Šta je novo?

Mobilni telefon Poco F3 ili Redmi Note 10 Pro

Koji mobilni telefon kupiti

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poruke
4,779
Poena
545
Kolega iz firme hoce da kupi nov mobilni telefon, koji ima dobru bateriju, veliki ekran(Amoled prednost), ostalo nije toliko bitno...cena 300e+-50e.
Ja sam mu predlozio A72, ali on hoce malko da se odmori od Samsunga, tako da je izbor pao na Poco F3 ili Redmi Note 10 Pro...
Ako neko misli da ima nesto bolje za te novce, neka kaze...
 
predlozi za te pare:
 
A Mi 11 lite 5g?
Jaci je od rn10 pro, ali slabiji od f3, nema problema sa proximity senzorom i ekranom kao ova dva telefona...jedino je baterija slabija...ali mislim da je najbolje zaokruzen telefon bez nekih vecih mana... :)
 
Ako je čekao do sad, neka sačeka još malo. Dosta midrangera od proletos imaju SD720 i SD732 procesore, koji su realno zastareli. Za sad ima samo par modela sa Dimensity procesorima i SD780/778, ali većina proizvođača ovih dana najavljuje i predstavlja modele sa tim procesorima. Ja bih sačekao te nove modele. Za sad imamo Nord2 za 400 evra i Mi 11 lite 5g za nekih 350, ali uskoro će se pojaviti A52s, Realme GT Master Edition, valjda će i Honor modeli da se pojave, a i Motorola. Ako ništa drugo, ovi modeli od proletos bi trebalo da pojeftine, jer ne mogu da drže cenu pored više nego duplo bržih telefona.
 
Ali treba realno ocekivati da ce cene midrange telefona ici malko gore. Tako da ako sad imas Note 10 Pro do 300e sa SD 732G, kad dodje neka zamena sa Dimensity 1200 procesorom npr. on ce kostati vise od 300e. Barem ja tako mislim, jer se granica cena pomera sa ovom krizom trenutnom.
 
Pa zavisi, Samsung menja Galaxy A52 5g sa modelom A52s, a cena će ostati ista, iako će novi model imati SD778 umesto SD750 i dolaziti sa bržim punjačem. Doduše, A52 5g je pomalo suludo zacenjen na 450 evra i ne znam ko to uopšte kupuje. Ovaj novi model će nekako i moći da opravda tu cenu.
Realme Master Edition je danas krenuo u prodaju i u Evropi bi trebalo da košta oko 350 evra, videćemo koje cene će staviti drugi proizvođači.

A uzmi u obzir da Galaxy A72 sa SD720 košta oko 450 evra. Ja stvarno ne shvatam kako taj telefon može da se proda nekome po toj ceni.
 
Poslednja izmena:
Evo meni npr može da se proda (doduše za 350 sa oglasa) jer ima odličan displej, kameru i Samsungov OS.
Poslednje 2g ja vozim Poco X3 a supruga A70, i svo vreme joj zavidim.
Specifikacija na papiru je jedno, a realno iskustvo je sasvim drugo, i tačka.
Jednostavno, softver > hardver.
MIUI ne može da parira One UI, radi on posao ali uz dosta cimanja ..
Trebaće vremena da taj način razmišljanja preovlada, ali hoće.
 
I šta sad kad isti taj Samsung izbaci Galaxy A52s, po istoj ceni koji ga šije po svim osnovama? Ne znam koji ti je način razmišljanja, ali ja za iste pare kupujem bolji telefon, a ne preplaćeni Samsungov logo.

I da se razumemo, imam 2 Samsung tableta novije generacije. Znam kako radi Samsung Android, konkretno Android 11 sa OneUI 3.1. Samo smatram da SD720 i SD732 procesori nemaju šta da traže u cenovnom rangu iznad 250 evra u 2021. godini.
 
Poslednja izmena:
dileme ne bi bilo da je iole noviji (bolji) senzor kamere u poco f3, ali ovako ova dva modela ostavljaju prostor za debatu i raspravu :). šta vi mislite, šta je bolja kupovina?

(također i mi 11 lite 5g je bio u igri, ali mu je cena dosta skuplja, pa nije trenutno u razmatranju)
 
Ja imam Mi 9TPro...F3 ima isti senzor kao taj telefon, ali sa boljim argoritmima(i mozda boljom optikom)...iskreno, kamera radi skroz ok, sa gcam-om radi odlicno...zavrsava posao lagano.
Redmi Note 10 Pro ima mozda maaaalcice bolje kamere, ali ima losiji ekran i dosta slabiji procesor, tako da mislim da nema dileme na sta da ides...mi 11 lite 5g je super, steta sto mu je baterija slaba... :)
 
Nazad
Vrh Dno