaljenjima nerava [npr. carpal tunnel syndromehttp://www.zpm.fer.hr/courses/ergonomija_vele/2003/mutic/carpal.htm ]).

Ja npr. iako imam beli sto po kome opticki mis savrseno radi, ipak koristim prakticno jos dve podloge da bih imao dovoljno mekan i elastican osecaj. Prva podloga (sluzi cisto da daje debljinu tanjoj povrsini koja je zgodna za misa) je izandjala guma od jedne deblje stare podloge, a na nju je stavljen donji deo jedne bivse viseslojne plasticne podloge, koji je potpuno beo i po cemu se vuce mis. Pa mi je malo neobicno kad ljudi prijavljuju da na beloj podlozi misevi problematicno rade. Kod mene je svaki na beloj podlozi najbolje radio. A svaku podlogu izvucem oko santimetar od stola da me ivica stola ne bi "ubijala".

Btw, ove najobicnije platnene mi imaju odlicno ponasanje i dobar osecaj, pa to preporucujem vecini ("obicnih korisnika").

Inace, mislim da je najcesci problem sa misevima kada ljudi, zbog nedostatka prostora (ili pogresno izabranog stola, tipa da mu je ploca za tastaturu suvise uska da se na njoj koristi i mis, pa to moraju da rade na glavnoj ploci) moraju da se naginju da bi koristili misa. Em je neudobno, em se posle koje godine takvog rada cesto zavrsi kod lekara zbog bolova u ramenima i/ili ledjima.
Kad je mis dobro postavljen (a to je da bude pored tastature.), onda je potrebno prilicno vise vremena i pokreta da bi se javili problemi.

Poslednja izmena:
Za one kojima se podloga brzo haba, CoolerMaster je imao u ponudi aluminijumsku podlogu za miša.

Meni se ona svidela i jurio sam da je nadjem, ali sam odustao kad sam procitao da se metalne podloge ne preporucuju za opticke miseve..

DS9 je napisao(la):
..Ja napr. iako imam beli sto po kome opticki mis savrseno radi...

Bele i svetle podloge su dobre za opticke wireless miseve, na njima baterije duze traju, bilo je reci o tome na forumu..

:smoke:

ma mogu i te metalne tipa coolermaster i steelpad samo da se stave prvo skejtovi na klizace (mouse skatez) da ne bi doslo do "habanja" klizaca.nadam se da me je neko razumeo:smoke:

Pre 8 dana sam narucio optimice podlogu i nikako da stigne, Masni Ludak ne odgovara na PM, verovatno je zauzet poslom ili nema podloga tako da se ja idalje smaram ovde ... ocu podlogu!

Pa moram da im dam 15 dana zakonski ... posle cu se zalim!

Ja koristim neku od gela (ili kako se već zove taj materijal). Presvučena je neki crnim finim platnom i ima oslonac za koren šake, a kada je staviš na sto - prosto se zalepi... Koristim je i "na terenu" jer ima neku dosta čvrstu plastičnu ambalažu (pa je mogu staviti i na meku podlogu, recimo kauč ili krevet) po kojoj se takođe može u nuždi vući miš. Nije skupa, lepo izgleda, radi posao... MX 510 je veoma gotivi...

AyS^ je napisao(la):
ma mogu i te metalne tipa coolermaster i steelpad samo da se stave prvo skejtovi na klizace (mouse skatez) da ne bi doslo do "habanja" klizaca.nadam se da me je neko razumeo:smoke:

Dobio sam ja jednu takvu na korišćenje. Odlično miš klizi, ali neka 'fala - ladne su ko špricer, smrzne se ruka.

Koristim najjeftiniju debelu platnenu crnu, sa MX510. Radi odlično i veoma je udobna. Većina platnenih se raspadne brzo, ali ove debele (ima sivih, crnih i crvenih) su neuništive. Pre toga sam trošio crvenu mesecima i nikakav trag habanja nije imala. Crna se bolje slaže uz plavo-crnog MX510. 🙂

Jeftine platnene podloge imaju jedinu manu sto im se platno razlepi i urola od koriscenja. Al` ako neko nije previse osetljiv na ruzan estetski dozivljaj - onda oblepljivanje nove podloge (po pola santimetra skroz uokolo po ivici) sa nekim lepkom tipa neostik i sl. ce drasticno produziti upotrebu podloge. Jednu takvu sam sa kuglicarom vozio 2 godine.
Sto rece nidza, vrlo je bitno i kako podloga razmenjuje toplotu - jer sa vecinom plasticnih ako je ruka u kontaktu onda se nekima desava da se vise znoji leti, a na metalnim se smrzavate. Tako da obrni/okreni platnene mi nekako daju najprijatniji manuelni! dozivljaj.

Poslednja izmena:
VODENU????????

hehehe, sta sve necu cuti 😀

Sasa_NS je napisao(la):
Ja koristim neku od gela (ili kako se već zove taj materijal). Presvučena je neki crnim finim platnom i ima oslonac za koren šake, a kada je staviš na sto - prosto se zalepi... Koristim je i "na terenu" jer ima neku dosta čvrstu plastičnu ambalažu (pa je mogu staviti i na meku podlogu, recimo kauč ili krevet) po kojoj se takođe može u nuždi vući miš. Nije skupa, lepo izgleda, radi posao... MX 510 je veoma gotivi...

