Šta je novo?

Podesavanje TP-LINK TD-W8950ND Wireless ADSL Router-a na Telekomov ADSL

MixMaster

Slavan
Učlanjen(a)
16.11.2006
Poena
304
Kupio sam nedavno u Netiks-u TP-LINK Wireless ADSL Router i treba mi pomoc da ga podesim da radi na telekom-ov adsl. Telekom daje podrsku samo za njihove modeme, tako da od njih nemam koristi pa ako neko zna da mi pomogne hvala unapred.

Prilozi

• TP-LINK TD-W8950ND.jpg
    TP-LINK TD-W8950ND.jpg
    18.9 KB · Pregleda: 231
Da bi podesili ovaj ( a i svaki drugi ADSL ruter koji nije Telekomov) potrebno je imati username i password za svoj nalog.
Ukoliko to imate pogledajte upustvo za ovaj ruter na :

http://tp-link.it/resources/software/20106295240815.pdf

Prvo povežite uređaj telefonskim kablom koji vodi iz splitera.
Ulogujete se kucajući u browseru 192.168.1.1 . Username za logovanje je admin , password admin.

Kliknite na Quick Setup.

Pojaviće se ekran kao na slici 3-6 na 18. strani uputstva .
VPI postaviti na 8 , VCI na 35.

Next,

Kao na slici 3-7 strana 18. , selektovati PPPoE enkapsulacija LLC.

Next,

Na sledećem ekranu ( slika 3-8 strana 19.) ukucati korisničko ime i password , MTU postaviti na 1492 , čekirati Dial on demand, i ako nije čekirati Enable PPPoE frames between WAN and local ports.

Next,

Ekran Enable IGMP multicast and WAN service ostaviti na defaultna podešavanja,

Next,

Wireless - Setup čekirati enable wireless ako želite da koristite wifi i ispod uneti ime wireless mreže (SSID) po kojoj će te razlikovati svoj AP.

Next,

Dolazi se do krajnjeg ekrana na kome bi trebalo da imate slična podešavanja kao na slici 3-11 (samo što kod vas treba biti VPI/VCI 8/35) i kliknuti na save/reboot.

Nakon reboota rutera trebali bi da imate pristup Internetu.

Nakon toga može da čačkate dodatne opcije rutera u zavisnosti od potrebe.

Svako dobro,

YP.

Poslednja izmena:
Sve sam uradio od gore navedenog ali i dalje ne mogu da pristupim internetu. Jel moguce da ima jos neka podesavanja ? Ne mogu da verujem da je tako komplikovano podesiti jedan router za adsl, j...m ti telekom i njihov adsl !!!

Mislim je da to što se tiče podešavanja. Problem može biti samo ako ne znate username i password za pristupanje Internetu i koji nije isti kao ulazak u podešavanja rutera.

Ma to znam, za ulatak u modem username i password su admin a u podesavanje kucam username i password od telekoma sto sam dobio, tako sam i uradio i to 2 puta i nista, pise mi da sam "connected" ali internet i dalje ne radi :(

Koje ste parametre ukucali u podešavanjima mrežne kartice ?
Ako je ruter IP 192.168.1.1 , vi bi trebali imati neku IP adresu u rasponu od 192.168.1.2 - 192.168.1.254 , subnet mask 255.255.255.0 i default gateway 192.168.1.1 . Primary dns recimo 8.8.4.4 (može i 192.168.1.1 ali da se minimizuje mogućnost lošeg DNSa kucati ovaj prvi).
Ako i sa ovim podešavanjima nemate pristup internetu , zaista nemam drugu ideju .

Ok, probacu da promenim IP adresu pa da vidim hoce li onda raditi, hvala.

Imao sam takav problem sa svojim TP Link TD-W8901G sve podesio i nece . Problem je bio do firmware , ubacio poslednji sve ponovo podesio i sljaka ;)

skinuo sam novi firmware za router ali je u nekom .bin formatu je i ne mogu ga otpakovati, probao sam sa winrar-om i sa powerarchiver-om i sa total commander-om i nikako da otpakujem novi firmware kakav je to format ako se ne moze otpakovati ?
Sto ga jednostavno ne stave u standardni zip ili rar format ?

