Šta je novo?

Poco X8 Pro / Max

daftPUNK

Cenjen
Učlanjen(a)
30.06.2012
Poena
170
Čini mi se da još nema teme posvećene ovom lepotanu.
Ovo bi trebalo da je verzija Redmi Turbo 5 serije za tržište van Kine, juče je procurela informacija koliko sam ukapirao sa belgijskog Xiaomi sajta ali vest je povučena, tako da na sajtu GSMarena postoji poneka informacija o seriji Poco X8 koja uskoro stiže na tržište.
Na slici je osnovna i najjeftinija verzija.

1770486423386.png

Ni Poco nije sto je nekad bio. X3 NFC u svoje vreme 200 evra, ubedljivo najbolji best buy u tom cenovnom rangu. X7 Pro je nastavio tu tradiciju. Lud telefon za 300 evra. Ako je 8GB+256GB cak 400 evra, to znaci da ce najjaca verzija Pro biti bar 500+ sto vise nije tako pristupacno i tu ima vec dosta konkurencije.

Poručio sam X8 Pro Max na današnjoj early bird ceni uz dodatni popust pa javljam utiske kad stigne.

49.399 za 12GB/256GB verziju (uz 5% popusta).

Ni Poco nije sto je nekad bio. X3 NFC u svoje vreme 200 evra, ubedljivo najbolji best buy u tom cenovnom rangu. X7 Pro je nastavio tu tradiciju. Lud telefon za 300 evra. Ako je 8GB+256GB cak 400 evra, to znaci da ce najjaca verzija Pro biti bar 500+ sto vise nije tako pristupacno i tu ima vec dosta konkurencije.
Gledajući cene u praksi ne bih se složio da Poco nije ono što je nekad bio.
X3 Pro sam u maju 2022. platio 32 000 RSD.
3 i po godine kasnije sam X7 Pro platio 40 000 RSD. Mislim da 25% veća cena uopšte nije mnogo s obzirom na inflaciju i koliko je većina drugih stvari poskupela.

49.399 za 12GB/256GB verziju (uz 5% popusta).
Zaboravih da napomenem, 12/512 varijanta je u pitanju (ipak prelazim sa F2 8/256). Bilo je tu premišljanja da li je pogrešno što sam se odlučio za X8 Pro Max umesto F8 Pro, ali ovo mi je u globalu više odgovaralo.

Koliko vidim (na brzinu), na strani F8 Pro kamere, na strani X8 Pro Max baterija.
Pa kome je sta bitnije.

• Like
Reagovanja: uji
Ja koristim i dalje poco x3 pro i osim baterije koja je vec poprilicno oslabila, nemam neke zamerke na funkcionisanje telefona.
Kupio sam ga 2019 starog par meseci sa garancijom za 220 EUR, sto je tada bila ok cena. Jedina neka mana mu je kamera i zvucnici koji nisu bas najbolji, ali sve ostalo radi ok.
Ali doslo je vreme za zamenu pa sam gledao ove novije x7 pro i sad sam video ovaj x8 pro.
Koliko vidim nema bas neke drasticne razlike izmedju 2 modela. Nesto sto mi se ne svidja, sto je kamera bukvalno ostala ista tipa 50mp, sto je i na x3 pro modelu i sto nema prosirenje za sd karticu.

Ja koristim i dalje poco x3 pro i osim baterije koja je vec poprilicno oslabila, nemam neke zamerke na funkcionisanje telefona.
Kupio sam ga 2019 starog par meseci sa garancijom za 220 EUR, sto je tada bila ok cena. Jedina neka mana mu je kamera i zvucnici koji nisu bas najbolji, ali sve ostalo radi ok.
Ali doslo je vreme za zamenu pa sam gledao ove novije x7 pro i sad sam video ovaj x8 pro.
Koliko vidim nema bas neke drasticne razlike izmedju 2 modela. Nesto sto mi se ne svidja, sto je kamera bukvalno ostala ista tipa 50mp, sto je i na x3 pro modelu i sto nema prosirenje za sd karticu.
Kako si X3 Pro uzeo 2019. kad je taj model izašao 2021? 😁

Pre 5, 6 godina sam izmenjao gomile Xiaomia birajući modele isključivo sa ravnim ili blago zaobljenim ekranom, nisam mogao da svarim Samsungove zaobljene ekrane a Samsung Note mi je tada bio glomazan. Uz 12 Pro nosio sam dugo Poco F2 Pro, jeftin a solidan mob. Da sam ostao dosledan Poco seriji danas bi na 1 kupio vrlo povoljni Poco F8 Ultra 16/512 Gb, imate ga u Mi Srbija za 700eu. Mislim da je to stvarno povoljna cena.

I ja se mislim da ga uzmem, iz podrške su mi rekli da može samo online da se poruči. Javljaj kad stigne 🙂
Hoću. Pročeprkao sam po sajtu i čovek u recenzijama za F8 Ultra ladno slikao kutiju sa ličnim podacima (lol) ali glavno se vidi da je kurir Transfera (okej). Ukucam broj za praćenje iz porudžbine, jutros primljen nalog za dostavu, ali pošiljka nije predata kuriru. Iskustva su različita, od „poslato je danas za sutra“ do „čekao sam ukupno 9 dana, od čega je 6 radnih“.

Hoću. Pročeprkao sam po sajtu i čovek u recenzijama za F8 Ultra ladno slikao kutiju sa ličnim podacima (lol) ali glavno se vidi da je kurir Transfera (okej). Ukucam broj za praćenje iz porudžbine, jutros primljen nalog za dostavu, ali pošiljka nije predata kuriru. Iskustva su različita, od „poslato je danas za sutra“ do „čekao sam ukupno 9 dana, od čega je 6 radnih“.
Upravo sam ga poručio, nemam živaca da čekam 😀
Još samo da viidim koji punjač da nabavim, ako imaš preporuku piši.

