Šta je novo?

Poco X8 Pro / Max

Стигло и мени али ЕУ, не МИ

Prilozi

• Screenshot_2026-06-02-15-40-22-054_com.android.updater.webp
    Screenshot_2026-06-02-15-40-22-054_com.android.updater.webp
    38.5 KB · Pregleda: 25
Stiglo i meni na EEA region, to je HyperOS 3.1. U principu nista novo osim malih izmena.

Uvek kada snimam kamerom u prvih 5-6 sekundi snimak izlaguje/zasecka jednom/dvaputa na sekundu..1080p 60fps...poco m8 pro ? da li postoji neko resenje ?

Poslednja izmena:
Skapirao sam da kada izvadim telefon ,otvorim kameru i krenem da snimam obavezno zasecka ali kada zatim krenem drugi video da snimam onda nema 😅

Pa niko ne voli kad ga naglo budiš 😆

Prilozi

Da li je neko, ko koristi x8 pm, testirao emulatore za Nintendo switch? Kakva je situacija, da li bar nesto od igara moze da se igra?

Vidi nema više u prodavnicama X8 pm sa 512 gb. Jel zna neko hoće dolaziti još ili da uzmem sa 256?

Kupio sam i ja Poco pro max 12/256 black za 51000 din, plus me oglobio post expres za 2362 din. dostava, i iskreno nisam nešto oduševljen. Verovatno zato što imam i Moto edge 30 ultra. U kutiji je bio punjač od 100w tu sam bar uštedeo neki dinar ali su me zeznuli, nema fiskalni račun, samo pisana garancija na godinu dana. Ekran lošiji nego na Motoroli, boje isprane, nema tu oštrine, morao sam da stavim bosanski jezik jer nema srpska latinica. Morao sam da kupim novi telefon, Motorola je tri godine kod mene i počeo je da krči gornji zvučnik, *** valjda ću se navići, grozan mi je osećaj kao da je plastikaner a nije. Kamere me ne zanimaju, zvuk je solidan, namestio sam AOD da radi stalno zahvaljujući liku na početnoj strani koji je to objasnio.

Kupio sam i ja Poco pro max 12/256 black za 51000 din, plus me oglobio post expres za 2362 din. dostava, i iskreno nisam nešto oduševljen. Verovatno zato što imam i Moto edge 30 ultra. U kutiji je bio punjač od 100w tu sam bar uštedeo neki dinar ali su me zeznuli, nema fiskalni račun, samo pisana garancija na godinu dana. Ekran lošiji nego na Motoroli, boje isprane, nema tu oštrine, morao sam da stavim bosanski jezik jer nema srpska latinica. Morao sam da kupim novi telefon, Motorola je tri godine kod mene i počeo je da krči gornji zvučnik, *** valjda ću se navići, grozan mi je osećaj kao da je plastikaner a nije. Kamere me ne zanimaju, zvuk je solidan, namestio sam AOD da radi stalno zahvaljujući liku na početnoj strani koji je to objasnio.
Zanimljivo da sam ga ja kupio za 43700 din, bio popust dal 18% za rođendan Xiaomi, odmah čim je izašao, u zvaničnoj global Mi online radnji i isporuka bila za dva dana, uračunata poštarina. Ne znam šta se desilo sa cenama, ali odakle bre postarina 2300 din....to te neko prešao.... Meni je top telefon, bolji nema za te pare potpisujem.

Prilozi

• Screenshot_2026-09-10-20-19-03-12_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.webp
    Screenshot_2026-09-10-20-19-03-12_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.webp
    32.2 KB · Pregleda: 9
Zanimljivo da sam ga ja kupio za 43700 din, bio popust dal 18% za rođendan Xiaomi, odmah čim je izašao, u zvaničnoj global Mi online radnji i isporuka bila za dva dana, uračunata poštarina. Ne znam šta se desilo sa cenama, ali odakle bre postarina 2300 din....to te neko prešao.... Meni je top telefon, bolji nema za te pare potpisujem.
Tolika je dostava, kao osiguranje i transfer novca, zato što je veliki iznos pošiljke, i pre tri godine kad sam kupovao Motorolu naplatili su mi dostavu 2000 din., nije tu mogao niko da me prevari, jer i kad sam ga naručivao skrenuta mi je pažnja na cenu dostave, stigao mi jutros sms od pošte cena pošiljke, cena dostave toliko, i na paketu digitalno odštampano, nije ako misliš da me je kurir zavrnuo, uteha mi je da je global verzija i dobio sam punjač, zamisli da sam i njega morao da kupujem, sve bi me izašlo više nego jača verzija 12/512 koje i onako retko gde ima, nisam uspeo da je nađem, mora da se čeka da donesu iz Hungary i ko zna dal ima punjač.