Ako se dobro secam ne treba da ga raspakujes vec udjes u ruter i onda ga ubacis odande znaci kucas 192.168.1.1 pa user name / pass i skroz na krajuu desno je ubacivanje fw-a.
Evo kako to kod mene izgleda

Prilozi

• tp link.JPG
    tp link.JPG
    51.6 KB · Pregleda: 167
Poslednja izmena:
update-ovao sam firmware na zadnju verziju, ali i dalje nista. Pocinjem da mislim da je router neispravan :(

Hmm a meni se cini da ti nesto ne radis kako treba . Ajde polako iz pocetka probaj sve da podesis .

evo probacu izpocetka sve da podesim pa cu ti javiti da li sam uspeo ako ne danas onda sutra ;)

Ok nego da li 100% imas user i pass od telekoma jer nisu svima davali to tj jesu u pocetku ali kasnije nisu , barem je tako kod nas u NS .

Koje ste parametre ukucali u podešavanjima mrežne kartice ?
Ako je ruter IP 192.168.1.1 , vi bi trebali imati neku IP adresu u rasponu od 192.168.1.2 - 192.168.1.254 , subnet mask 255.255.255.0 i default gateway 192.168.1.1 . Primary dns recimo 8.8.4.4 (može i 192.168.1.1 ali da se minimizuje mogućnost lošeg DNSa kucati ovaj prvi).
Ako i sa ovim podešavanjima nemate pristup internetu , zaista nemam drugu ideju .

I ja bih se kladio na ovo, tj. da ruter i modem imaju istu IP adresu. Promeni prvo IP adresu na ruteru (direktno ga prikljuci na racunar), a onda normalno prikljuci ruter i na modem, modem ce zadrzati tu 192.168.1.1.

I ja bih se kladio na ovo, tj. da ruter i modem imaju istu IP adresu. Promeni prvo IP adresu na ruteru (direktno ga prikljuci na racunar), a onda normalno prikljuci ruter i na modem, modem ce zadrzati tu 192.168.1.1.

Čekaj polako.
Koji ruter na modem priključiti ? Novi ADSL ruter koji MixMaster pokušava da podesi se umesto postojećeg rutera kači na spliter koji ide u telefonsku utičnicu.
Tako da stari ruter ispada iz priče.

Prilozi

• 1.png
    1.png
    43.6 KB · Pregleda: 89
Jubilarni 10. put nisam citao pazljivo i uspesno sam ponudio pogresan odgovor. Ovaj TP Link je modem sa ruterom? Ja sam mislio da kaci wireless ruter na postojeci modem. Ko ce sve citati :D

Ma to znam, za ulatak u modem username i password su admin a u podesavanje kucam username i password od telekoma sto sam dobio, tako sam i uradio i to 2 puta i nista, pise mi da sam "connected" ali internet i dalje ne radi :(

Koji user i pass unosiš u podešavanja rutera?
Ono što ti telekom daje je user i pass za mail nalog. User i pass za ADSL konekciju se dobijaju na zahtev i u sledećem su obliku: user: [email protected] i pass: xTRfGh8E6rSe . Nekada su i njih davali prilikom potpisivanja ugovora.

*** moja greska, mislio sam da se unosi username i password od telekomovog e-mail naloga, ja se bas nerazumem u podesavanja a nisam nikad ni tako nesto radio i jedino imam username i password za mail na ugovoru, pa mi nije jasno kako nisu
dali u ugovoru ostale podatke za modem ako treba :(

Onda ili tražite od Telekoma da vam poštom dostavi username i password za pristup Internetu ili , ako je to moguće ,pokušajte da sami isčitate te informacije iz postojećeg. Koji ste ruter imali do sada ?

Poslednja izmena:
zvao sam korisnicki centar i rekli su da ce poslati samo ne znam kad, a modem je onaj njihov standardni Huawei HG530.

*** moja greska, mislio sam da se unosi username i password od telekomovog e-mail naloga, ja se bas nerazumem u podesavanja a nisam nikad ni tako nesto radio i jedino imam username i password za mail na ugovoru, pa mi nije jasno kako nisu
dali u ugovoru ostale podatke za modem ako treba :(
Pazi kada sam znao da ne ukucavas to sto bi trebalo :D
Koji ruter od Telekoma imas ?