Još samo da viidim koji punjač da nabavim, ako imaš preporuku piši.
Sačekaću da vidim šta je na pomolu i da li stiže sa punjačem ili ne (bilo je u recenzijama navoda da kod nekih modela piše da ide, a ne ide i obrnuto). Ako ga ne dočekam, onda Ksjaomijev od 120W, šta mogu drugo. Za to već nisam pametan valja li šta tuđe, a i imao sam situaciju gde se F2 punio na svaki punjač, dok RN 11 neće ni da mrdne dalje sa tuđim brzim punjačima, iako bi knjiški trebalo da ide na sporo punjenje, ali jok. Kod sebe imam od 33W i to je barem nešto.

Sačekaću da vidim šta je na pomolu i da li stiže sa punjačem ili ne (bilo je u recenzijama navoda da kod nekih modela piše da ide, a ne ide i obrnuto). Ako ga ne dočekam, onda Ksjaomijev od 120W, šta mogu drugo. Za to već nisam pametan valja li šta tuđe, a i imao sam situaciju gde se F2 punio na svaki punjač, dok RN 11 neće ni da mrdne dalje sa tuđim brzim punjačima, iako bi knjiški trebalo da ide na sporo punjenje, ali jok. Kod sebe imam od 33W i to je barem nešto.
Na zvaničnom sajtu gde sam poručio piše da ''U pakovanju nije uključen adapter za napajanje. Preporučuje se korišćenje zvaničnog Xiaomi adaptera snage 100 W ili više.''
Lepo bi bilo da nas iznenade ali sumnjam da če do toga doći. Elem, ja imam neki od 30w čini mi se kojeg sam poručio sa Temu-a i kao dobar je ali ću ipak nabaviti nov za X8.

• Like
Reagovanja: uji
Xiaomi se brzo puni samo sa njegovim punjačem i kablom. Imam 67 i 90w i oba telefona ih kontaju kako treba, ove ostale ne, čak ni rezervne kablove koji su kao OEM jok.

Što se punjača tiče, ako vam nije žurba sačekajte mi daily picks akciju. Jako često imaju punjače i po 50% sniženim cenama. Pre koju nedelju sam uzeo 67W verziju za oko soma dinara.

Čisto da razjasnimo i ovu nedoumicu, mi.com nudi samo auto punjač od 67W, dok Mi Srbija ima regularne punjače, ali 120W im je 5000 tako da mi 50% ne bi naročito značilo, pošto ima nov GaN na oglasima za 2600.

Čisto da razjasnimo i ovu nedoumicu, mi.com nudi samo auto punjač od 67W, dok Mi Srbija ima regularne punjače, ali 120W im je 5000 tako da mi 50% ne bi naročito značilo, pošto ima nov GaN na oglasima za 2600.
Imas ga i po online prodavnicama za 2200,2300, a i relativno skoro sam pazario taj od 120w za ispod 3000 sa sve dostavom.

Stigao mi je upravo, dostavio City Express, na poleđini kutije piše da nema punjača. S obzirom na to da taj punjač mogu da kupim sa ličnim preuzimanjem, dođe mi na isto kao kada bih čekao online sniženje i platio dostavu.

Javi kakva je baterija, ja se razmisljam da porucim x8 pro al kud ne stavise 12gb/256 koji ce mi 512 a dosta je skuplji od ovog 8/256. Cena je svakako veoma dobra za ove spec

Naravno. Svako ima svoje potrebe i meni je primarno određen za video montažu, ali između ostalog i snimanje sadržaja za društvene mreže, te zato mi je neophodan veći kapacitet, pošto sam Android je ograničen kroz scoped storage i editovanje sa eksternim medijima nažalost nije moguće. S druge strane, želeo sam da se vratim na Mediatek posle 6A, jer ipak oni više vode računa o potrošnji baterije u pripravnosti. Upravo postavljam set za unboxing pa ću videti kako se u početku ponaša.

planiram i ja sebi, POCO X8 Pro 8GB+256GB za 37.000 din, imam 67W punjac nadam se da moze a da se kupi naknadno
samo ne vidim Xiaomi 100W na njihovom sajtu
Nadam se da ste zadovoljni za sada

Evo i unboxing videa. Prvi utisci: kamera je iznenađujuće dobra, boje ne moraju da se koriguju. Više vuče na crvene tonove, ali opet sve u svemu, nisam razočaran i poredeći sa IMX586 u Mi 9 SE odnosno IMX686 iz Poco F2, to je u suštini ta filozofija i ništa manje nije bilo za očekivati, ali jesam rezonovao da će to biti pandan IMX882. Snima 4K60 i sa OIS, takođe i LOG, ali na 4K30. Novina je što se u pretpregledu vidi LUT pa samim tim je Rec.709 prva ponuđena opcija i to jako lepo sada izgleda. Ono što mi je u startu prilično zasmetalo jeste da je AOD ograničen na 10 sekundi pa mora da se isključi HyperOS optimizacija i što HyperOS 3 nema stari stil notifikacijskog panela pa mi to ide jako na živce. Dolazi sa napunjenih 65% gde se 5% volšebno isprazni i pražnjenje efektivno kreće od 60%. Trenutni kapacitet posle par sati je 48%, te ništa sem AOD i WiFi nije aktivno (nije ubačena SIM kartica, nije namešteno ništa, ali kad bude bio malo jače upregnut, preneću više detalja).

Nazad
Vrh Dno