Šta je novo?

Podloga za laptop vrti vent i kad je ugasen

Nakostresena_macka

Poštovan
Učlanjen(a)
03.06.2024
Poena
55
Od pre 4 dana, i kad ugasim laptop, ventilator podloge ispod laptopa se vrti, i externa tastatura preko USB svetli i dalje. Do pre 4 dana nije se tako ponasalo, nego kad je laptop bio ugasen, i vent i tastatura su bili "ugaseni". Ne znam sta se zbrljalo, ali nisam siguran da u BIOS vidim neko podesavanje zato. Laptop je Lenovo Legion 5 gejmerski, ako nesto znaci, pa ako neko ima iideju kako da to iskljucim dok je ugasen da ne vrti?
Hvala

Prover power management za USB u biosu.

Za Windows:

Right click the Windows Start Button and go to Device Manager. Open Universal Serial Bus Controllers. Double click any devices that are labelled as USB Hubs and go to the Power Management tab for that device. check the box for Allow the computer to turn off this device to save power.

Takođe proveri da li je u windows namešteno da ide u sleep ili hibernaciju umesto gašenja.

Iskljucio sam to u biosu, i sad vise ne vrti vent od podloge, ali cudnovato, externa tastatura i dalje svetli :D
sad najgore, ne mogu vise da punim fon preko USB -C kad je lap ugasen. Interesantno mi je da je do prosle nedelje, kad je bio ugasen, vent bio isto ugasen, ali sam mogao da punim fon i tastatura nije svetlela, ne znam sta se tu moglo zbrljati u medjuvremenu

Nazad
Vrh Dno