Zvao sam ih i rekli su da ce mi poslati postom samo ne znam kad, a modem je onaj standardni telekomov huawei hg530.

User i pass bi trebali stići za 3-4 dana. Ranije je postojala mogućnost da se isti izčitaju iz konfiguracionog fajla koji je snimnjen na hard disku.
Probajte da preko web podešavanja nađete opciju za backup konfiguracionog fajla pa javite da li je to moguće.
Kod Huawei MT882 se ta opcija nalazila u meniju Tools , podmeni System Settings i kliknuti na Save settings to hard drive.

Uradio sam to i snimi sam fajl na hdd, fajl je u "rom-o" formatu, otvorio sam ga Notepad-om i evo opisa (ma sta to znacilo) :

Hdbgarea  H N¢ËåÞ­¾¯   JN¢Ëå€\CPÿÿ̱  KN¢Ëå€\>,ÿÿ¡Â UUUU UUUU €U  €Fp8 ÿ€p€4  €p€Q(Œ €U8  –6   €p€ø€äˆ  ˆÆ€p¸€-<¨€GÌ€Y ô€UáL  ÿ €p@€Mø€pˆ€- €eil€ ÷˜€T÷˜€P°á€XØH€!ì€<1h ÿ€\DÈ€epqmsqj9nban7 €\DÈ €û„ €p¸€
r4€GÌ€Y ô€UáL €pÀ€À€pÀ€-<à€p‘€(ÚÄ€UáL €UÌ€FÝ  €p‘€€p‘„ïïï  Í €Y ¼ïïïï
€X]€Y ¼€UáØïïïï€X½8ïïïï€UáØïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïïï 
üboot Hspt.dat °Õhautoexec.net ôY  ÎíÛÛ  l ¿g;[m° ÆÌ!ˆ°!èèo7
x—ÿþD‚8Ôf0Þÿ– ;ß#ÔÄl4˜òX ÿýàOoŸ÷@Y/ŒÿÿÿÿÿüÃÿÉÿ
ÿÿÿÿÿÿùÀÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÅL 1Œ…ÃA˜¸d4
†#ˆÜ~r¾a\gñPÄr‡Ä\@Æx`a®c±ŸÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿZI ÀÂ3 ,ßÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿûÀ  HŒWÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ†  é `ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿþ@q¶ Æ  @,
JbCØÆ-Ç3@b uÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿä ³"à¸"éÿÿÿÿÿÿÿì‡ LÂÀhzR~@zÿÿè ßDd`$”Êч¿r® €‚[¦hc»å¢òÀÿ„ÐÐ, Êý`ÿÿý1`Ü
rx$ðxz߸ÿÿÿÿA\È3FˆÐb@<fÁq¤æp ¦Ã)¬ÞmN ÈÜjb3†C#Îÿÿÿþ8ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÜ  ĉÿð:σ
xÝiHˆø<wÆ Ñ¨È_)°‚ýMjã-‡Ü2d¶" Íãÿ<w3Α¹ÁŒ&`leÿ ¦NÿÿÿHf¾ÿÌÿ„9=òßÿÃÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ–L†6LøÀÿ“?ÿÆBßÿþøúh¾,™ÿÿÿÿÿùÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÐEfrf&²gÿ¶ ÆÉŸÿÿK&8Kb£Íã^Sé_?ÿÿl´3
RÿÿúÙ3ÿË  _„¶ ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿl™ ¬™ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿëZ"ÉŸÿÿÿþ"[&8Kb zÙ3ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿü°?ÿÿÿç€ Lúÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ 왘ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ,  P¦Çÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿþ"ßÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ¸ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿp-7¿ÿüp  Kâÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿú¬ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿþX  ÁÏÿÿÿÿÿÿ$¦Páƒ xdyl™ WòÀö‹ÏüËþÀ ,¿æ ÿÿÿÐ ú|× hB›÷ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿî!Ê•)6¤NÅüž;ãû-çŸp‰“ @€¼çŽæyÌ·Ä &„i„Ì
Œ°?á4Âißÿÿé žXÿú‡'¾@èÿÖ ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÊF&
Da@!$_ÿÿÿÿÿÿÿë€ •‡wÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ&×è™…0– Æâ¦ þt_õjÂä{õ¹0ä}p?ÿÿñy/˜u’ñ ²áè@ÿÿÆ ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿþÌ€iYðHŠø<wÆ ö]~8˜wÎ ëÇe¼À¸Ï<ÿÿÿÿÎ  m„OÿýÓÞ+Î ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÐp Ta@‚,ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿþ˜ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ÷ Å,ÞPî`Чÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿûàÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿú­F ÿÿxŸÿÿÿÿÿ8  a‡OÿC3ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ§¼ÀT @8Š? |WŽ ÿýdAÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ˜ØîÿÿÿÿÿÿÿÿÎ ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿý°  L–ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿø[“ÿÿÿÿÿÿÿÿþb!ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿë€ N `~'ùÿÿÿÿÿÿÿÿÿ8ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿërÿÿÿÿÿÿÿÿ¦  K¶þDCÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿþp?ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿñ€ M—ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿè\ßÿýÄÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿñÀ  P¨×ÿøT3ÿÿÿÿÿÿüp?ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÖ ÿÿÿÿÿÿÿfÿÿæ  L·ÿÿœ"?ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÇÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿX  M˜ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿØXßÿýÄÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿóÀ  P©×íC?ÿÿÿÿÿÿÇÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿýjÿÿÿÿÿÿñ†gÿÿÿÿ`  L¸ÿŒ"?ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÇÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ˜  M™ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÈTßÿýÄÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿõÀ  Pª×ÿúUCÿÿÿÿãÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿýeÏÿÿÿÿˆDÿÿÿÿÿÿüà  K¹ÿÿ¼D?ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿþ0?ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿý€ Mšÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ¸PßÿýÄÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ÷À  Y«×ùUCÿÿÿÿãÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿî ˜à Œ0 82_ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ|ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÎ  Hˆÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ†  ¯ `ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿø ` a@Aÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿýÿÿ`‘P0’Ié30  èÿ¶ ÿÿÌ ÈŸø<óÇ8ˆ
ð ”P±PÀÄr€0d4Î nh<0?þ 8ƒƒîE2a 7B2Ðøë:Ù^ÀؾЖ ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿç  d‘oÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿûX“ÿ0?ÿÿÿ¶$õÀÿÿúE`‘W3ÿü‰q¨Èap\Àÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿù¿ð>sAÿÿÿÿøÀ  _„GÿÿÿÿÿÀ  A¬@ _ÿÿÿÿÿÿÿÿ O—ÿÿÿËÿÿÿÿÿóÏÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿŒ  ®ýSÏÿÿÿÿÿÿÿÿù€  ‚#H“àè-¢ 3„@X (ãùÿÿÿÿ¿ò0?ð€A ʤGÿ°<!Šé!Æ(aHhÀÖc0:ÿÀ¦L‡žÜo“7`&ãÓn>0?ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿþX  é¬gÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿü†.‹\êÂXd &-Â@ÍÐ+µx`rêÐ
ô»ð €x¿ ġ° !îÈ{„2øÿÿÿÿöOÂXDSŸ@øD
ÿÿÿö($\‚Fˆ q¨Ì` /ŒaþѬ €‘X$U¤ÿlÿÿÿÿÿÿÿú€aßÿÿÿü ŒÒOÿÿÿìÌ=ƒ&PH8„@ R ‡ñäBX†aH¨3ŽFñ–Óçá.ÇRÉ#ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿü£
I#ÿÿÿÿÏë$‡ÍGÂI3Ñúà}$‘ÿÿ〠žèú`ÿÿÿÿÿþbáÿÿÿø’GÿÿÿÿÿÀÒ"?å$ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ5L@#
a D ·áÐ#ß1á8 Gøê<1ã¸ÿdžãÃ!Ꮰ‡†#ÿÿýAððìÿÿÿÔ; ØØa7 ~Ÿê ‚sÿëÿóö ?d2Øÿ¨†– ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿþð  nŽ7ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿí–
_0i2¯ô}g?ÓÿíìþÌíÔh/ÿÿÿóÀþ¨òÀ
˜DCèÿp?ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿí€ …ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÂ’£È QQ‡00 SŒLpÿ QÅ.É´0¦ •ƍW>qÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿE4ö
ó
á ÷ åÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿŠž¼’¼Àÿÿÿÿü`  ›„Gÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿþª&\€ H C)°Êk7›eWþZùTò‘0#
a,ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿûŒ†#Œb-2 Ʀ ÊAÿÿÿÿÿÿÿôl=¦Î_ÿÿÿÿÿÿÿõÑˆÀ\2ÁXþÀÿÿÿÿÿÿÿÿÀ¼Æw6œ
æS¼®G!”¤Ó9Ѐ ºˆÿÿÿÿÿÿÿû†Ë  ލtö/:†aÌ@?ÿÿÿä‘8 îe4ˆ
†S Üo6Ìæ“)Ì@C7‹…„á] oý$Æ£1†§ÿp?áÀÿÿ°À`EˆxƒÁþÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ÷¨& Q l – ÆCsÔÚs; Ææ˜Ò ¿ÿÿäp8÷ɨrn1MÃÿú ·[€ WÃÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿúNÓ0?ÿôH#Fc¡HƒÇÿÿ¬ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ`  L£ßÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿà ]çÿÿÿÿß  M„?ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿú‚€Xð_ÿÿÿû€ ÿÿÿÿ¨Ã E¸<*bÖ
PŠÿÿÿø
žÐ aPÀL°R* Æc‘|cò*Œ¦ã!ŒÐi8#œ ”5åÿÿÿÿÿÿþZÄu0¦Àÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ¾  g®çÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿû­äî @R{p– ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿø 0f3/0`Â)Ÿÿÿÿÿÿ긐R$aL%ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿöÀ  H›§ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ†  Y `ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÀ Žßÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿø`ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿás!àaL%ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÜ  ‘£ÿ〠wan adsl rate off
wan dmt2 db tlb 2
wan hwdmt afe set ecpause 4000 4000
wan dmt2 set olr 2
wan ghs set multi_number 3 3
wan dmt2 set largeD 2
wan dmt2 set pmonoff off
wan dmt eoc dyingasp off
w dmt2 set lpr off
ether portreverse on
sys resetbtntime 6
sys cwmp setnovaluetype 1
sys cwmp recvtimeout 30
sys cwmp noarraytype 1
sys mac2paramgen run
ys mac2paramgen run
1
sys mac2paramgen run
ac2paramgen run
ÿÿ