Developer options/Reset to default values (Autofill options) pipaš više puta i ako se ne pojavi iz prve, vrati se pa ponovi i pojaviće se ispod Turn on system optimization, što bi trebalo da isključiš i radiće AoD. Upload iz browsera bi trebalo da radi, što sam na brzinu isprobao, tako da, srećom, ne funkcioniše po istom principu kao Turn off MIUI optimization gde se sve živo poremeti. Čak mi je sada Settings menu lepši, jer više liči na MIUI, a i animacije su brže kada se sve pogasi (ima ih tu i tamo, ali ne deluje više tromo kao kada bi opcija bila uključena i sa Animation off u Developer options). Jedino eto to oko notification bara što nema po starom mi je minus faktor, kao i povlačenje naniže po levom podeoku što su notifikacije, a po desnom prečice, umesto kombinovanog principa, mi jako smeta i nadam se da neka ADB komanda ili service menu to rešava. MemeOS Enhancer nema takvu prečicu nažalost.
Ja sam morao da vratim Huperos optimizaciju, jer je pobrljavio sa punjenjem, em je baterija pala sa 65% na 7% za deset sati, em se puni sporo sa njegovim punjačem iz kutije, sat vremena od 7 do 50%, a AOD mi se ne dopada, jedva se vidi i mutan je, jebeš takav AOD, to je naspram Moto edge 30 ultra i Realme GT 5G jako sporo punjenje, znam oni imaju manju bateriju, a možda zato što je prvo punjenje, nemam pojma, jako sam razočaran za 5100+ 2300 dostava.

Ja sam morao da vratim Huperos optimizaciju, jer je pobrljavio sa punjenjem, em je baterija pala sa 65% na 7% za deset sati, em se puni sporo sa njegovim punjačem iz kutije, sat vremena od 7 do 50%, a AOD mi se ne dopada, jedva se vidi i mutan je, jebeš takav AOD, to je naspram Moto edge 30 ultra i Realme GT 5G jako sporo punjenje, znam oni imaju manju bateriju, a možda zato što je prvo punjenje, nemam pojma, jako sam razočaran za 5100+ 2300 dostava.
Očigledno imaš defektan primerak, vrati ti to odmah. Mada ako sam razumeo ti si uzeo iz uvoza od nn...tako da pitanje i ostvarivanje garancije.To nije normalno punjenje, daleko od normalnog, a ko zna i kakav punjač imaš. A uzgred punjač ide uz Global modele za Aziju i Ameriku, ne i uz EU modele.

Baterija je pala sa 65% na 7% za deset sati.
Ovaj problem imam sa starijim telefonima kada didtribucija loše isporuči struju pa se i telefoni brže isprazne. X8 Pro Max mi je još uvek relativno nov pa i ako rešim da koristim sporije punjače za noćno punjenje, sa višim kapacitetom od proseka to ni ne osetim.
Em se puni sporo sa njegovim punjačem iz kutije, sat vremena od 7 do 50%
Punjač od 100W se dobija u kutiji samo za indonežansko tržište. Da li dobijaš pop-up HyperCharge ili QuickCharge? Ako se telefon ne puni preko HyperCharge ili TurboCharge, budi gotovo siguran da telefon koristi univerzalni PD protokol. Ja sam dokupio punjač od 120W, ponekad u Battery saver kroz Charging options odaberem Top speed za Wired charging mode i onda se konstantno puni brzo.

• Like
Reagovanja: msi
Ovaj problem imam sa starijim telefonima kada didtribucija loše isporuči struju pa se i telefoni brže isprazne. X8 Pro Max mi je još uvek relativno nov pa i ako rešim da koristim sporije punjače za noćno punjenje, sa višim kapacitetom od proseka to ni ne osetim.

