Šta je novo?

Pocinje naplata GPRS na 064

sikili

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
680
Pocinje naplata GPRS-a na 064 od 01.07. i to po 5 dindji za 100k + porez, pa sada izvolite. :)

Da li i za prepaid i za postpaid?

Na 789 su mi rekli da od nocas u 00.00 pocinje tarifiranje za prepaid korisnike dok ce postpaid korisnici i dalje koristiti GPRS za Dz. ;)

Pa koliko se secam kad je poceo GPRS bio je namenjen samo postpaid korisnicima. E sad sto su oni slucajno ili namerno ostavili rupu i za prepaid je druga stvar.

Evo jos uvek radi. Imam 2 dinara kredita, ako slucajno...

Na 063 postpaid je jos dzaba

Probao sam sa "starim" pdesavanjima (Mts mms) i nece ni tako, ocigledno ovaj put nisu ostavili mesto za bilo kakvu rupu...

ortak ima 64 i sa starim podesavanjima i dalje chatuje na gprs-u...
nije naodmet probati:znaci ne prijavljujte novu uslugu i koristite stare parametre...ako je uspelo njemu uspece valjda jos nekom...

stara podesavanja, na mobu se kao konektuje ali ne moze da otvori ni jednu stranu, dok preko kompa pici za dz.!

A sta je sa MMS-om ?

Poz.

Pa MMS bi trebao da se naplacuje bez obzira koje parametre GPRS-a koristis.
Kod mene, na Siemensu, u Messages meniju imas opciju Msg. Setup > MMS Profiles... Znaci tu podesavas parametre za MMS a to nisu menjali koliko ja znam.
Nadam se da me razumes - da te nisam zbunio. ;)

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novi topic. Jel radi slanje MMSa sa 064 na 063?

Pa trebalo bi da radi, samo se sada naplacuje. Radilo je u "promotivnom" periodu, zar ne?

jeste radilo samo sto nisi mogao na telefonu odmah da otvoris porukicu vec si morao da ides na neku internet stranu pa da tamo gledas.

Ovo su podaci iz mog telefona (prethodno sam resetovao brojac I onda malo procitao par vesti -5:20 min na vezi...) :

Stanje na racunu pre koriscenja GPRS usluge 1544.33 :
Stanje na racunu posle koriscenja GPRS usluge 1540.73 :

All received data 15480 B
All sent data 3617 B

Iz ovoga sledi 3.6 Din/18.65 KB = 0.193 Din/KB sa porezom sto znaci
100 KB = 19.3 Din sa porezom !!!

No comment-lopovi ostaju lopovi !!!

Meni na kompu sa starim podesavanjima jos uvek sljaka za dzabe. Prepaid.

sta se sada desava, stara podesavanja, nakacim se preko kompa ali nista ne otvara?

moras da promenis IP adresu. takodje, AP je gprswap a ne mms :)

znaci sada su zatvorili sve rupe:(

nazalost. Ali, kako rece Driver, postpaid ti se isplati vise nego prepaid :)

frostonja je napisao(la):
sta se sada desava, stara podesavanja, nakacim se preko kompa ali nista ne otvara?
da,i kod mene isto...e sad je stvarno gotov :)
nego,vredi li preci na postpaid?koliko se primecuje na brzini to sto su nas otkacili?

pa može da se surfuje uz dosta strpljenja, wap radi ok, ali i dalje prilično loš protok.. za to vreme, mobtel piči za sve pare, 5-6k transfer..

bogami i meni ujutru leti 5-6K. preko dana je oko cetiri, a uvece oko 3k.
U odnosu na stanje pre 10-ak dana kad je tokom celog dana jedva prelazilo 1k ovo je veliki napredak. Narocito sto veza nikad ne puca(odnoso ne zaglupljuje se) ko ranije kad sam morao svakih 15 minuta ponovo da se konektujem.
Sto se tice wapa zaista leti.

Nece gprs

Jel radi nekom sa starim podesavanjima gprs na kompu meni nece nekoliko dana vec, a i sa novim podesavanjima isto da li treba neka dodatna podesavanja za komp.

sa APN "mms",vise nema sanse da radi...osim mms-a,koji je u tom slucaju i dalje besplatan[utesno],nego,i mene zanima zasto nece i sa "gprswap" i novim IP?
ponasa se isto kao i sa starim setovanjem,sto znaci,konektuje se, napuni nesto malo,i to je to..

takođe ni ovde ne radi... možda su odlučili da nas kazne što smo ih mesecima zlostavljali? :)

meni je spas'o život u vojsci džaba GPRS uz Accompli 008... ICQ, IRC, e-mail po čitav dan... ;)

Ista situacija Nidzo da nije bilo gprs-a u vojsci prso bi kao .......Ali dobro napravice ga valjda opet da radi, ja sam mislio i na post-paid da predjem ali neznam da li ce da radi. Da li radi nekom preko kompa gprs na post-paid-u?

Nazad
Vrh Dno