User i pass bi trebali stići za 3-4 dana. Ranije je postojala mogućnost da se isti izčitaju iz konfiguracionog fajla koji je snimnjen na hard disku.
Probajte da preko web podešavanja nađete opciju za backup konfiguracionog fajla pa javite da li je to moguće.
Kod Huawei MT882 se ta opcija nalazila u meniju Tools , podmeni System Settings i kliknuti na Save settings to hard drive.
MT882 (onaj koji je davao telekom) nigde u sebi ne sadrži username i pass, već se preko MAC adrese određuje da li može da se kači na DSLAM i kojom brzinom. Probao sam više puta moj MT882 koji mi je ostao u vlasništvu na liniji na kojoj mi je trenutno 6Mb link i MT882 se sinronizuje samo i isključivo na 1,5Mb jer je to bila poslednja brzina za njegovu MAC adresu. Kada ga prebacim u bridge mod konektuje se na brzinu koja je određena kombinacijom username i pass.
Postoji i verzija firmware za MT882 koja je davana korisnicima sa fixnom IP adresom i taj firmware ima mogućnost unosa username i pass u wan podešavanjima.

^ Da vam verujem na reč za MT882.
Ja konkretno imam Pirelli ruter i iz njegovog conf fajla se vrlo lako izvlače user/pass podešavanja. Verujem da je nešto slično moguće i na HG510 pa nadalje.
U svakom slučaju onda je najbolja varijanta da sačeka kovertu sa user/pass i time reši svoj problem.

Verovao, ne verovao, to ti je, što ti je.
Kod telekoma to funkcioniše preko MAC adresa. Barem su meni dvojica njihovih inženjera (koji znaju znanje, za razliku od većine), nezavisno jedan od drugog, tako objasnili.

Ne funkcioniše preko MAC adrese već user i pass. Inače ne bi bio PPPoE, i ne bi mu rekli da će mu poslati poštom. Baš su ti to dobri inženjeri. ;)

Nazad
Vrh Dno