Šta je novo?

Podesavanje Win XP za optimalan rad!!!

Adi

Čuven
Učlanjen(a)
10.02.2003
Poena
619
Molim da mi neko posalje link ako ima pogotovu na nasem jeziku o podesavanju XP za optimalni rad sa sto boljim preformansama, moze i Engleski ako bas mora!
Adi ctp;

Evo ti probaj sa ovim!!
Mislim da je to ono shto ti treba!!!

:happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy:

Ceo thread pun k'o oko: http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=36115

Tamo je vec navedeno sve najbolje, ne verujem da ima jos sta da se doda na tu temu. Za sprski obrati paznju na post 20.

Marti Misterija je napisao(la):
Zoni nadam se da se salis !

Sto ??? :confused: :p Evo i ja se slazem u potpunosti !

Pre nekog vremena sam instalirao drugi XP u dual boot ( Home + Pro ) i muka me hvatala na pomisao da sad treba da ga tri dana tvikujem i podesavam. Onda je proslo nekoliko dana, pa sam instalirao raznorazne programe, poceo da radim na njemu, pa je opet proslo vise od mesec i kusur dana...ja i zaboravio da ga nisam tvikovao...sad je vec od toga proslo par meseci i ne osecam nikakvu potrebu da mu bilo sta radim, radi apsolutno savrseno i potpuno isto kao onaj tvikovani.

(...istina, sve to na hardverski 1000% stabilnoj platformi...da ne izazivam polemiku, napisacu malim slovima: intel, naravno !)

pa, i nisam se bas salio...

evo, ja sam pre nedelju dana instalirao XP (clean), i jedino sam zbrisao Messengera... ostalo "tweakovanje" je samo prilagodjavanje GUIa mojim afinitetima (sareno, naravno)... inace, meni XP (SP1) radi super i bez toga... naravno, platforma je ista kao ona kod Drapina, napisano vrlo malim slovima ;)

ja takodje nista ne tvikujem XP.... ako mislimo na tvikovanje programima za tvikovanje..... ovo mi se nesto ne probava jer sam imao problema sa tim tvikerima na win98

a za rucno podesavanje... normalno da sve sredim kako meni odgovara... znaci sredjujem samo one opcije koje su vidljive... a ne i one sakrivene...
takodje izbjegavam registry kopanja... sem u run services :)

Hm, da i ja imam intel-a, i ja bih pisao malim slovima (od bruke).

Gasim gomilu servisa, podesavam velicinu swap file-a, gasim restore.. itd., plus customizovan visual style... sve to mi traje jedan dan sredjivanja ali sve radi apsolutno fenomenalno i brzo na AMD platformi. :)

hm... interesantno... ja ne gasim servise, ne diram velicinu swap-a, System Restore mi je omiljena stvar kod XP-a... jedino podesavam visual style (u stvari ni to: samo ubacim neku lepu temu sa StyleXP.org)...

sve gotovo za 2 sata i sve radi apsolutno fenomenalno i brzo na Intel Celeron + BX + GF2 MX200 platformi!

mada, kad ste me vec podsetili, mog'o bih da pogasim servise... ako me ne bude mrzelo... ctp;

ZoNi je napisao(la):
ha, ha... mnogi klinci u novom BGD slengu rec "bruka" koriste kad hoce da kazu da je nesto super, odlicno, izvanredno... ako si i ti, apolone, mislio na "bruku" u tom smislu, onda se potpuno slazem s tobom! :)
Npr. postoji i pojam da neko ima "bruka para" - znaci da mu nije dobro koliko ima para (ovo vise ns-fora :) ). Ali mislim da je mislio u izvornom znacenju.
A navodno postoje uocljive razlike pri radu u XP-u u zavisnosti od modela procesora & ploce priblizno iste frekvencije ? Uputite me.

Ja nisam primetio neku bitniju razliku sa i bez podešavanja pa najčešće ništa ne podešavam.

Ako ne startujem XPAntyspy i ne deinstaliram messanger i ne iskljucim bar 15 servisa koji rade a ne moraju, ne mogu da spavam kako treba :beat:
A, inace kako bi zafrko XP ako ge ne bi makar sa par Tweak programa cackao i "ubrzavao" :oops:
cheers

Tacno tako sto se tice servisa... Ako mi neko navede 1 dobar razlog zbog cega bi mi recimo Remote Registry service bio pokrenut skidam kapu(naravno za kucne uslove).

Ja uradim samo sledece:
1. koknem mesindzer
2. ugasim error reporting
3. ugasim system restore
4. ugasim automatic update
5. ugasim neke servise npr. remote registry, QoS, Windows-ov firewall...
i to je to.

Idi na donji saj i nacitaj se raznih podesavanja.

rakabencmark je napisao(la):
Decko prestani da reklamiras sajt na kome si ukrao tudje tekstove! Vecinu sadrzaja sam vec vidjao po drugim sajtovima i koliko se secam, svi su bili optereceni autorskim pravima, tj. copyright znakom!
:cuss:

...

Decko prestani da reklamiras sajt na kome si ukrao tudje tekstove! Vecinu sadrzaja sam vec vidjao po drugim sajtovima i koliko se secam, svi su bili optereceni autorskim pravima, tj. copyright znakom!
:cuss:
e, ovo sam i ja vise puta 'teo da kazem, samo nisam hteo da budem prvi! 10x, Marti!

ZoNi je napisao(la):
...

e, ovo sam i ja vise puta 'teo da kazem, samo nisam hteo da budem prvi! 10x, Marti!
Ja sam mu davno skrenuo paznju na to ;)
U principu nemam nista protiv toga sto je okacio neke tips&tricks fore na svoj sajt i sto ga je kao reklamu stavio u potpis, ali stalno smara s tim "Pogledaj na sajtu dole...". Ako zaista hoce nekome da pomogne neka okaci resenje ovde ili ako je objasnjenje dugacko, pa ga mrzi da koristi Copy/Paste moze da stavi i direktan link, a ko hoce otici ce sam na pomenuti sajt i procitati sta sve tamo ima... Ovako, ljudi odu i kopaju dok ne nadju sta im treba (ako im uopste to treba), a imam utisak da je cilj bildovanje brojaca...
BTW Marti je u pravu za CopyRight - bilo bi posteno i korektno barem na kraju svakog saveta staviti source, tj. poreklo konkretnog saveta (bilo da je sa nekog sajta, iz novina ili iz autorove glave).

ZoNi je napisao(la):
deko, a sto gasis System Restore i Aitomatic Update? pa, tu su mega-giga-ultra korisne stvari u XPu!
1. Jednom sam probao System Restore i moram priznati da je odradio korektno sto se tice programa, ali mi degradirao performanse. Da pojasnim, posle toga su mi odredjene igrice seckale, tako da sam morao sve ispocetka.
2. Update-ujem samo ono "sto mora"

rakabencmark je napisao(la):
Ako ovo nije komercijalizacija, onda ne znam sta je ,)

Crni je napisao(la):
... Koliko sam ja primetio sajt i nije bas komercijalnog karaktera...
Sajt se zove Infinite Design i ima svoj komercijalni deo. Reklamira se kao "Bezkonacno dobri poslovi" !?!? Valjda beskonacno!
:beat:

...

Sajt se zove Infinite Design i ima svoj komercijalni deo. Reklamira se kao "Bezkonacno dobri poslovi" !?!? Valjda beskonacno!
:beat:
Onda se izvinjavam (nisam dovoljno obratio paznju jer sam sajt povrsno pogledao)...
:wave;

Vrh Dno