Punjač od 100W se dobija u kutiji samo za indonežansko tržište. Da li dobijaš pop-up HyperCharge ili QuickCharge? Ako se telefon ne puni preko HyperCharge ili TurboCharge, budi gotovo siguran da telefon koristi univerzalni PD protokol. Ja sam dokupio punjač od 120W, ponekad u Battery saver kroz Charging options odaberem Top speed za Wired charging mode i onda se konstantno puni brzo.
Izgleda da sam našao problem, bilo je štiklirano da se puni na standard a ne na top speed, zatim bilo je štiklirano da se puni u početku brzo pa posle sve sporije što je baterija punija. Nego jako su skromna podešavanja boja, crvena je braon, boja cigle, igrao sam se tamo sa onim kružićem nema šanse da dobijem pravu crvenu, moj problem je što sam došao sa ekrana od Moto edge 30 ultra, a imam i Realme GT 5G, i sad toliko mi smetaju boje na Poco da ludim evo drugi dan. I još nešto, pao je od sinoć u 22 časa sa 100 % do jutros u 7 na 88%, celih 12% a bio u avio modu.

Brže punjenje znači i brže pražnjenje. U tvom slučaju rekao bih da je do loše isporuke struje, pošto su mi se svi telefoni u Grčkoj brže praznili i po povratku u Srbiji se to normalizovalo. Mada, ni kući mi nekad ne cvetaju ruže i doživljavam katkad isto to, ako ne i gore. Ako bi se punio sa običnim punjačem 5V 1A (5W) onda logično je da će se sporije prazniti. Kada mi se isprazni pred spavanje, ostavim ga na običnom i isključim ga čim se probudim. Ukoliko mi baterija ode u toku dana, naravno da ću ga uključiti na brzo punjenje. Da li ću postaviti regularno (do 40% brzo i posle sporije) ili Top speed, procenim u datom trenutku šta mi više odgovara.

Brže punjenje znači i brže pražnjenje. U tvom slučaju rekao bih da je do loše isporuke struje, pošto su mi se svi telefoni u Grčkoj brže praznili i po povratku u Srbiji se to normalizovalo. Mada, ni kući mi nekad ne cvetaju ruže i doživljavam katkad isto to, ako ne i gore. Ako bi se punio sa običnim punjačem 5V 1A (5W) onda logično je da će se sporije prazniti. Kada mi se isprazni pred spavanje, ostavim ga na običnom i isključim ga čim se probudim. Ukoliko mi baterija ode u toku dana, naravno da ću ga uključiti na brzo punjenje. Da li ću postaviti regularno (do 40% brzo i posle sporije) ili Top speed, procenim u datom trenutku šta mi više odgovara.
Brzina punjenja apsolutno ne utice na brzinu praznjenja.

Da, meni isto stoji na najbrzem punjenju, koristim punjač od 100w od poco x7 pro jer nisam hteo da bacam pare za 120w. Svakako i sa 100w puni hyper, i negde oko 30 min od 20 do 80 i jos 15ak minuta od 80-100. Izgura sta znam preko 7-8h upaljenog ekrana, sa osvetljenjem na pola i razne aktivnosti u toku dana, nesto wifi, nesto mobilni podaci, što je meni više nego dovoljno za jedan dan. Preko noći ima vrlo mali drain do 5% max. Ali ja koristim global verziju, odmah sam ga fleshovao sa EU na global trebao mi call recorder. Sve u svemu telefon ima vrlo dobru optomizaciju baterije, nemam zamerki. Što se tiče ekrana kad oko navikne na jedan kolorit pa promeniš telefon, televizor, nebitno, onda treba oko da se opet prilagodi novim bojama.

X8 PM, punim sa 90w punjacem, od 20-80% potrebno mu je oko 35 min, do 100% jos 15 min. Trajanje baterije mi je vise nego dovoljno, mogu reci da nikad nisam imao telefon kojem baterija ovoliko traje. Sto se tice ekrana, sasvim je solidan, nisu samsungovski napucane boje, vidljiv je na najacem suncu.

Telefon je odličan iako nije bez bug-ova: meni se DND pali sam od sebe tj. nasumično uveče u 23h iako mi je to isključeno. Jako iritantno i ne znam kako to da rešim. Takođe i njihova aplikacija Mi Music je užasna i često na nekim pesmama ton se jedva čuje pa je i ne koristim.

Nazad
Vrh Dno