E taj oslonac od gela je strasna stvar. Ja sam kupio u nekoj prodavnici samo te podmetace (bilo je komplet od 2 kom. za tastaturu notebook racunara) i mnogo je lepse dzaranje sa misem...Mada sam to platio lepu kintu..To su neki tanki i tvrdi jastucici, ne kao oni spojeni sa podlogom..

Jedan sam poklonio ortakinji..... 😉

neopren crvena ili plava (licno preferiram crvenu) od 60-80 dinca...

rules!

Wulfgar je napisao(la):
Јел уз њу ишла и нека риба у купаћем ,)

hehe, nazalost nije isla, al se da dobra upecati 😀

Najbolja stvar je sto ta vodena ne moze da propadne, tacnije nece da se spljosti.

TEP3A je napisao(la):
neopren crvena ili plava (licno preferiram crvenu) od 60-80 dinca...

rules!
Potpisujem
😀
btw taj gel o kome pricate je silikon...

А јел би те подлоге могле да се (успешно ) користе и са кугличним глодарима?

LiLa je napisao(la):
btw taj gel o kome pricate je silikon...
Kолико CC cиликона по комаду 😀

Slayer je napisao(la):
VODENU????????

hehehe, sta sve necu cuti 😀

Pa da, ima vise slojeva a gornji sloj je providan, pa u kombinaciji sa dobrom slikom i parcicima koji plivaju u tecnostim nekome moze da deluje atraktivno.

Ona podloga koju sam ja opisivao u mom postu, bela, bas potice od jedne takve "vodene" podloge, koja uopste nije bila zgodna za opticke miseve jer je bila sarena, pa sam skinuvsi onaj sloj koji predstavlja "kesu" u kojoj je tecnost, bas dobio savrsenu belu podlogu po kojoj mrdam misa.

Ja sa prije 2 godine u MegaRodić-u uzeo crnu platnetnu Herlitz DIGIT podlogu. Miš (×2 komata) se stalno koristi (>6h dnevno) i još joj ništa ne fali. Jednom sam je i prao sa četkicom za ruke i praškom za suđe. I dalje je odlična. Svaka preporuka.

PS: Miševi u upotrebi su Genius EasyMouse (kuglični), Genius NetScroll+ Mini Traveler i Microsoft Wireless Notebook Optical Mouse. 😀

Ta podloga je na oko super, izgleda odlicno, ali kada se mis voza po njoj, tako se odvratno cuje da je to strasno...

P.S. E da, i hladna je, k'o sto neko vec rece! :d

Нешто ме занима, да ли се те алуминијумске подлоге изгребу с' временом?

CAR je napisao(la):
P.S. E da, i hladna je, k'o sto neko vec rece! :d
Nije hladna nego brze odvodi toplotu sa tela od platnene...
😛

Podloga mi je stigla ... ali nekako m imis tako sam klizi po njoj ... ne mogu da ga uhvatim ... a onaj navodni poklon sto se lepi na mis da ne klizi toliko, nigde u paketu nisam nasao. Sramota!

Kostolomac.TK je napisao(la):
onaj navodni poklon sto se lepi na mis da ne klizi toliko, nigde u paketu nisam nasao.

Технички говорећи то је превара, али сумљам да би мурија урадила ишта ако би им рекао "Hије ми послао поклон!!! :d "

Замоли да ти пошаљу шта су дужни а ако не буду хтели прокуни им 10 поколења :-devil-:

LiLa je napisao(la):
Nije hladna nego brze odvodi toplotu sa tela od platnene...
😛
Ma 'ladno bre! 😀😀😀

Da li je neko video podlogu marke Hama za opticke miseve koja se kaci na USB i ivice joj svetle. Deluje fancy i cini mi se da je ok, ali posto ne mogu da je probam u radnji voleo bi da se neko javi u slucaju da je ima ili da je probao.

Optimice Catpaw se trenutno može dobiti samo kao poklon prilikom kupovine podloge na našem sajtu.

Postovani,

Nigde, doticni poklon, nisam nasao u paketu. Zahtevam da mi se pojasni razlog neispunjavanja uslova ponude.

Ukoliko ne odgovore u roku od 48h, saljem im u pismenoj formi faxom ili na adresu firme. Dosta vise laznih reklama, pa dokle ce vise.

Poštovani *******,

Nema potrebe da zahtevate kao pravno lice, nama su svi kupci jednaki, svi imaju ista prava i svi imaju pravo da dobiju bilo kakvo objašnjenje, da ukažu na mogući propust i slično. Dovoljno je da se kao kupac javite sa primedbom i mi ćemo je odmah uzeti u razmatranje, a eventualnu grešku ispraviti bez obzira da li ste fizičko ili pravno lice.

Što se tiče pomenutog problema, i do sada smo imali ovakve primedbe i iz iskustva znam da najverovatnije niste najbolje shvatili šta je Catpaw, pa ga niste ni primetili u pakovanju. Catpaw je mala bela samolepljiva tračica dužine par centimetara, koja se seče i lepi na nožice miša. Molim Vas da dobro pogledate u kesu u kojoj je bila podloga, tu se nalazi flajer i Catpaw. Ako ipak budete ostali pri tome da Catpaw niste dobili, uz izvinjenje zbog propusta poslaćemo Vam Catpaw naknadno, bez dodatnih troškova za Vas.

Srdačno,
Dejan Damnjanović

Mislim sta reci ... vredi li sad ja njemu da pojasnjavam i da se ciganisem za to ****** ... opusteno :smash:

Nazad
Vrh Dno