MixMaster
Slavan
- Učlanjen(a)
- 16.11.2006
- Poena
- 304
Koje ste parametre ukucali u podešavanjima mrežne kartice ?
Ako je ruter IP 192.168.1.1 , vi bi trebali imati neku IP adresu u rasponu od 192.168.1.2 - 192.168.1.254 , subnet mask 255.255.255.0 i default gateway 192.168.1.1 . Primary dns recimo 8.8.4.4 (može i 192.168.1.1 ali da se minimizuje mogućnost lošeg DNSa kucati ovaj prvi).
Ako i sa ovim podešavanjima nemate pristup internetu , zaista nemam drugu ideju .
I ja bih se kladio na ovo, tj. da ruter i modem imaju istu IP adresu. Promeni prvo IP adresu na ruteru (direktno ga prikljuci na racunar), a onda normalno prikljuci ruter i na modem, modem ce zadrzati tu 192.168.1.1.
Ma to znam, za ulatak u modem username i password su admin a u podesavanje kucam username i password od telekoma sto sam dobio, tako sam i uradio i to 2 puta i nista, pise mi da sam "connected" ali internet i dalje ne radi![]()
Pazi kada sam znao da ne ukucavas to sto bi trebalo*** moja greska, mislio sam da se unosi username i password od telekomovog e-mail naloga, ja se bas nerazumem u podesavanja a nisam nikad ni tako nesto radio i jedino imam username i password za mail na ugovoru, pa mi nije jasno kako nisu
dali u ugovoru ostale podatke za modem ako treba![]()
MT882 (onaj koji je davao telekom) nigde u sebi ne sadrži username i pass, već se preko MAC adrese određuje da li može da se kači na DSLAM i kojom brzinom. Probao sam više puta moj MT882 koji mi je ostao u vlasništvu na liniji na kojoj mi je trenutno 6Mb link i MT882 se sinronizuje samo i isključivo na 1,5Mb jer je to bila poslednja brzina za njegovu MAC adresu. Kada ga prebacim u bridge mod konektuje se na brzinu koja je određena kombinacijom username i pass.User i pass bi trebali stići za 3-4 dana. Ranije je postojala mogućnost da se isti izčitaju iz konfiguracionog fajla koji je snimnjen na hard disku.
Probajte da preko web podešavanja nađete opciju za backup konfiguracionog fajla pa javite da li je to moguće.
Kod Huawei MT882 se ta opcija nalazila u meniju Tools , podmeni System Settings i kliknuti na Save settings to hard drive.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari